PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.
Ohjelma


 

TEKEMISTÄ JA TAPAHTUMIA

Kevät 2018

 

Ohjelma päivittyy kevään aikana. Seuraa myös taidemuseon Facebook-sivuja.

 

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET

Asiakaspalvelu / taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080 Pedagogiset palvelut / Intendentti Mirja Ramstedt-Salonen / mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119

 

 

LIIKEtila 17.02.-17.03.2018

LIIKEtilassa otetaan vauhtia kevätkauteen ja laitetaan ruumis ja mieli liikkeeseen. LIIKEtila on uudenlainen yleisötyön toimintamalli, joka tarjoaa kuukauden aikana joukon tapahtumia eri ikäisille yleisöille.

 

Ohjelmassa nähdään mm. 17.02. Pori Dance Companyn tanssiesitys ROOM (koreografia: Johanna Nuutinen, tanssi: Meri Tankka & Riikka Tankka) sekä työryhmän Esete Sutinen, Sonya Lindfors, Erno Aaltonen esityksellinen installaatio With Josephine 17.03. Biitsi-duo rytmittää Joogalauantain harjoitusta 17.02. ja 28.02. keskiviikkoilta on omistettu runoille. Taiteilijoiden Toni Lehtola ja Jenni Uusitalo työpaja on viikon ajan 06.03.-11.03. avoin erilaisille yleisöille. Yhteistyössä ovat mukana Porin lastenkulttuurikeskus sekä Porin Joogayhdistys ry.

Ohjelma päivittyy tammikuun aikana netissä ja taidemuseon Facebook-sivuilla.


PUHEOHJELMA

Luentosarjoissa asiantuntijat puhuvat itselleen läheisistä, näyttelyihin kytkeytyvistä teemoista. Osa luennoista on katsottavissa jälkikäteen museon YouTube-kanavalla /
https://www.youtube.com/channel/UCAlY9DNGoAM4GasrkjeO4ug/videos

Katso Luentosarja

 

 

OPASTUKSET

Keskiviikkoisin kello 18 on kaikille avoin ja maksuton näyttelyopastus. Museoon on vapaa pääsy keskiviikkoisin kello 18-20. BONUS-opastuksissa taiteilijat, kuraattorit ja eri alojen asiantuntijat kertovat näyttelyistä omista näkökulmistaan. Huomioithan, ettei opastuksia pidetä näyttelynvaihtojen aikana.

 

BONUS-opastus 21.02. / Viittomakielinen tulkkaus yleisöopastukseen / vapaa pääsy

 

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen -opastukset / vapaa pääsy Keskiviikkona 18.04. ja 16.05. kello 14
TEEMAPÄIVIÄ

Senioripäivä 21.03. kello 14-16 Senioripäivässä vierailee ajankohtainen taiteilijavieras. Tutustutaan Muistin eroosio -näyttelyyn sekä avoimeen taidevarastoon. Vapaa pääsy.


TYÖPAJOJA

Näyttelyiden sisältöihin voi osallistua itse tekemällä ja osallistumalla. Ohjelmassa on erilaisia työpajoja ja teemapäiviä lapsille ja aikuisille. Croquis-illoissa piirretään elävää mallia taiteilijan opastuksella. Lasten lauantait ovat koko perheelle avoimia tapahtumapäiviä. Taiteeseen voi virittäytyä myös liikkeellisesti ja rentoutuen.

 

 

Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille* 18.01. / 01.02. / 29.03. / 26.04. / 17.05. kello 17.30-19.30. Ohjaaja kuvataiteilija Niko Palokangas.

 

 

NÄKYVÄ KIELI. Viittomakielen työpaja 07.02. kello 16.30-18 / osallistuminen pääsylipun hinnalla / ilmoittautuminen: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi, 044 701 1119.

 

Oletko kiinnostunut viittomakielestä ja haluaisit oppia tukiviittomien käytöstä? Työpajassa tutustutaan viittomakieleen ja harjoitellaan muutamia tukiviittomia taideteosten äärellä. Kouluttajana on viittomakielen tulkki/viittomaopettaja Marja "Mökö" Forsén.

 

Viittomakieli on visuaalinen kieli, jolla on oma kulttuurinsa tapoineen ja kokemuksineen. Jokaisessa maassa on yksi tai useampi viittomakieli. Viittomakieltä käyttävät kuurojen ja huonokuuloisten lisäksi myös kuulevat, kuten viittomakielen tulkit ja opettajat, kuurojen ja huonokuuloisten perheenjäsenet ja ystävät sekä kielen harrastajat. Viittomat vastaavat puhutun kielen sanoja. Tukiviittomia käytetään puheen rinnalla ja täydentämässä puhetta.

 

 

Viittomakielinen tulkkaus yleisöopastukseen 21.02. kello 18, vapaa pääsy.

Taidemuseon Ana Torfsin näyttelyn teoksessa The Parrot & the Nightingale, a Phantasmagoria amerikkalaisen viittomakielen (ASL) tulkki viittoo valittuja katkelmia Cristoffer Columbuksen päiväkirjasta. Viittomakielen päivää juhlitaan vuosittain helmikuussa [12.02].


LASTEN OMA OHJELMA

Lasten lauantai 10.03. ja 28.04. kello 14-17 Ohjelmaa koko perheelle / materiaalimaksu / alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa / perheillä vapaa pääsy taidemuseoon tapahtuman ajan. 

* Yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

Ohjelma

Luentosarja

 

Koulut, oppilaitokset ja varhaiskasvatus

Taidetta ympäri ja ämpäri

Vauvojen värikylpy

 

Saavutettavuus

Mesenaatit

Museokauppa

Café MUUSA

Suomi 100 -ohjelma

 


INSPIROIDU TAITEESTA - tee itse!
260€

Opastettu näyttelykierros ja pienimuotoinen taidetyöpaja. Kesto Max. 90min / enintään 20 henkilöä
Kielet: suomi / englanti, kielilisä 20€


Erikoisopastukset
Teemalliset opastukset / esimerkiksi työpaikan virkistyspäivä tai ohjelmaa kaveriporukalle.


Taiteen äärellä -työpajat aikuisryhmille
Vierailevien taiteilijoiden tuottamia työpajoja, jotka sopivat esimerkiksi työhyvinvointia edistävän toiminnan tueksi ja kaveriporukoiden yhdessäoloon.


 

                

 

Ajankohtaista


Kerttu Horilan veistos Maire siirretty Promenadi-salin aulaan
Kuvataiteilija Heikki Hautala on korjausmaalannut teosta vaurioituneiden väripintojen osalta. Lisäksi penkki sai uuden maalikerroksen.
Lue lisää

NÄKYVÄ KIELI -viittomakielen työpaja
07.02. kello 16.30–18.00. Osallistuminen museon pääsylipun hinnalla. Ennakkoilmoittautuminen.
Lue lisää

Viittomakielellä tulkattu yleisöopastus
Viittomakielen tulkki/viittomaopettaja Marja Mökö Forsén tulkkaa yleisöopastuksen viittomakielellä 21.2. kello 18. Vapaa pääsy.
Lue lisää

Avoimet työpaikat Porin taidemuseossa
Haemme Kokoelma-amanuenssia, Museolehtoria ja Palvelusihteeriä
Lue lisää


Näyttelylinkit


Ajankohtaiset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Edelliset näyttelyt
Mediakuvat

 

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo