Otsikko: Mike Kelley: Day Is Done & Grace Ndiritu: Grief: A Love Letter

Mike Kelley: Day Is Done & Grace Ndiritu: Grief: A Love Letter

Kesän 2024 näyttelyssään Porin taidemuseo vierailee Porin taidekoulun tiloissa tuomalla esille kahden kansainvälisen nykytaiteilijan teoksia. Taidekoulun vanhassa piirustussalissa on esillä Mike Kelleyn elokuva Day Is Done, sekä taidekoulun pihalla osa Grace Ndiritun viime vuonna Birminghamiin toteutetusta teoksesta Grief: A Love Letter. Ndiritun teos on suuren katuvarsimainoksen muotoon toteutettu juliste, jossa keskeisessä asemassa on Ndiritun edesmenneelle äidilleen sekä vuonna 2012 kuolleelle Mike Kelleylle osoitettu lause: “Wherever you are I hope you have found peace.” (Missä ikinä oletkin, toivon että olet löytänyt rauhan.).

Kelleyn yksi uran pääteoksista Day Is Done (2005/2006) on yli 2,5-tuntinen karnevalistinen musiikkielokuva, jossa traumat ja tukahdetut muistot tulevat esiin kulttuuriin piirtyneiden arkkityyppisten tilanteiden kautta. Mike Kelley (1954-2012) on aikamme yksi merkittävimmistä yhdysvaltalaisista kuvataiteilijoista, jonka monimuotoinen praktiikka on vaikuttanut laajasti nykytaiteen tekijöihin ja suuntaviivoihin 1980-luvulta lähtien. Grace Ndiritu on kenialaisbritannialainen nykytaiteilija, jonka työskentely liikkuu performanssin, installaation, tekstiilien ja liikkuvan kuvan välimaastoissa. Ndiritu on myös tunnettu museoinstituutiota ja museopolitiikkaa käsittelevistä näyttelyistä, teksteistä ja julkaisuista.

Näyttelyn aukioloajat:
24.–30.6. ma–su klo 11–18
1.–14.7. ke–su klo 11–18
15.–21.7. ma–su klo 11–18

HUOMIOITHAN, että näyttelyyn Mike Kelley: Day is Done sisäänkäynti on vain portaita pitkin.
Grace Ndiritu: Grief: A Love Letter -teos on esillä taidekoulun pihassa.

Vapaa pääsy

Kuvassa punaiseen asuun pukeutunut hahmo.

Mike Kelley: Day Is Done, pysäytyskuva videosta (Kuva: Electronic Arts Intermix (EAI), New York ja Mike Kelley Foundation for the Arts, Los Angeles).

Kuvassa näkymä isosta mainoskyltistä, jossa on esillä teos Grief A Love Letter taiteilijalta Grace Ndiritu.

Grace Ndiritu: Grief: A Love Letter (2023) Birmingham (All About Love -komissio, BUILDHOLLYWOOD).

Tapahtuman tiedot

24.06.2024 - 21.07.2024