PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.
Porin taidemuseon Suomi 100 -ohjelma


 

Taidehistoriaa Wikitellen!


Museoviikolla seikkailemme guerrilla-taiteen maailmassa ja suuntaamme ulkoveistosten kuvaussafarille!

 

Keskiviikkona 17.5.2017 klo 17-19.30 syvennymme Wikipedia-illassa guerrilla-taiteeseen eli luvattomasti julkisiin tiloihin toteutettuun taiteeseen. Kirjoitamme artikkelin mm. hiljattain Kokemäenjoen rantaan ilmestyneestä, simpukoiden joukkokuolemaa kommentoivasta Sori siitä 5. - 6.7.2014 -teoksesta.Tilaisuuteen osallistuu yllätysvieras, joka kertoo teoksesta ja guerrilla-taiteesta.

 

Wikipedia-ilta pidetään taidemuseon luentosalissa eikä aikaisempaa Wikipedian muokkausosaamista edellytetä. Otathan oman tietokoneen tai muistiinpanovälineet mukaan!
Ilmoittautuminen tapahtumaan viimeistään 16.5. mennessä osoitteeseen:

anni.saisto(at)pori.fi.

 

Lauantaina 20.5.2017 pidetään ulkoveistosten kuvaussafari klo 11-17. Tapahtuma alkaa kokoontumisella Porin taidemuseon luentosalissa, jolloin kerrotaan kuvausohjeet ja kuvien lataaminen ja merkitseminen Wikipediaan/Commonsiin sekä tehdään työnjako kuvauskohteittain. Ruokatauon jälkeen aloitetaan kuvaukset Porin alueella. Kokoonnumme klo 16-17 takaisin taidemuseolle tekemään kuvien siirrot ja tarvittavat merkinnät ohjatusti. Kuvausvälineeksi käy älypuhelin tai digikamera.
Tapahtuman kummisetänä ja oppaana Wiki-kuvaamisen maailmaan toimii Wikimedia Suomen hallituksen puheenjohtaja Heikki Kastemaa. Taidemuseon luentosalissa ei ole käytettävissä ylimääräisiä päätteitä, joten otathan mukaan oman kannettavan tietokoneen.
Ilmoittautumiset viimeistään 19.5. osoitteeseen anni.saisto(at)pori.fi.


Lisätietoa tapahtumista, ehdotuksia artikkelien aiheiksi ja lähdeaineistoja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikiprojekti:Satakunnan_taide_ja_taiteilijat

 

 

Taidehistoriaa Wikitellen!

Itsenäisyyden juhlavuonna tutkimme taidehistoriaa yhteisöllisesti ja kansalaistieteen keinoin. Kevätkaudella Porin taidemuseossa pidetään kolme Wikipedia-iltaa keskiviikkoisin 22.3., 19.4. ja 17.5.2017 klo 17-19.30. Syvennymme yhdessä Porin ja lähiseutujen taidehistoriaan kirjoittamalla Wikipediaan paikallisista taiteilijoista, tunnetuista taideteoksista ja muista taiteen kentän toimijoista. Samalla opimme tieteellisen kirjoittamisen ja tiedonhaun perusteita.

 

Työpajat pidetään Porin taidemuseon Muistin ajankohtaisuus - rinnakkaiset todellisuudet -kokoelmanäyttelyssä, jossa on esillä runsaasti lähdeaineistoa. Tilaisuudet alkavat klo 17-18 pidettävällä perusopastuksella aihepiiriin ja Wikipedian käyttöön, jonka jälkeen työskentelyä jatketaan itsenäisesti tai pienryhmissä. Mukaan tarvitset kannettavan tietokoneen tai muistiinpanovälineet ja uteliasta mieltä!

 

Lauantaina 20.5.2017 pidetään ulkoveistosten kuvaussafari klo 11-17. Tapahtuma alkaa kokoontumisella Porin taidemuseolla, jolloin kerrotaan kuvausohjeet ja kuvien lataaminen ja merkitseminen Wikipediaan/Commonsiin sekä tehdään työnjako kuvauskohteittain. Ruokatauon jälkeen aloitetaan kuvaukset Porin alueella. Kokoonnumme klo 16-17 takaisin taidemuseolle tekemään kuvien siirrot ja tarvittavat merkinnät ohjatusti.

Lisätiedot: Wikiprojekti Satakunnan taide ja taiteilijat

 

Syyskauden ohjelma toteutetaan Muistin ajankohtaisuus -näyttelyn tietolähteiden äärellä, ja sitä muokataan yleisön toiveiden mukaan!

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset Wikipedia-iltoihin:
anni.saisto(ät)pori.fi, puh. 044-701 1083

 

 

03.03.2017 – 25.02.2018 Halli
MUISTIN AJANKOHTAISUUS – Rinnakkaiset todellisuudet

Porin taidemuseon näyttelyvuosi 2017 tuo taidemuseon kokoelmat suureen näyttelytilaan Halliin. Poikkeuksellinen, taidemuseoinstituutiota uudella tavalla tarkasteleva näyttely Muistin ajankohtaisuus – Rinnakkaiset todellisuudet tarjoaa yleisölle mahdollisuuden nähdä taidemuseotyön ytimeen, kokoelmien ja arkistojen hoitoon. Esille nostetaan sellaisia näkökulmia ja kysymyksiä, jotka tavanomaisesti avautuvat vain museoammattilaisille. Samalla avautuu moniulotteinen kuva jatkuvassa muutoksessa olevan taiteen eri ilmiöihin, tulkintojen ja uudelleentulkintojen historiaan eri vuosikymmenillä. Porin taidemuseon Suomi 100 -juhlavuoden päänäyttely rakentuu asteittain kevään aikana, ja avautuu kokonaisuudessaan 01.06.2017.

 

 

http://suomifinland100.fi/project/digitaalinen-kulttuuriperinto-ja-citizen-science/


 

 

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

Ohjelma

Koulut, oppilaitokset ja varhaiskasvatus

Taidetta ympäri ja ämpäri

Vauvojen värikylpy

Saavutettavuus

Mesenaatit

Museokauppa

Café MUUSA

Suomi 100 -ohjelma

 


MUISTIN AJANKOHTAISUUS – Rinnakkaiset todellisuudet /
OPEN STORAGE – Remembering for the Future
03.03.2017 – 25.02.2018 HalliLisätietoa tapahtumista, ehdotuksia artikkelien aiheiksi ja lähdeaineistoja:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikiprojekti:
Satakunnan_taide_ja_taiteilijat


 

                 

 

Ajankohtaista


Juhannuksen aukioloajat
Taidemuseo on avoinna 22.6. kello 11-15. Museo on suljettu perjantaista sunnuntaihin. Hyvää juhannusta kaikille.
Lue lisää

Kesän ja Jazz-viikon opastukset
Keskiviikkoisin maksuton yleisöopastus kello 18. Jazz-viikolla pidennetyt aukioloajat ja opastuksia suomeksi sekä englanniksi.
Lue lisää

Opettajien kulttuurikalenteri on NYT netissä
Kaupungin kulttuuritarjonnasta löytyy paljon kiinnostavia retkikohteita.
Lue lisää


Näyttelylinkit


Ajankohtaiset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Edelliset näyttelyt

 

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo