Punatiilestä tehty kuvanveistäjä Per Kirkebyn Tiiliveistos.

Veistosvaellus konservaattorin kanssa

Veistosvaelluksella vieraana konservaattori Janita Nieminen. Tapaamispaikka: Per Kirkeby: Tiiliveistos, Eteläpuisto. Vaelluksella kuullaan, miten ulkoveistoksia huolletaan ja mitä tulisi ottaa huomioon julkisen taiteen hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Liput 12 € ennakkoon verkkokaupasta.

Liput 12 € ostetaan etukäteen verkkokaupasta | minimi osallistujamäärä 10 henkilöä. Veistosvaellus tehdään kävellen, joten huomioi säähän sopiva varustus. Rankkasateen sattuessa Veistosvaellus peruuntuu. 

Veistosvaellus on opastettu kävelyretki julkisten veistosten äärelle. Kevään Veistosvaelluksille saamme mukaan kiinnostavia vieraita ja löydämme erilaisia näkökulmia veistoksiin. Miten julkiset veistokset kaupunkiimme syntyvät, mitä niiden ylläpitäminen vaatii ja miten ne kaupunkilaisia puhuttelevat. Vieraina ovat julkisen taiteen parissa työskentelevät ammattilaiset sekä patsaita harrastava kaupunkilainen. 

Konservaattori Janita Nieminen on Porin taidemuseon konservaattori. Hän on erikoistunut veistosten konservointiin ja työskennellyt myös ulkoveistosten kunnostustöissä. Vaelluksella kuullaan siitä, mitä Kirkebyn Tiiliveistokselle on tapahtunut, kuinka puhdistetaan likainen pronssipatsas ja mitä pitää ottaa huomioon, jos patsas tarvitsee rakenteellisia korjauksia. 

Lisätiedot: Intendentti Mirja Ramstedt-Salonen@pori.fi, 044 701 1119, mirja.ramstedt-salonen@pori.fi

Tapahtuman tiedot

18.04.2024
17:30