PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.
Koulut, oppilaitokset ja varhaiskasvatus


 

KOULUT JA OPPILAITOKSET
VARHAISKASVATUS

 

Maalauksia, liikkuvaa kuvaa - sahanpuruja!

Taidemuseon tilat täyttyvät useasta näyttelystä. Isosta näyttelytilasta, Hallista, rakentuu kevään aikana taidemuseon ”hermokeskus”, joka johdattaa katsojan erilaisten tarinoiden ja taiteen tekemisen ja katsomistapojen monilonkeroiseen maailmaan. Näyttelyissä on mukana niin kotimaisia ja satakuntalaisia kuin myös kansainvälisiä taiteilijoita. Taidemuseon omista kokoelmista on nostettu esiin satakuntalaisia ja suomalaisia taideaarteita. Katsoja kohtaa näyttelyissä sähköisen taiteen signaaleja ja ääniä, maalauksia ja piirustuksia eri mittakaavoissa, sahanpuruista muodostuvan kuvatarinan sekä taiteen avulla tehtyä, ajatuksia herättävää, tutkimusta isyydestä ja perheestä. Ovi taidemuseon avoimen taidevaraston kätköihin on auki. ”Hermokeskuksen” ytimessä Hallissa sykkii suosittu työskentely- ja oleskelutila PEDApiste, jossa voi päästää oman luovuuden irti!

 

Kolumbialais-ranskalainen Marcos Àvila Forero (s. 1983) työskentelee maaliskuussa noin kahden viikon ajan taidemuseossa ja tarjoaa yleisölle harvinaislaatuinen mahdollisuuden päästä seuraamaan taiteilijan työskentelyä ja suuren seinäpiirroksen valmistumista paikan päällä.

 

Laaja ja monipuolinen näyttelykokonaisuus tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Näyttelyiden sisällöistä voimme räätälöidä juuri teidän päiväkoti- tai kouluryhmällenne sopivat sisällöt. Lue lisää Näyttelyt

 

Porilaiset päiväkodit sekä peruskoulut, yläkoulut ja lukiot voivat vierailla taidemuseossa maksutta joko itsenäisesti tai opastetulla kierroksella. Opasvaraukset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen vierailua! Tiedustelut, varaukset & ilmoittautumiset: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119.

 

 

 

VARHAISKASVATUS

 

Hiio Hoi Hoitajat! 28.03. kello 12.30-14* Mitä tapahtuu näyttely- ja työpajakierroksella? Vaihdetaan ajatuksia taidemuseon ja päiväkotien henkilöstöjen kesken. Ennakkoilmoittautuminen: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi. Yhteistyössä Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus.

 

TAIDEmatkat ”eskareille” ja ”viskareille” Ohjattu museovierailu 5-6 –vuotiaille. Max. 15 lasta /ryhmä / kesto 1 tunti.

 

Päivähoidon työpaja* Päivähoidon työpaja toimii maanantaista perjantaihin. Yhteistyössä Porin sivistystoimiala / Varhaiskasvatusyksikkö, Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus. Työpajavaraukset varhaiskasvatusyksiköstä.


 

 

KOULUT

TEEMAopastukset

Ohjatut näyttelykierrokset tiistaista perjantaihin kello 9-16 sopimuksen mukaan. Opastuksella tutustutaan kaikkiin näyttelyihin tai ryhmän toivomiin näyttelysisältöihin.

 

Porilaisille peruskouluille, yläkouluille ja lukioille opastukset ovat maksuttomia. Taidemuseo toivottaa tervetulleiksi koulut ja oppilaitokset myös Porin ulkopuolelta!

 

Itsenäinen museovierailu

Kouluryhmät voivat vierailla itsenäisesti, opettajan johdolla taidemuseon näyttelyissä. Vierailusta on hyvä ilmoittaa etukäteen taidemuseon asiakaspalveluun 044 701 1080.


SAA KOSKEA! -TEEMAtyöpajat huhtikuussa / lukio

TEEMAtyöpajassa nuoret ottavat taidemuseon kokoelmatyön haltuun. Tutustutaan museon kokoelma-amanuenssin kanssa taidevarastoon ja syvennytään museotyöhön itse tehden. Nuoret saavat tutkia ja kuvata aitoja taideteoksia, kuulla teosten valmistuksesta ja aihemaailmasta itse taiteilijalta sekä tuottaa uutta kokoelmatietoa museon tietokantaan. Lisäksi työpajan tuotoksista syntyy näyttely taidemuseon kahvilaan. TEEMAtyöpajat toteutetaan yhteistyössä kuvataiteilija Veijo Setälän kanssa.

Työpaja koostuu kahdesta vierailusta, n. 2 h / vierailu.

Lisätiedot, varaukset: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi tai 044 701 1119.


Luokkaretkipaketti 02.05.-01.06. Luokkaretki on löytöretki taidemuseon Kesto n. 1,5 tuntia. Klikkaa auki näyttelyohjelma netistä. Porilaisille kouluille luokkaretki on maksuton. Paketin hinta Porin ulkopuolisille kouluille on 100 EUR/luokka sisältäen pääsymaksut, opastuksen ja työskentelymateriaalit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

Ohjelma

Luentosarja

 

Koulut, oppilaitokset ja varhaiskasvatus

Taidetta ympäri ja ämpäri

Vauvojen värikylpy

 

Saavutettavuus

Mesenaatit

Museokauppa

Café MUUSA

Suomi 100 -ohjelma

 

Opettajien kulttuurikalenteri on osa Porin kulttuuripolkua ja se toimii käytännönläheisenä työkaluna kulttuuriopetussuunnitelman ja uusien opetussuunnitelmien toteuttamiseksi kouluissa. Kalenterin ovat toteuttaneet Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto, Porin tietohallinto ja Porin Sivistyskeskus. .
Opettajien kulttuurikalenteri ...


Porin taidemuseo on valittu tuottamaan elämyksiä taidetestaajille
Yhteensä 55 taidelaitosta tai työryhmää on valittu mukaan Suomen Kulttuurirahaston käynnistämään Taidetestaajat-suurhankkeeseen. Kohteet tavoittavat yhteensä jopa 65 000 kahdeksasluokkalaista ja heidän opettajaansa lukuvuonna 2017-18. Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto.
TAIDETESTAAJAT ...


DIGIPEDA-arkisto, tekemistä vuosien varrelta...


 

                

 

Ajankohtaista


Juhannuksen aukioloajat
Taidemuseo on avoinna torstaina 21.06. kello 11-15. Café MUUSA on suljettu. Perjantaina taidemuseo hiljenee juhannuksen viettoon.
Lue lisää

Akvarellimaalauksen nonstop-työpaja 10.07. kello 12-14
Työpaja sopii kaikenikäisille, innokkaille kokeilijoille ja pidempään kuvataiteita harrastaneille. Osallistuminen työpajaan on maksuton.
Lue lisää

LASTEN KES√ĄKESKIVIIKOT
Tekemistä lapsille 06.06., 20.06., 27.06. ja 04.07. kello 12-13.30. Vapaa pääsy
Lue lisää

TAIDETORSTAIT NUORILLE JA AIKUISILLE
Torstaina 07.06., 28.06., 05.07. ja 12.07. kello 14-15.30. Työpajamaksu.
Lue lisää


Näyttelylinkit


Ajankohtaiset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Edelliset näyttelyt
Mediakuvat

 

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo