Varhaiskasvatus ja koulut

Porin taidemuseo on suljettu yleisöltä rakennuksen peruskorjauksen vuoksi loppuvuoteen 2024 asti.
Varaa luokallesi opastettu kierros ja taidetyöpaja taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteiseen Otos, jälki, henki -näyttelyyn tai hyödynnä Katseiden välissä -virtuaalinäyttelyä ja sen tehtäväsivua osana opetustasi.

Lisätietoja ja varaukset: museolehtori Ilona Juntura: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

Otos, jälki, henki -yhteisnäyttely

Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteisessä Otos, jälki, henki -näyttelyssä nykytaide kohtaa menneisyyden jäljet ja kulttuurihistoriallisen museon kokoelmat. Näyttely on esillä Satakunnan Museossa 28.1.2024 asti.

Varaa luokallesi opastettu näyttelykierros loka-joulukuulle tai opastus+työpaja-kokonaisuus tammikuulle 2024.

Huom! Muutamia opastus+työpaja-kokonaisuuksia on vapaana myös loka-marraskuussa, kysy vapaita aikoja!

Ikäryhmä: 1-6.lk, yläkoulu, 2.aste, pienryhmät, erityisopetuksen ryhmät, valmistava opetus
Kesto: opastus 45 min (loka-joulukuu) & opastus+työpaja 90 min (tammikuu)
Ryhmäkoko: max. 25 oppilasta. Isommalle ryhmälle tarvitaan kaksi opasta.

Varhaiskasvatuksen TAIDEmatkat 5–6-vuotiaille ti–pe klo 9.30–10.30

Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

 

 

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo 50 Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta koettavaksi koululuokkiin. Näyttelyssä nähdään kotimaisten taiteilijoiden teoksia 1800-luvun lopulta nykypäivään, ja esillä on maalauksia, piirroksia, grafiikkaa, valokuvia ja videoteos. Kaikki näyttelytekstit ja taiteilijaesittelyt ovat virtuaalinäyttelyssä myös kuunneltavissa ja taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina.

 

Katseiden välissä -opetusmateriaali

Katseiden välissä -näyttelyn opetusmateriaalissa virtuaalinäyttelyn teemoja ja teoksia tutkitaan eri ikäryhmille suunnattujen tehtävien kautta. Alakouluille, yläkouluille, varhaiskasvatukselle ja erityisryhmille on omat tehtäväkokonaisuudet. Tutki – tee – opi!

Poriginal galleria

Poriginal galleria on avoinna taidemuseon remontin ajan normaalisti. Varhaiskasvatuksen ryhmät ja koululuokat voivat vieralla galleriassa taidemuseon remontin aikana itsenäisesti tai ohjatusti. Taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden galleria sijaitsee taidemuseorakennuksen vieressä, osoitteessa Eteläranta 6. Vierailut Poriginal galleriassa ovat maksuttomia.

Taidetestaajat vierailevat Otos, jälki, henki -näyttelyssä 12.9.–17.10.2023 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.30–13. Näinä päivinä emme ota vastaan muita ryhmiä. Syksyn aikana näyttelyssä vierailee yli 1000 kahdeksasluokkalaista.