PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Taidemuseovierailu


 

 

 

AUKIOLOAJAT JA PÄÄSYMAKSUT

 

Porin taidemuseo sijaitsee Kokemäenjoen rannalla, Etelärannassa.

Tule meille!

 

 

Aukioloajat
Tiistaista sunnuntaihin kello 11-18,
keskiviikkoisin kello 11-20.
Keskiviikkoisin vapaa pääsy kello 18-20, jolloin yleisölle avoin ja maksuton TAIDEkierros kello 18. [TAIDEkierrosta ei ole näyttelyvaihtojen aikana.]
Maanantaisin suljettu.

 

POIKKEUKSET AUKIOLOAJOISSA
Taidemuseo on suljettu Itsenäisyyspäivänä 06.12.
Avoinna 23.12. kello 11-15 ja suljettu 24.-26.12. sekä 01.01.2019.

 

Pääsymaksut
Aikuiset 7 €
Opiskelijat / eläkeläiset / työttömät 3,50 €
Lapset (7-17 v.) 2,50 €

 

Ilmaiskävijät
Porilaiset päiväkotiryhmät, koululuokat ja oppilaitosten opiskelijat opettajan johdolla arkisin koulu- ja päiväkotipäivän aikana.

Taiteilijat ja taidealojen opiskelijat
(jäsen-/opiskelijakortti esitettävä)

Vammaisten henkilökohtaiset avustajat


 

 

OPASTUKSET

 

Opastukset avaavat erilaisia näkökulmia näyttelyihin. Ohjelmassa on maksuttomia ja maksullisia opastuksia sekä erilaisia teemallisia näyttelykierroksia. Osallistu avoimelle kierrokselle tai tilaa ryhmällesi oma opas.

 

 

AVOIMET JA MAKSUTTOMAT NÄYTTELYOPASTUKSET

 

TAIDEkierros
Opastettu näyttelykierros ajankohtaisissa näyttelyissä keskiviikkoisin kello 18. Kierros alkaa taidemuseon aulasta. TAIDEkierrosta ei ole näyttelyvaihtojen aikana.

 

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen
Keskiviikkona 27.03., 15.05. ja 07.08. kello 14 / vapaa pääsy

Seniori-ikäisille suunnattu näyttelyesittely, joka järjestetään kerran taidemuseon jokaiseen näyttelyyn. Mukaan voit tulla yksin tai ryhmässä.

 

BONUSopastus
BONUSopastus kohdentuu yksittäiseen näyttelyyn, taiteilijaan tai teemaan. Oppaiksi kutsutaan eri alojen asiantuntijoita, jotka lähestyvät näyttelyitä oman kiinnostuksensa ja erikoisosaamisensa kautta. Ajankohtaisesta BONUSopastuksesta tiedotetaan erikseen.

 

 

VARATTAVAT JA MAKSULLISET NÄYTTELYOPASTUKSET

 

Varaukset taidemuseon aukioloaikoina: 044 701 1080 / taidemuseo@pori.fi, ellei toisin mainittu.

 

Ryhmäopastus ajankohtaisiin näyttelyihin
Virka-ajalla (ti-pe kello 8-17).  60 EUR + pääsymaksut, kesto noin 1 tunti, max. 25 osallistujaa/opas.
Virka-ajan ulkopuolella. 120 EUR + pääsymaksut, kesto noin 1 tunti, max. 25 osallistujaa/opas.
Opastus englanniksi, lisämaksu 20 EUR

 

OPI Mairelta
Opi Mairelta -opastuksia järjestetään Maire Gullichsen ja modernismi -sarjan näyttelyiden yhteydessä. Tutustutaan Maire Gullichsenin ajatteluun ja työhön Suomen taide- ja kulttuurielämässä. Kesto noin 45 minuuttia, max. 20 osallistujaa/opas. Hinta 70 EUR + pääsymaksut.

 

Taiteen paloa – virkistyspäivään tai kaveriporukalle!

Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248
Ryhmän toiveiden mukaan keskusteleva tai toiminnallinen näyttelyopastus. Taiteen paloa -erikoisopastus sopii esimerkiksi työpaikan virkistyspäivään tai ohjelmaksi kaveriporukalle. Kesto 1-1,5 tuntia.
Opastus virka-aikana (arkisin 8-17) alk. 100 EUR + pääsymaksut.
Opastus virka-ajan ulkopuolella 130 EUR + pääsymaksut.

 

Mikäli varaus edellyttää avoinnapitoa aukiolojen ulkopuolella, lisätään hintaan myös avoinnapitomaksu. Avoinnapitomaksu 40 EUR / alkavalta tunnilta ja kello 21 jälkeen 80 EUR / alkavalta tunnilta.

 


 

 

TYÖPAJAT JA TAPAHTUMAT


Näyttelyiden sisältöihin voi uppoutua itse tekemällä ja osallistumalla. Ohjelmassa on erilaisia työpajoja ja tapahtumia lapsille, nuorille, aikuisille ja koko perheelle. Voit virittäytyä taiteeseen myös liikkeellisesti ja rentoutuen. Työpajat ovat maksullisia ja osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen.

 

 

Oivalla uutta taiteesta ja itsestäsi!
Voit virittäytyä taiteeseen myös liikkuen tai hiljentyen ja rentoutuen. Taidemuseon Joogalauantai yhdistää taide- ja liikuntakokemuksen. Harjoitukset tehdään näyttelytilassa ja ne kohdentuvat ennalta valittuun taideteokseen, jonka taidemuseon edustaja esittelee harjoituksen alussa. Harjoitusten ohjaajina toimivat Porin Joogayhdistyksen jooganopettajat sekä vierailevat jooganopettajat ja ohjaajat.

 

Joogalauantai 19.01. kello 11.15. Yhteistyössä Porin Joogayhdistyksen kanssa. Osallistumismaksu 5 EUR / Porin Joogayhdistyksen jäsenille vapaa pääsy / lämmin vaatetus ja oma joogamatto mukaan.

 

Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille torstaina 31.01. / 07.03 / 28.03. / 25.04. / 16.05. kello 17.30-19.30. Työpajamaksu 5 EUR. Työskentelyvälineet saa lainaan taidemuseolta. Croquis on nopearytmistä elävän mallin piirtämistä. Työskentely on itsenäistä ja omaehtoista, mutta työskentelyyn saa halutessaan myös ohjausta. Piirustusilta sopii aloittelijoille ja piirtämistä pitkään harrastaneille. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Niko Palokangas. Yhteistyössä Porin taidemuseo & Porin lastenkulttuurikeskus.

 

LIIKEtila – TILAA teos näyttelyyn 05.-10.03.2019
Kevään LIIKEtila antaa jo esimakua tulevasta näyttelystä, johon myös sinä pääset vaikuttamaan! LIIKEtila on taidemuseon yleisötyölle omistettu tila, joka muuttaa muotoaan, ja etsii ja löytää paikkansa aina uudelleen taidemuseon näyttelytiloista.

 

Senioripäivä 27.03. kello 14
Tutustutaan näyttelyyn ja kahvitellaan. Senioreilla vapaa pääsy taidemuseoon koko päivän ajan.

 

Museoiden yö 18.05.
Porin taidemuseo valvoo Museoiden yössä kello 24 asti.

 


 

 

LASTEN OMA OHJELMA


Taidemuseo tarjoaa monenlaista vapaa-ajan tekemistä lapsille, nuorille ja perheille. Ohjelmassa on ohjattuja työpajoja ja tapahtumapäiviä. Voitte myös juhlistaa päivänsankaria ainutkertaisilla Taidemuseosynttäreillä! Tapahtumien yhteydessä näyttelyihin on lapsilla, nuorilla ja perheillä vapaa pääsy, työpajat ovat maksullisia.

 

 

 

Talviloman taidetyöpaja 20.02. kello 12-14

Talviloman taidetyöpajassa tutustutaan opastetusti
Nasan Turin näyttelyyn Kamppailu – Agony. Työpajassa tehdään kangaskassit näyttelyn innoittamana. Alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa. Työpajamaksu 5 €.

 

LIIKEtilan Lasten lauantait 09.03. kello 12-14
Lasten lauantain tapahtumat antavat esimakua kevään tulevista näyttelyistä. Tapahtuman aikana pääset myös itse tekemään ja osallistumaan! Alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa. Työpajamaksu 5 €. *


Lasten lauantai 06.04. kello 14–17

MAALAA magneetti -työpajassa tutustutaan näyttelyyn
Mielen silmin ja maalataan miniatyyrimaalauksia vanerilevyille. Alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa. Työpajamaksu 5 €. *

 

Lasten lauantai 04.05. kello 14–17
Toiminta keskittyy näyttelyyn Ryömi, konti – viesti vauvuudesta. Ohjaajana Annukka Olli, Porin lastenkulttuurikeskus. Alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa. Työpajamaksu 5 €. *

*Yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus

 

Lasten Kesäkeskiviikot 05.06. / 12.06. / 19.06 kello 12–14
Kesäkeskiviikoissa tutustutaan taiteen eri tekniikoihin ohjaajan johdolla. Sään salliessa työskennellään myös ulkona. Työpajamaksu 5 €. Alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa.

 

Lasten synttärit Porin taidemuseossa
Taidemuseosynttäreillä seikkaillaan näyttelyssä supersankareina, eläinhahmoina ja mielikuvitusolentoina. Taidemuseosynttärit sisältävät opastetun näyttelykierroksen, työpajan sekä taidemuseon pääsymaksun. Synttärit sopivat 5–9-vuotiaille. Kesto on 1,5 h, ryhmän koko max. 15 lasta, hinta 150 € / lisävieraat 12 €/osallistuja.

 

Lisätietoja ja varaukset: museolehtori ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

 


 

 

VARHAISKASVATUKSEN  TAIDEPALVELUT


Porilaiset päiväkodit voivat vierailla taidemuseossa päiväkotipäivän aikana maksutta opastetuilla vierailuilla tai itsenäisesti. Taidemuseo tarjoaa seikkailuhenkisiä taidematkoja, joiden sisällöt on suunniteltu 5- ja 6-vuotiaille lapsille. Päiväkotien henkilökunta kutsutaan kevät- ja syyskauden alussa yhteiseen tapaamiseen ja tutustumaan näyttelyihin ennen vierailua lasten kanssa.

 

 

TAIDEmatkat ja PELImatkat 5- ja 6-vuotiaille. Max. 15 lasta/ryhmä.
Tiedustelut ja varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

 

Mitä tapahtuu näyttely- ja työpajakierroksella? 28.03. kello 12.30-14
Vaihdetaan ajatuksia taidemuseon työpajojen ohjaajien ja päiväkotien henkilöstöjen kesken. Kahvitellaan. Ennakkoilmoittautuminen 26.3. mennessä: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi.

 

TAIDEmatkat jatkuvat huhtikuussa.

 

PELImatkat maanantaina 14.01. / 04.02. / 04.03. / 01.04. / 13.05. kello   9.30-11.00.
Tutkimusmatka lautapelien visuaaliseen maailmaan. Kuullaan pelikeksijöiltä pelien suunnittelusta. Tutkitaan ja testataan lautapelejä itse pelaamalla – ja TEHDÄÄN OMA PELI! Yhteistyössä & ohjaajina TacTic Games Oy:n pelikeksijät.

 

Päivähoidon työpaja
Yhteistyössä Porin sivistystoimiala / Varhaiskasvatusyksikkö,
Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus. Työpajavaraukset päivähoitotoimistosta.

 


 

 

KOULUJEN JA OPPILAITOSTEN TAIDEPALVELUT

 

Porilaiset peruskoulut ja lukiot voivat vierailla taidemuseossa koulupäivän aikana, tiistaista perjantaihin, maksutta opastetulla näyttelykierroksella tai itsenäisesti. Ohjelmassa on myös näyttelykokemusta syventäviä työpajoja. Opettajat voivat valmistella kouluryhmän vierailua tutustumalla näyttelyiden sisältöihin maksutta, ennen koululuokan kanssa tehtävää vierailua.
Porin taidemuseo toivottaa tervetulleiksi myös muut koulut ja oppilaitokset.

 

 

Koulujen ja oppilaitosten opasvaraukset ja tiedustelut:
Museolehtori ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248.
Opasvaraukset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen vierailua!
Itsenäisestä vierailusta on hyvä ilmoittaa etukäteen taidemuseon asiakaspalveluun:
044 701 1080. Huomioithan että ennen kello 11 tehtävästä vierailusta on ilmoitettava aina etukäteen.

 

TEEMAopastukset
Opastetut näyttelykierrokset tiistaista perjantaihin kello 9-16 sopimuksen mukaan. Opastuksessa tutustutaan kaikkiin näyttelyihin tai ryhmän toivomiin näyttelykokonaisuuksiin. TEEMAopastukseen voidaan sisällyttää näyttelykokemukseen pohjautuvaa työskentelyä PEDApisteessä. PEDApiste on avoin työskentelypaikka keskellä näyttelytiloja. Kesto noin tunti.

 

TEEMAtyöpajat
TEEMAtyöpajat sisältävät ohjatun näyttelykierroksen lisäksi työskentelyä työpajatilassa. Näyttelyiden esiin nostamia teemoja syvennetään itse tekemällä. Tekniikat vaihtuvat näyttelyiden mukaan. TEEMAtyöpajat perjantaisin kello 9-13. Työpajan kesto on 1,5 tuntia.

 

Korkeakoulut (virka-ajalla)
Pääsymaksu 2,50 EUR/opiskelija
Opastusmaksu 30,00 EURMuut peruskoulut, lukiot ja 2. asteen oppilaitokset (koulupäivän aikana)
Pääsymaksu 1,00 EUR/opiskelija
Opastusmaksu 30,00 EUR

 

TYÖPAJAMAKSU / korkeakoulut, muut peruskoulut ja lukiot, 2. asteen oppilaitokset (koulupäivän aikana)
Materiaalimaksu 2-5 EUR/ osallistuja

 

Tervetuloa Porin taidemuseoon myös vähän kauempaa! 

 

PEDApiste

 

PEDApiste on työskentely- ja oleskelupaikka näyttelyiden, kokoelmien ja tutkimustyön ytimessä. PEDApisteen sisällöt vaihtuvat näyttelyiden mukana. Työskentelymateriaalit ovat käytössäsi, kun tila on vapaana.

 

Tutki. Tee. Oleskele.

 

 

Lava on sinun - haasta itsesi!
Videoteoksessa Breaking Records (2011) Nasan Tur yrittää rikkoa erilaisia maailmanennätyksiä ilman ennakkoharjoittelua. Hän viittaa menestystä ihannoivaan yhteiskuntaan, jossa vain parhaat suoritukset huomioidaan. Teoksessaan hän nostaa epäonnistumisen väistämättömäksi, ehkä jopa tärkeimmäksi osaksi yhteiskunnallista kamppailua, tähdentäen voittamisen turhanpäiväisyyttä.


Astu lavalle kokeilemaan omaa ennätystäsi eri tehtävissä. Löydät välineet ja tarkemmat ohjeet hyllystä. Voit jakaa suorituksesi Instagramissa #lavaonminun #porintaidemuseo


Välineitä käytetään vain lavalla, ethän vie niitä pois alueelta.

1. Hypi narulla.
2. Huuda, karjaise, kiljahda!
3. Lanne ja hulavanne. 
4. Putoilevat pallot? 
5. Punnerra!
6. Palikat kohti kattoa.
7. Pulma purettavaksi.
8. Selitä ja arvaa TAIDEsanoja.
9. Höyhenen puhallus.


 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

Ohjelma

 

Koulut, oppilaitokset ja varhaiskasvatus

Taidetta ympäri ja ämpäri

Vauvojen värikylpy

 

Saavutettavuus

Mesenaatit

Museokauppa

Café MUUSA

Suomi 100 -ohjelma

 


 

                

 

Ajankohtaista


Cafe MUUSA suljettu toistaiseksi
remontin vuoksi
Lue lisää

VAIKUTA-viikon ohjelma 19.-22.02.
VAIKUTA-viikolla on vapaa pääsy näyttelyihin ajalla 19.-22.02. Yhdistykset esittelevät toimintaa tiistaista perjantaihin.
Lue lisää

Kevään 2019 Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille
Torstaina 31.01., 07.03., 28.03., 25.04. ja 16.05. kello 17.30-19.30. Työpajamaksu 5 EUR.
Lue lisää


Näyttelylinkit


Ajankohtaiset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Edelliset näyttelyt
Mediakuvat

 

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo