Sofia Saaren Juhana Herttua -veistos.

Veistosvaellus kuvanveistäjän kanssa

Vieraana Veistosvaelluksella kuvanveistäjä Sofia Saari. Tapaamispaikka: Raatihuoneen edusta, Hallituskatu. Millainen on taiteilijan matka kuvattavan kohteensa maailmaan? Tutustumme Sofia Saaren tekemiin ulkoveistoksiin Porin keskustassa yhdessä taiteilijan kanssa. Liput 12 € ennakkoon verkkokaupasta.

Liput 12 € etukäteen verkkokaupasta | minimi osallistujamäärä 10 henkilöä. Veistosvaellus tehdään kävellen, joten huomioi säähän sopiva varustus. Rankkasateen sattuessa Veistosvaellus peruuntuu.  

Veistosvaellus on opastettu kävelyretki julkisten veistosten äärelle. Kevään Veistosvaelluksille saamme mukaan kiinnostavia vieraita ja löydämme erilaisia näkökulmia veistoksiin. Miten julkiset veistokset kaupunkiimme syntyvät, mitä niiden ylläpitäminen vaatii ja miten ne kaupunkilaisia puhuttelevat. Vieraina ovat julkisen taiteen parissa työskentelevät ammattilaiset sekä patsaita harrastava kaupunkilainen. 

Kuvanveistäjä, taidemaalari Sofia Saari on tehnyt julkisia veistoksia vuodesta 2002 alkaen, ja ne ovat usein näköisveistoksia. Näköisteosten tekeminen on taiteilijalle matka esittämiensä henkilöiden historiaan ja persoonaan. Veistosvaelluksella kuullaan veistosten luomisprosessista. Miten taiteilija pääsee mukaan kohteensa maailmaan. Minkälaiset materiaalit taiteilijaa kiehtovat, ja mitä on otettava huomioon säiden armoilla olevien veistosten tekemisessä.  

Lisätiedot: Intendentti Mirja Ramstedt-Salonen, 044 7011119, mirja.ramstedt-salonen@pori.fi

Tapahtuman tiedot

28.03.2024
17:30