PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 8 / 3 / 4 EUR, Perhelippu 16 EUR. Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, SmartumPay-mobiilimaksu sekä Museokortti.
Koulut, oppilaitokset ja varhaiskasvatus


 

KOULUT JA OPPILAITOKSET

 

Laaja ja monipuolinen näyttelykokonaisuus tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Näyttelyiden sisällöistä voimme räätälöidä juuri teidän päiväkoti- tai kouluryhmällenne sopivat sisällöt. Lue lisää Näyttelyt

 

Porilaiset päiväkodit sekä peruskoulut, yläkoulut ja lukiot voivat vierailla taidemuseossa tiistaista perjantaihin koulupäivän aikana maksutta joko itsenäisesti tai opastetulla kierroksella. Opasvaraukset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen vierailua!
Tiedustelut & varaukset: Museolehtori ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

 

 

 

VARHAISKASVATUS

 

Mitä tapahtuu päiväkotien näyttely- ja työpajakierroksella? Tutustumiskierros päiväkotien henkilökunnalle 04.10. kello 12.30-14.00                                                                                                              
Taidemuseo tarjoaa päiväkodeille mahdollisuuden monipolkuiseen taideseikkailuun. Tervetuloa vaihtamaan ajatuksia syksyn uusista näyttelyistä taidemuseon, lastenkulttuurikeskuksen ja päiväkotien henkilökunnan kesken. Ennakkoilmoittautuminen 02.10. mennessä: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119. Yhteistyössä Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus

 

TAIDEmatkat ja PELImatkat ”eskareille” ja ”viskareille”. Max. 15 lasta/ryhm√§.
TAIDEmatkat tiistai-torstai 02.10.-13.12. kello 9.30-10.30. Matkataan yhdessä oppaan kanssa taidemuseon jännittävästi erilaisissa näyttelyissä. Katsellaan taidetta ja jutellaan taiteen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Tehdään pieni tehtävä omien kokemusten pohjalta. Matkaoppaina taidemuseon pedayksikön edustajat.

 

PELImatkat maanantaina 01.10. / 29.10. / 05.11. / 26.11. / 3.12. kello 9.30-11.00. Tutkimusmatka lautapelien visuaaliseen maailmaan. Kuullaan pelikeksij√∂ilt√§ pelien suunnittelusta; miten pelimaailmat ja hahmot syntyv√§t. Tutkitaan ja testataan lautapelej√§ itse pelaamalla - ja TEHD√Ą√ĄN OMA PELI! Yhteisty√∂ss√§ & ohjaajina TacTic Games Oy:n pelikeksij√§t.

 

Päivähoidon työpaja Yhteistyössä Porin sivistystoimiala / Varhaiskasvatusyksikkö, Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus. Työpajavaraukset päivähoitotoimistosta.


 

 

KOULUT

 

TEEMAopastukset

Opastetut näyttelykierrokset tiistaista perjantaihin kello 9-16 sopimuksen mukaan. Opastuksessa tutustutaan kaikkiin näyttelyihin tai ryhmän toivomiin näyttelykokonaisuuksiin. TEEMAopastukseen voidaan sisällyttää näyttelykokemukseen pohjautuvaa työskentelyä PEDApisteessä. PEDApiste on avoin työskentelypaikka keskellä näyttelytiloja.

 

TEEMAtyöpajat
TEEMAtyöpajat sisältävät ohjatun näyttelykierroksen lisäksi työskentelyä työpajatilassa. Ohjatun näyttelykierroksen teemoja syvennetään itse tekemällä. Työpajoissa tartutaan siveltimiin, tehdään taidegrafiikkaa ja rakennetaan kolmiulotteisia veistoksia. Tekniikat vaihtuvat näyttelyiden mukaan. TEEMAtyöpajat perjantaisin kello 9-13. TEEMAtyöpajan kesto on 1,5 tuntia.

 

Syyskauden 2018 TEEMAty√∂paja V√ĄRItuntia j√§rjestet√§√§n 5.10.-21.12.2018.

 

Lis√§tietoja ja varaukset: museolehtori Ilona Juntura / ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248
Porilaisille peruskouluille, yläkouluille ja lukioille opastukset ja työpajat ovat maksuttomia. Taidemuseo toivottaa tervetulleiksi koulut ja oppilaitokset myös Porin ulkopuolelta.

 

 

Itsenäinen museovierailu
Kouluryhmät voivat vierailla itsenäisesti, opettajan johdolla taidemuseon näyttelyissä aukioloaikojen puitteissa. Vierailusta on hyvä ilmoittaa etukäteen taidemuseon asiakaspalveluun 044 701 1080.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

 

Taidetta ympäri ja ämpäri

Vauvojen värikylpy

 

Saavutettavuus

Mesenaatit

Museokauppa

Café MUUSA

 

Opettajien kulttuurikalenteri on osa Porin kulttuuripolkua ja se toimii käytännönläheisenä työkaluna kulttuuriopetussuunnitelman ja uusien opetussuunnitelmien toteuttamiseksi kouluissa. Kalenterin ovat toteuttaneet Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto, Porin tietohallinto ja Porin Sivistyskeskus. .
Opettajien kulttuurikalenteri ...


Porin taidemuseo on valittu tuottamaan elämyksiä taidetestaajille
Yhteensä 55 taidelaitosta tai työryhmää on valittu mukaan Suomen Kulttuurirahaston käynnistämään Taidetestaajat-suurhankkeeseen. Kohteet tavoittavat yhteensä jopa 65 000 kahdeksasluokkalaista ja heidän opettajaansa lukuvuonna 2017-18. Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto.
TAIDETESTAAJAT ...


DIGIPEDA-arkisto, tekemistä vuosien varrelta...


 

             

 

Ajankohtaista


Porin taidemuseon näyttelyt avautuvat yleisölle 2.6.2020
Poriginal gallerian näyttelyt avautuvat 6.6.2020. Kesän mahdollisista yleisötapahtumista tiedotetaan myöhemmin.
Lue lisää

Valokuva-albumit esiin! Taidemuseo kaipaa kuvamateriaalia nuoruusvuosiltaan
Ensi vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä taidemuseo etsii kuvia tai filmiä avajaisnäyttelyistä 1979 sekä vihkiäisnäyttelystä 1981.
Lue lisää


Näyttelylinkit


Ajankohtaiset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Edelliset näyttelyt
Mediakuvat

 

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo