Varhaiskasvatus ja koulut

Lapsiryhmä taidemuseossa

Porin taidemuseo on suljettu yleisöltä rakennuksen peruskorjauksen vuoksi kesään 2024 asti. Taidemuseon koululaiskierrokset jalkautuvat keväällä 2023 Luontotalo Arkkiin ja Satakunnan Museoon sekä elokuussa 2023 Kirjurinluodon Pelto-observatorio -installaatioon. Katseiden välissä virtuaalinäyttely tuo 50 taideteosta koettavaksi suoraan koululuokkiin.

Lisätietoja ja varaukset: museolehtori Ilona Juntura: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

Otos, jälki, henki -opastukset toukokuussa

Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteisnäyttelyssä nykytaide kohtaa kulttuurihistoriallisen museon kokoelmaesineet. Näyttelyssä tutkitaan museon kokoelmien muodostumista, museoesineiden erilaisia merkityksiä sekä museoiden yhteiskunnallista merkitystä. Koululaiskierroksilla näyttelyyn tutustutaan toiminnallisesti, ja näyttelykierroksen jälkeen taidetyöpajassa pohditaan nykyhetken ja oman elämän ilmiöiden tallentamista. Näyttely on esillä Satakunnan Museossa, Hallituskatu 11.

Ajankohta: 2.5.–2.6.2023 ti–pe klo 9 alkaen

Ikäryhmä: 1-6.lk, yläkoulu, 2.aste

Kesto: 75 min

Varhaiskasvatuksen TAIDEmatkat 5–6-vuotiaille ti–pe klo 9.30–10.30

Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

 

PELTO-OBSERVATORIO

Teemu Lehmusruusun Pelto-observatorio on paikkasidonnainen installaatio, joka tutkii maaperän ilmiöitä suomalaisen pellon ekosysteemissä. Teoksessa keskeisessä roolissa on yhteistyö maaperätutkijoiden ja maanviljelijöiden kanssa. Ulkoasultaan perinteistä latoa mukaileva installaatio on esillä Kirjurinluodon Hanhipuistossa 16.6.2023 alkaen, ja koululaiskierrokset teokseen järjestetään elokuussa.

Kierroksella tutustutaan teokseen yhdessä taiteilijan kanssa ja tutkitaan näyttelyn teemoja erilaisilla toimintapisteillä. Kierros sopii esimerkiksi kuvataiteen, ympäristöopin, maantieteen ja biologian oppituntien sisällöksi. Kierroksilla on säävaraus.

Ajankohta: 15.–17.8. (taiteilija paikalla) ja 22.–24.8. ti–to klo 9 alkaen

Ikäryhmä: 1–6.lk, yläkoulu, 2. aste

Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

Kesto: 75 min

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo 50 Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta koettavaksi koululuokkiin. Virtuaalinäyttelyn opetusmateriaalissa näyttelyn teemoja ja teoksia tutkitaan erilaisten tehtävien kautta.

Poriginal galleria

Poriginal galleria on avoinna taidemuseon remontin ajan normaalisti. Varhaiskasvatuksen ryhmät ja koululuokat voivat vieralla galleriassa taidemuseon remontin aikana itsenäisesti tai ohjatusti. Taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden galleria sijaitsee taidemuseorakennuksen vieressä, osoitteessa Eteläranta 6. Vierailut Poriginal galleriassa ovat maksuttomia.