Katseiden välissä -virtuaalinäyttely

Näyttely luo katsauksen Porin kaupungin taidekokoelman kotimaisten taiteilijoiden teoksiin 1800-luvun lopulta nykypäivään. Taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina ja näyttelytekstit sekä taiteilijaesittelyt ovat kuunneltavissa.

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo viisikymmentä Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta kotisohville ja koululuokkiin koettaviksi. Digimuseo-palvelun kanssa yhteistyössä toteutettuun, Porin taidemuseolle suunniteltuun virtuaaliseen näyttelytilaan voi tutustua maksutta. Näyttely julkaistaan Digimuseossa 31.3.2023.

Katseiden välissä -näyttely johdattaa kävijät pohtimaan erilaisia näkökulmia taiteen tekemiseen, katsomiseen ja kokemiseen viiden teeman kautta: Jotakin minussa, Salattu maailma, Muisto eletystä, Pintaa syvemmältä ja Kokemus tilasta. Näyttely luo katsauksen kokoelman kotimaisten taiteilijoiden teoksiin 1800-luvun lopulta nykypäivään. Mukana on uudempia kokoelmahankintoja, harvemmin yleisölle esiteltyjä teoksia ja poimintoja kokoelman vanhemman taiteen kokonaisuudesta.  

Näyttelytekstit ja taiteilijaesittelyt ovat myös kuunneltavissa ja taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina. Näyttelystä on toteutettu myös kokonaan kuunneltava versio, johon pääsee Digimuseossa olevan linkin kautta.

Näyttelyn Tutki, tee ja opi -kokonaisuus sisältää innostavia tehtäviä ja materiaaleja eri ikäisille näyttelykävijöille. Kouluille ja varhaiskasvatukselle on suunniteltu omat tehtäväpaketit.  

Taiteilijat: Elin Danielson-Gambogi, Jan Eerala, Aarne Elomaa, Susanne Gottberg, Marjatta Hanhijoki, Heikki Hautala, Illusia Juvani, Anja Karkku-Hohti, Tero Kiiskinen, Kaisu Koivisto, Juuso Leppälä, Juhani Linnovaara, Eila Minkkinen, Frida Moukulainen, Sari Moilala, Otto Mäkilä, Alpo Nummelin, Paul Osipow, Niko Palokangas, Eeva Peura, Samu Raatikainen, Taneli Stenberg, Matti Tainio, Juhani Tarna, Immo Tuominen, Jenni Yppärilä

Näyttelyn työryhmä: 

Kuraattorit: Jasmin Lehtiniemi ja Mirja Ramstedt-Salonen, Porin taidemuseo 

Pedagoginen sisältö: Ilona Juntura, Porin taidemuseo 

Graafinen suunnittelu: Kati Kunnas-Holmström ja Simo Rissanen, Porin taidemuseo 

Teosten kuvailutulkkaus: Anu Aaltonen ja Helena Ryti.       

Teokset on kuvailutulkattu valokuvien pohjalta.  

Lukijat: Anu Aaltonen ja Leena Reikko

Kuvailutulkkauskonsultti: Jarkko Lauri 

Äänitys: Artlab, Helsinki ja Jarkko Montonen, Porin Videotuki   

Yhteistyössä: Digimuseo 

Tapahtuman tiedot

31.03.2023
Digimuseo.fi