Arkistot

Arkistopalvelut ovat kesäkuuhun 2024 saakka poissa käytöstä taidemuseorakennuksen remontin takia.

Tutkimusarkisto sisältää museon omasta toiminnasta syntyneitä dokumentteja sekä arkistoon lahjoitettuja tai talletettuja aineistoja. Keskeisimmät kokonaisuudet ovat taidemuseon näyttelyarkisto, pääasiassa satakuntalaisten taiteilijoiden tuotantojen inventoinnit sekä yksityishenkilöiden ja yhdistysten lahjoittamat arkistokokonaisuudet. Jälkimmäisistä laajimmat kokonaisuudet ovat Arvo Mäen, Taidevintin, Porin Työväen Kuvataiteen Ystävät ry:n, Porin Saskioiden ja taiteilijaseura NYTEn arkistot. Fyysinen, noin 18 hyllymetrin laajuinen tutkimusarkisto on kesäkuuhun 2024 saakka poissa käytöstä taidemuseorakennuksen remontin takia.

Kuva-arkisto sisältää niin analogisia kuin digitaalisia kuvia aina taidemuseon alkuajoista asti. Aineisto rakentuu pääosin näyttelyiden, kokoelmateosten ja yleisemmin museotoiminnan dokumentoinnin ympärille. Analoginen aineisto muodostuu suurilta osin erikokoisista dioista, mutta myös negatiiveista ja paperikuvista. Digitoitu aineisto on arkistoitu kokoelmahallintajärjestelmään. Valokuvakokoelman laajuus on yli 145 000 kuvaa, joista 80 000 on analogisessa muodossa.

Media-arkisto koostuu pääasiassa näyttelyihin ja museolla järjestettyihin esityksiin ja tapahtumiin liittyvästä dokumentaatiosta sekä taiteilijahaastatteluista. Aineisto on karttunut vuodesta 1980 lähtien, ja sen vanhimmat tallenteet ovat VHS- ja kelanauhoja. Uudempi kartunta on digitaalista. Tallenteita on kaikkiaan noin 400 kappaletta.

Tiedustelut:

asiakaspalveluassistentti Simo Rissanen
simo.rissanen@pori.fi
puh. 044 701 0918