PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

Taidemuseon isot näyttelytilat ovat poissa käytöstä tulevan remontin vuoksi. Vajiko Chachkhianin näyttely on esillä aulan yhteydessä olevissa näyttelytiloissa.


Taidetta Ympäri Ämpäri


 

TAIDETTA YMPÄRI JA ÄMPÄRI


Ympäristötaideohjelma kouluille 1999 –

 

Taidetta Ympäri ja Ämpäri on ympäristökysymyksille ja -taiteelle rakentuva ohjelma, joka on suunnattu porilaisille kouluille. Ohjelmaan sisältyy työpajoja, luentoja, ekskursioita ja toiminnallisia ympäristötaidepäiviä, joissa koululaiset tutkivat ja kommentoivat erilaisia ympäristöjä sekä omaa ympäristösuhdettaan. Taidetta Ympäri ja Ämpäri -projektissa vierailee kutsuttuna ammattitaiteilijoita työskentelemässä yhdessä koululaisten kanssa. Projektin toiminnan sisällöt linkittyvät Porin taidemuseon näyttelyihin.

 

Porin taidemuseon näyttelyhistoriaan sisältyy kattava sarja eri tavoin ympäristökysymyksiin keskittyneitä näyttelyitä. Näyttelyohjelma on tarjonnut hedelmällisen pohjan ja johdatuksen työskentelyyn ja pohdintaan ihmisen suhteesta luontoon, taiteen suhteesta luontoon, taiteen mahdollisuuksista heijastaa ympäristössä tapahtuvia muutoksia sekä taiteen kyvystä avata dialogia paikallisen ja globaalin maailman välille.

 

Porin taidemuseossa on nähty taiteilijoita, jotka lukeutuvat maa- ja ympäristötaiteen pioneereihin (e. Richard Long (1986-87), Dennis Oppenheim (1993), Alan Sonfist (1995). Näyttelyissä on esitelty taiteilijoita, jotka hyödyntävät teoksissaan luonnonmateriaaleja (e. Bob Verschueren (2009) ja Andy Goldsworthy (2011) tai edustavat tutkimuksellisempaa ja käsitteellisempää lähestymistapaa ympäristökysymyksiin (e. Lauri Anttila (1992), Jussi Kivi (1994), Patrick Huse (2011-11). Performanssitaiteen ympäristön ja paikan tutkimiseen yhdistävä amerikkalainen taiteilija Cherie Sampson on vieraillut Porin taidemuseossa kaksi kertaa (1998, 2011).

 

Porin taidemuseon 30-vuotisjuhlavuoden Eco-Art -näyttely (2011) oli informatiivinen läpileikkaus amerikkalaisista maa- ja ympäristötaiteen pioneereista (Robert Smitshson, Christo, Agnes Denes, Dennis Oppenheim, Alan Sonfist) nykytaiteilijoihin Yhdysvalloista, Kanadasta, Japanista ja Europasta. Street Art – The New Generation -näyttely (2012) Porin taidemuseossa esitteli kattauksen suomalaista ja kansainvälistä katutaidetta ja nosti uudella tavalla esiin kysymykset taiteen ja julkisen tilan/ympäristön käytöstä.

 

Porilainen taiteilijakollektiivi T.E.H.D.A.S. ry toteutti (2014) taidemuseon isoon näyttelyhalliin jatkuvasti muuttuvan rinnakkaistodellisuuden jossa orgaaninen kasvu, performanssitaide ja digitaalinen kulttuuri sulautuivat yhdeksi.

 

Taidetta Ympäri ja Ämpäri -projektin toimintaa ovat tukeneet mm. Porin kaupungin kasvatus- ja opetusvirasto sekä Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

 

 

POIMINTOJA Taidetta Ympäri ja Ämpäri -YMPÄRISTÖOHJELMAN TYÖPAJPOISTA:

 

 

Sateenkaari muuttui mosaiikiksi. Länsi-Porin koulun julkisivu uusiksi!


Kevät 2012

 

Taiteilija, muotoilija Päivi Raivio vieraili Taidetta Ympäri ja Ämpäri -ohjelmassa toukokuussa ja työskenteli Länsi-Porin lukion taiteilijavieraana. Raivio toteutti teoksen koulun sadekatokseen yhdessä lukion oppilaiden kanssa, oppilaiden tekemien luonnosten pohjalta. Taiteilijavierailu oli myös taidemuseon valtakunnallisen museoviikon ohjelmaa. Museoviikon teema tänä vuonna oli Uutta-Nytt!

 

Koulun sadekatosta on jo useamman vuoden koristanut sateenkaarta muistuttava teos Blå, yellow und rot ja nyt se sai peittyä sinisen ja harmaan sävyisistä ruuduista koostuvan mosaiikin alle. Maalauksen ruutuidea oli oppilaiden oivallus, josta myös taiteilija Päivi Raivio innostui. Maalauksen suunnitteluun ja toteutukseen osallistui kahden päivän aikana 16 lukion oppilasta. Valtaosa heistä oli lukion ykkösluokkalaisia.

Lue lisää / Sulje - Sateenkaari muutui mosaiikiksi

 

Päivi Raivio (s. 1979) on taiteilija, muotoilija ja suunnittelija, joka toimii julkisen tilan ja yhteisöjen parissa. Taiteilijana hän on keskittynyt pääasiassa keramiikkaan sekä installaatioihin. Päivi Raivio opiskeli kandidaatin tutkinnon Chelsea College of Art´issa Lontoossa. Raivio keskittyi opinnoissaan erityisesti keramiikkataiteeseen julkisessa tilassa. Hänen lopputyönsä oli osallistava taideprojekti, johon osallistui nuoria kodittomia Lontoon alueelta. Raivio työskentelee freelance-suunnittelijana. Hänen suosituimpia tuotteitaan on Kippi-tarjoiluastia. Päivi Raivio on suunnitellut myös lukuisia käsintehtyjä keramiikkaesineitä sekä koruja.

 

Päivi Raivion taiteilijavierailu toteutettiin Porin taidemuseon, Länsi-Porin lukion ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston yhteistyönä.

 


Sateenkaari muuttuu mosaiikiksi. Länsi-Porin koulun sadekatos saa uuden ilmeen.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Länsi-Porin koulun lukion oppilaat maalaavat koulun sadekatosta yhdessä taiteilijavieraan kanssa.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Taiteilijavieraana Länsi-Porin koulussa oli kuvataiteilija Päivi Raivio.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 

 

 

Taidetta Ympäri ja Ämpäri on the Farm


2009 kevät ja syksy, 2010 syksy

Kuvataiteilija Satu Bethell ja Taidetta Ympäri ja Ämpäri -projekti toteuttivat ympäristötaidenäyttelyn Koivuniemen Herran MuuMaahan Merikarvialle kesällä 2010. Yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto, Porin koulutoimi ja Koivunimen Herran MuuMaa.

Lue lisää / Sulje - on the Farm

 

Taidetta Ympäri ja Ämpäri -hankkeen taiteilijavieraana kevätkaudella 2010 vieraili kuvataiteilija Satu Bethell. Tammikuussa hankkeeseen osallistuvat koululuokat – Vähärauman koulun 5A, Cygnaeuksen koulun 5B, Uudenkoiviston koulun 3A ja Tuorsniemen koulun 6-luokka- tapasivat Satu Bethellin ensimmäisen kerran. Satu esitelmöi koululuokille ympäristötaiteesta, ja lapset pääsivät ideoimaan omia ympäristötaiteen teoksia. Suunnittelun kohteena olivat kotieläintarha MuuMaan paikat ja maisemat Merikarvialla, jossa koululaiset vierailivat syksyllä 2009. Satun ja lasten kohtaamisessa syntyi paljon hyviä ideoita, joista Satu kokosi muutaman suunnitelman jatkotyöskentelyä varten. Kevään aikana lapset vievät suunnitelmia eteenpäin koulussa ja toukokuussa päästään rakentamaan teoksia paikan päälle MuuMaahan.

 

Linkki Satu Bethellin kotisivuille:
http://www.satubethell.fi/www.satubethell.fi/Satu_Bethell.html
Linkki Koivuniemen Herran MuuMaahan Merikarvialla:
http://www.koivuniemenherra.fi/muumaa/
yopyminen_muumaassa.html

 

Koivuniemen Herran MuuMaahan toteutettujen teosten valmistelu aloitettiin jo kouluilla. Näyttelyn ”mainoskyltti” valmistettiin muovipusseista virkatuista lappusista.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Näyttelyn ”mainoskylttiä” varten tarvittiin iso määrä muovilappuja. Virkkausta tehtiin erilaisia tekniikoita hyödyntäen.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Kivijoki -teos rakennettiin yhteisvoimin Koivuniemen Herran MuuMaan maastoon.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Olkipaaleista rakennettiin hieno maja, jonka sisällä oli mukava istuskella. Olkimajan rakentamisessa auttoivat kuvanveistäjä Veijo Setälä sekä Mr. Bethell.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


”Mainoskyltti” solmittiin lasten virkkaamista muovipussilappusista valmiiksi nippusiteiden avulla MuuMaassa ja nostettiin näkyvästi esille tien varteen.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 

 

LINTUJEN ASUNTOMESSUT


Hanhipuisto, Kirjurinluoto.
2008 kevät ja kesä

 

 

TAIDETTA YMPÄRI JA ÄMPÄRIN PÖNTTÖPAJAT


Tikanpojanpunaista, papukaijanvihreää, sinitiaisensinistä, joutsenenvalkoista…nämä kaikki värit olivat käytössä lintujen asuntomessuja valmistelevien Pönttöpajojen värikartalla, kun neljä porilaista koululaisryhmää osallistuivat linnunpönttömodulin tuunaukseen. Valmiiden KUUTIO-modulien pintaan ja sisälle sisustukseksi loihdittiin maaleilla ja muilla materiaaleilla lintuja asumaan houkuttelevia ratkaisuja. Linnut saivat siis omat asuntomessunsa Porin Hanhipuistoon.

Lue lisää / Sulje - Pönttöpajat

 

Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen puistotoimen järjestämä siivekkäiden asuntomessuidea tempaisi mukaansa Porin taidemuseon Taidetta Ympäri ja Ämpäri -ympäristötaideprojektiin osallistuvat koululaiset. Taidemuseo järjesti yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkoston sekä kaupungin puistotoimen kanssa Pönttötyöpajoja, jotka toteutettiin puistotoimen tiloissa Hanhiluodossa.

 

Yhteensä 101 lasta osallistui työpajoihin, joissa tuunattiin, Porin kaupunkisuunnittelussa työskentelevän, arkkitehti Mikko Nurmisen suunnittelemaa KUUTIO-asuntomodulia linnuille sopiviksi asunnoiksi. Koululaiset olivat saaneet modulin piirustukset nähtäväkseen jo etukäteen ja heillä oli siten mahdollisuus tehdä rakennus- ja sisustussuunnitelmiaan etukäteen. Muutamat koululaiset olivat keränneet erilaisia luonnonmateriaaleja, joita he käyttivät pöntön ulkopinnan vuoraamiseen. Pönttöjä maalattiin ja koristeltiin erilaisilla materiaaleilla. Lopputuloksena syntyi joukko hillittyjä ja hulvattomia - ja kaikenlaisia siltä väliltä – pönttöjä kesän ajaksi lintujen ja muun yleisön ihmeteltäväksi.

 

Lintujen Asuntomessuja valmistelevat Pönttöpajat järjestettiin Porin kaupungin puistotoimen tiloissa Hanhiluodossa.

 


Pönttöpajoissa tuunattiin arkkitehti Mikko Nurmisen suunnittelemaa KUUTIO-asuntomodulia.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Arkkitehti Mikko Nurminen seuraamassa Pönttöpajan tapahtumia.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Tuunattu KUUTIO-asuntomoduli valmiina messuille!
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


KUUTIO-asuntomodulin muodonmuutoksia.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Lintujen Asuntomessut Hanhipuistossa, Kirjurinluodolla.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 

 


Lintujen Asuntomessut toivat väriä Kirjurinluodon Hanhipuistoon.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 

 

MUISTIIN!


MUISTIIN! -projektin tavoitteena oli tutkia koululaisen omaa elinympäristöä nykytaiteen ja -tekniikan keinoin. Koululaiset Kuninkaanhaan koulusta pureutuivat omaan sosiaaliseen ympäristöönsä keräämällä ja työstämällä tarinoita isovanhempiensa elämästä. Työskentelymenetelmänä käytettiin ’Digital Storytelling’ -metodia [digitaalinen tarinankerronta], jossa nykypäivän digitaalinen tekniikka yhdistyy suullisen tarinankerronnan perinteeseen. MUISTIIN! -projektin sisällön suunnittelusta ja työpajojen ohjauksesta vastasi pedagogisesti ansioitunut, nykytaiteeseen suuntautunut kuvataiteilija Kalle Hamm.

Lue lisää / Sulje - Muistiin!

 

MUISTIIN! -projekti käynnistyi huhtikuussa 2007, jolloin kuvataiteilija Kalle Hamm esitteli Digital Storytelling -työskentelymenetelmän projektiin osallistuville koululaisille. Oppilaat harjoittelivat tarinan käsikirjoittamista, perehtyivät draamaan, kuvankäsittelyyn sekä tekijänoikeuslakiin. Kesällä koululaiset keräsivät valokuvamateriaalia ja kirjoittivat oman tarinansa valitsemiinsa kuviin. Elokuussa jokainen teki oman muisteluvideonsa keräämistään valokuvista ja kirjoittamastaan tarinasta. Tarinat äänitettiin ja editoitiin. Valmiit stillkuva-videot esitettiin koululaisille, heidän vanhemmilleen sekä tarinoiden päähenkilöille ensi-illassa Porin taidemuseon luentosalissa lokakuussa.


Muistiin! -projektin taiteilijavieraana oli kuvataiteilija Kalle Hamm.
Kalle kertoo Digital Storytelling -metodista Kuninkaanhaan koulun oppilaille.
Hyvä digitaalinen tarina on kestoltaan suurin piirtein sama kuin palava tulitikku.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Johdantona koululaisten omalle työskentelylle katseltiin esimerkkejä Digital Storytelling -metodilla toteutetuista tarinoista.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Koululaiset suunnittelivat omia tarinoitaan, jotka rakentuivat valokuvista ja haastateltujen henkilöiden muistoista ja tarinoista.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Koululaisten tarinat valmistuivat digitaaliseen muotoonsa Porin Videotuessa. Työskentelyä ohjasivat Kalle Hamm sekä Jarkko Montonen (Videotuki).
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 

 

 

KUULEEKO EURA?


2006


Kuuleeko Eura? on osa Porin taidemuseon koululaisille suuntaamaa Taidetta Ympäri ja Ämpäri -ympäristötaideprojektia. Kuuleeko Eura? toteutettiin Eurassa ja siihen osallistui Euran kirkonkylän koulun, Euran yläasteen sekä Hinnerjoen ja Honkilahden koulun oppilaita. Hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi kuvataiteilija, Kiasman museolehtori, Kalle Hamm. Porin taidemuseon yhteistyökumppaneita hankkeessa olivat Nykytaiteen museo Kiasma, Euran kulttuuritoimi, Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto sekä YLE Satakunta.

Lue lisää / Sulje - Kuuleeko Eura?

 

Euralaiset koululaiset tutkivat Euran paikallisuuteen liittyviä erityispiirteitä. Työskentelyn tavoitteena oli koota Euran kulttuuriympäristöön liittyvää suullista perintöä, ja havainnollistaa koetun ja eletyn aineksen kiinnittyminen ympäröivään maisemaan taiteen keinoin. Euraan toteutettiin ympäristötaideteos Kuuleeko Eura? Teos on muistomerkki paikalliselle identiteetille ja oman elämäntarinan kirjoittamiselle. Teos tallentaa euralaisten muistoja lähihistoriasta ja tekee samalla näkyväksi euralaisille merkityksellisiä paikkoja.

 


Kuuleeko Eura! -logo / suunnittelu taiteilija Kalle Hamm.

 

 


Koululaiset keräsivät Euran kulttuuriympäristöön liittyvää suullista perintöä. Projektissa tallennettiin tarinoita euralaisille merkityksellisistä paikoista.
Kuva: Kalle Hamm

 


Euralaisten tarinat tallennettiin messinkilaattoihin. Laatat kiinnitettiin tarinoihin liittyville paikoille Euran ympäristöön.
Kuva: Kalle Hamm

 


Koululaiset tekivät kouluilla pidetyissä työpajoissa tuulikanteleita bambusta ja metalliromusta. Kanteleeseen kirjattiin koululaisen oma muisto itselle merkityksellisestä paikasta. Tuulikannel sijoitettiin tarinaan liittyvälle paikalle.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 


Tuulikannel ja muisto merkityksellisestä paikasta.
Kuva: Mirja Ramstedt-Salonen

 

 

 

YMPÄRISTÖ – TAIDE – IHMINEN


Taidetta Ympäri ja Ämpäri

Taidetta Ympäri ja Ämpäri on koululaisille suunnattu ympäristötaideprojekti, jossa koululaiset tutustuvat ja tutkivat suhdettaan elinympäristöönsä, sen havainnointiin ja ymmärtämiseen. Toimintaympäristönä on lasten ja nuorten arjen erilaiset ympäristöt; julkinen kaupunkiympäristö ja luonnonympäristö, myös se sosiaalinen ympäristö, jossa nuoret elävät ja omaa ympäristösuhdettaan luovat.

Taidetta Ympäri ja Ämpärin punaisena lankana on ympäristötaide. Ympäristötaiteen - yksin ympäristön tai taiteen - käsite on moniulotteinen. Tässä ympäristötaide on määritelty väljästi luontoa ja/tai erilaisia ympäristöjä kommentoivana taiteena. Koululaiset ovat projektissa tutustuneet mm. valo-, ääni-, kuvanveisto-, tanssi-, sarjakuva- ja performanssitaiteeseen.

Lue lisää / Sulje - KOKEMUKSIA! - KYSYMYKSIÄ - VASTAUKSIA?

 

Taidetta Ympäri ja Ämpäri –projektissa omaehtoinen taiteen tekeminen on toimintatapa yrittää ymmärtää erilaisia ympäristöjä ja tehdä ympäristöä näkyväksi myös muille. Vierailevat ammattitaiteilijat ja taideopiskelijat työskentelevät koululaisten kanssa erilaisissa työpajoissa. Lähtökohtana on avata erilaisia näkökulmia ympäristöön ja käyttää siinä ympäristötaiteen ja nykytaiteen työskentelymalleja. Yhdessä etsitään vastauksia ympäristöön liittyviin kysymyksiin: Minkälaisia ympäristöjä on olemassa? Minkälaisista rakennuksista, monumenteista, äänistä ja ihmisistä elinympäristömme rakentuu? Miten taide näkyy ympäristössämme, ja mitä se siitä kertoo? Miten taiteen avulla voi saada ihmiset pysähtymään ja katsomaan tarkemmin ympäristöä ja siinä tapahtuvia asioita?

 

Miltä tuntuu?
Maa- ja ympäristötaiteen alkuperäisiin tavoitteisiin sisältyy ajatus teosten rakentamisesta vaikeasti saavutettaviin paikkoihin. Taidetta Ympäri ja Ämpäri järjestää ympäristötaidepäiviä erilaisissa ympäristöissä ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Varhain keväällä tai myöhään syksyllä etsiydytään paikkoihin, jotka eivät ole muiden suosiossa juuri silloin. Koululaiset työskentelevät pienissä ryhmissä, toimintaympäristön mahdollistamin keinoin. Materiaalit ja suurelta osin myös työskentelyvälineet etsitään paikan päältä. Sattumanvaraisuus ja hetkellisyys toistuvat niin teoksissa kuin työskentelyssäkin. Veden huuhtaisut, kivien sortumat tai hiekan ryöpsähtelyt määräävät työskentelyn kulun.

 

Yleensä lapset työskentelevät ryhmissä, eri kouluista tulevien ja eri ikäisten kanssa yhdessä. Ryhmä-työskentelyssä sosiaalisen ympäristön merkitys korostuu. Silloin vaaditaan toisen ihmisen ajatusten ja tekojen hyväksymistä ja ymmärtämistä. Yhteisymmärryksen löytäminen mutta myös omien näkemysten ja mielipiteiden vaaliminen on haasteellista. Ihmisten välistä kanssakäymistä häiritseviä ajatuksia koululaiset ovat käsitelleet mm. performanssissaan "Päästä pois". Keskellä Porin toria järjestetyssä performanssissa poltettiin paperille kirjoitettuja pahoja ajatuksia. Paikalla ollut yleisö osallistui polttorituaaliin.

 

Mitä näkyy?
Taidetta Ympäri ja Ämpäri –projektissa yhtenä ideana on antaa koululaisten työskentelyn näkyä ympäristössä. Koululaiset ovat työpajoissa toteuttaneet teoksia, jotka on sijoitettu mahdollisimman monen lähelle ja nähtäväksi. Kuvanveistäjä Heli Ryhäsen ohjaamissa työpajoissa rakennetut lelulentokoneet sijoitettiin Porin linja-auto- ja juna-asemille. Ostoskeskuksessa yleisön pysäytti melkoisen muodonmuutoksen läpikäyneet 'tuolit', jotka kommentoivat lasten oikeuksia. Kuvanveistäjä Paula Salmelan kanssa yhdessä toteutettu ostoskärryteos ilakoi ostoskulttuuriin liittyvillä ajatuksilla useamman vuoden ajan Porin Mikkolan liikennekeskuksen liikenneympyrässä.

 

Yhdessä lasten kanssa syntyneet ja toteutetut teokset ovat kommentoineet niin elämän hektistä kulkua kuin esineiden ja asioiden kertakäyttökulttuuriakin. Monesti materiaalit ovat löytyneet läheltä. Hylätyt kärryt, lelut, vene tai romu ovat saaneet uuden muodon. Hylätystä ja mitättömästä on tullut merkittävää.

 

Mitä kuuluu?
Ympäristöä voi katsoa, lukea ja kuunnella monella eri tavalla. Sen voi kokea kaikkia aisteja käyttämällä. Äänimaiseman rikkaus ja merkityksellisyys jää usein vähemmälle huomiolle. Ympäristöön mahtuu paljon houkuttelevia ja luotaantyöntäviä ääniä. Niiden vaikutus meihin on joko tietoista tai tiedostamatonta. Taidetta Ympäri ja Ämpärin kuuntelukävelyillä keskitytään erilaisiin äänimaisemiin. Silloin pohditaan, minkälaisia asioita äänet viestivät ympäristöstämme, miten ne meihin vaikuttavat ja miten me niihin vastaamme.

 

Taidetta Ympäri ja Ämpäri -projekti on yksi Opetushallituksen käynnistämän valtakunnallisen Koulun ja Kulttuurin yhteistyöohjelman (KOKU) 1998-2001 pilottihankkeista. KOKU:n tavoitteena on ollut kehittää uusia toimintamalleja ja sisältöjä koulujen taide- ja kulttuuriopetukselle.
Museolehtori Mirja Ramstedt-Salonen

 

 


Ilmestyneet julkaisut:
TAIDETTA YMPÄRI JA ÄMPÄRI.
Porin taidemuseon julkaisuja 58. Pori 2002.

TAIDETTA YMPÄRI JA ÄMPÄRI II. Art Here, There and Everywhere II. Porin taidemuseon julkaisuja 71, 2004. TUTKA Porin taidemuseon tutkimuksia 2. Pori Art Museum Publications 71, 2004. TUTKA Pori Art Museums Studies 2.

Lisätiedot:
Museolehtori Mirja Ramstedt-Salonen, mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119.


 

 

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

 

Taidetta ympäri ja ämpäri

Saapuminen ja esteettömyys

Kokouspalvelut ja Museoavain

Museokauppa

 


 

   Google Maps    Saavutettavuus-sivulle    Facebook    Instagram    Youtube

 

Ajankohtaista


Taidemuseo on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.
Taidemuseo ja Poriginal galleria ovat kiinni itsenäisyyspäivänä.
Lue lisää

ALE Porin museoiden museokaupoissa
Joulukuussa Museokortilla ja Satakunnan Museon ystävien jäsenkortilla saat mukavia etuja Porin museoiden museokaupoissa.
Lue lisää

Lauantain TAIDEkierros 3.12. on peruttu
Pahoittelemmme tilannetta. Seuraava lauantain TAIDEkierros pidetään 7.1.2023. Keskiviikkoiltojen TAIDEkierrokset jatkuvat normaalisti.
Lue lisää

Sinisiä hetkiä -omatoimityöpaja avoinna viikonloppuisin
Toivota hyvää, piirrä pienoisteos tai tee visuaalinen runo. Työpajaan osallistuminen sisältyy pääsylipun hintaan (2 € / 4 € / Museokortti).
Lue lisää


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo