Varhaiskasvatus ja koulut

Lapsiryhmä taidemuseossa

Porin taidemuseo on suljettu yleisöltä rakennuksen peruskorjauksen vuoksi alkuvuoteen 2025 asti.

Veistosvaellukset tulossa toukokuussa!
Veistosvaelluksilla tutustutaan kaupungin julkisiin veistoksiin yhdessä oppaan kanssa. Toiminnallisilla kierroksilla keskustan julkinen taide ja lähiympäristö tulevat tutuiksi, tehdään erilaisia tehtäviä ja keskustellaan veistosten herättämistä ajatuksista. Harjoitellaan myös kartanlukutaitoa ja nautitaan keväisestä ulkoilmasta. Kierros tehdään kävellen.

Ajankohta: 21.–31.5.2024 ma-pe klo 9–12 välisenä aikana
Kesto: 75 min
Varaukset:
mirja.ramstedt-salonen / 044 701 1119 (ensisijaisesti) tai anu.lankinen@pori.fi / 044 701 1985 

Kouluvierailut

Helmi-maaliskuussa 2024 koulut voivat varata museolehtorin kouluvierailulle. Vierailulla tutustutaan yhdessä taidemuseon Katseiden välissä -virtuaalinäyttelyyn, Porin kaupungin taidekokoelman taideteoksiin ja tehdään oma teokset. Porin kaupungin kouluille vierailut ovat maksuttomia.

Varattavat päivät: pe 1.3. (varattu) / ke 6.3. (varattu) / pe 8.3. (varattu) / ke 13.3. / pe 15.3. (varattu) / ke 20.3. (varattu) / pe 22.3 (varattu) / ke 27.3. (varattu)
Kesto: 2 x 45 min (90 min) / ryhmä
Varaukset:  ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248
Lisätiedot: Kouluvierailut toteutuvat, jos koulusta varataan kaksi työpajaa samalle päivälle.

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo 50 Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta koettavaksi koululuokkiin. Näyttelyssä nähdään kotimaisten taiteilijoiden teoksia 1800-luvun lopulta nykypäivään, ja esillä on maalauksia, piirroksia, grafiikkaa, valokuvia ja videoteos. Kaikki näyttelytekstit ja taiteilijaesittelyt ovat virtuaalinäyttelyssä myös kuunneltavissa ja taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina. Vieraile näyttelyssä

Katseiden välissä -opetusmateriaali

Katseiden välissä -näyttelyn opetusmateriaalissa virtuaalinäyttelyn teemoja ja teoksia tutkitaan eri ikäryhmille suunnattujen tehtävien kautta. Alakouluille, yläkouluille, varhaiskasvatukselle ja erityisryhmille on omat tehtäväkokonaisuudet. Tutki – tee – opi! Tutustu tehtäviin.

Poriginal galleria

Poriginal galleria on avoinna taidemuseon remontin ajan normaalisti. Varhaiskasvatuksen ryhmät ja koululuokat voivat vieralla galleriassa taidemuseon remontin aikana itsenäisesti tai ohjatusti. Taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden galleria sijaitsee taidemuseorakennuksen vieressä, osoitteessa Eteläranta 6. Vierailut Poriginal galleriassa ovat maksuttomia.