PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

NÄYTTELY ON ESILLÄ AULAN YHTEYDESSÄ OLEVISSA NÄYTTELYTILOISSA. TAIDEMUSEON ISOT NÄYTTELYTILAT OVAT SULJETUT TULEVAN REMONTIN VUOKSI. 


Taidemuseovierailu


 

 

 

AUKIOLOAJAT JA PÄÄSYMAKSUT


Taidemuseo on avoinna ti–su klo 11–18, keskiviikkoisin klo 11–20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18–22. Pääsymaksut 2 €/ 4 € / Museokortti.

Alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy taidemuseoon viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

 

Porin taidemuseo sijaitsee Kokemäenjoen rannalla, Etelärannassa.

laajenna näkymää

 

Aukioloajat
ti-su klo 11–18
ke klo 11–20, vapaa pääsy klo 18–20
maanantaisin suljettu

 

Poikkeukset aukioloajoissa

Itsenäisyyspäivä
Suljettuna tiistaina 6.12.

Joulu
Avoinna aatonaattona 23.12. klo 11-15.
Suljettuna jouluaatosta tapaninpäivään 24.-26.12.

 

Pääsymaksut

4 € / aikuinen

2 € / lapsi (7–17-vuotiaat), opiskelija, eläkeläinen, työtön

Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18–20. Alle 18-vuotialla vapaa sisäänpääsy viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.

Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum ja Museokortti.

 

Ilmaiskävijät

Taide-, historia- ja kulttuuriperintöalojen opiskelijat ja taiteilijat (jäsen-/opiskelijakortti esitettävä), vammaisten henkilökohtaiset avustajat ja Porin kaupungin koululuokat ja varhaiskasvatuksen ryhmät opettajan johdolla koulupäivän aikana.


 

 

 

YLEISÖOPASTUKSET

 

Opastuksilla saat enemmän irti näyttelyistä. Kaikille avoin TAIDEkierros näyttelyihin keskiviikkoisin kello 18, vapaa pääsy. Opastuksia ei järjestetä näyttelyvaihtojen aikana.

laajenna näkymää

 

TAIDEkierros
näyttelyihin keskiviikkoisin klo 18 | vapaa pääsy

 

Varattava näyttelyesittely
Lauantaisin 2.7., 6.8., ja 10.9. klo 12 | 10 €.

Liput verkkokaupasta

 

Veistoksien ja kaupungin historiaa 
1.6. & 1.9. klo 17–19 | 10 € 

Opastetulla kävelyllä tutustutaan kaupungin julkisiin veistoksiin ja historiaan keskusta-alueella. Oppaina Carita Tulkki (Satakunnan Museo) ja Mirja Ramstedt-Salonen (Porin taidemuseo). Mukaan mahtuu 20 henkeä. Lippu ostetaan etukäteen Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon lipunmyynnistä tai verkkokaupasta. Kierros alkaa Porin taidemuseon edustalta, Etelärannasta. 

 

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen keskiviikkona 17.8. ja 2.11. klo 14 taidemuseossa | vapaa pääsy 

Tutustutaan näyttelyihin ja jaetaan ajatuksia taiteen herättämistä tunnelmista. Tule mukaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

 

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen
keskiviikkona 5.10. klo 14 Poriginal galleriassa | vapaa pääsy 

Tutustutaan näyttelyihin ja jaetaan ajatuksia taiteen herättämistä tunnelmista. Tule mukaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa. 

 


 

 

 

TILAUSOPASTUKSET

 

Varaa ryhmällesi opastus ajankohtaisiin näyttelyihin, kulttuurin ja kuntoilun yhdistävä Veistosvaellus tai etäopastus näyttelyihin.

 

laajenna näkymää

 

Ryhmäopastus arkisin klo 8–17 (ei maanantaisin) 30 € ja iltaisin sekä viikonloppuisin 60 €. Kesto noin 45 min. Kierroksilla tutustutaan näyttelyihin.  

Varaukset: taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080. 

 

Etäopastus  
Varaa etäopastus omalle ryhmällesi esimerkiksi työpäivän piristykseksi tai ystäväporukan illanviettoon. Etäopastus järjestetään Teams-alustalla ja sen kesto on 45 min. Etäopastuksissa opas on vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Hinta virka-aikana (ti–pe klo 8–17) 30 € ja iltaisin/viikonloppuisin 60 €. Tee varaus hyvissä ajoin! Lisätiedot: taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080  

 

Veistosvaellus – yhdistä kulttuuri ja kuntoilu 

Kävelykierroksella tutustutaan kaupungin julkisiin veistoksiin keskusta-alueella. Kesto noin 75 minuuttia. Hinta arkisin klo 8–17 (ei maanantaisin) 120 € ja iltaisin sekä viikonloppuisin 150 €. Ryhmäkoko 15 henkilöä. Mahdollisuus myös etäopastukseen Teams-alustalla. 

Varaukset: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119 

 


 

 

 

TAPAHTUMIA JA TYÖPAJOJA

 

Kesäkaudella monipuolisesti ohjelmaa näyttelyiden ohessa. Opastettuja näyttelykierroksia, tapahtumapäiviä ja työpajatoimintaa. Puheohjelma tuo mukanaan uutta pohdittavaa taiteesta, eläimistä ja ihmisistä. 

 

Taidemuseon työpajatila 2. kerroksessa on auki kesällä 17.6. –17.8. taidemuseon aukioloaikana. Työpajassa järjestetään sekä ohjattua että omatoimista tekemistä näyttelyn oheen. Työskentely sisältyy pääsylipun hintaan. 

 

Työpajaliput ostetaan ennakkoon verkkokaupasta

laajenna näkymää

 

Piirrä koko kesä! - Luonnoslehtiötyöskentelyä taiteilijan johdolla  

8.6.–17.8. | 40 € TÄYNNÄ 

Piirrä koko kesä! -kurssilla saat mukaasi korkeatasoisen luonnoskirjan, innostavia piirustusaiheita ja palautetta ammattitaiteilijalta. Kurssin tavoitteena on piirtää luonnoslehtiö täyteen kesän aikana, kokeilla uusia työskentelytapoja ja kehittää omaa kädenjälkeä. Kurssiin kuuluu kaksi tapaamiskertaa sekä sähköpostin välityksellä kesän aikana annettava palaute. Kurssin ohjaa kuvataiteilija Niko Palokangas.  Aloitustapaaminen ke 8.6. klo 17.30–19.30. Loppukritiikki ke 18.8. klo 17.30–19.30. Hintaan sisältyy A4-kokoinen laadukas luonnoskirja, kaksi tapaamiskertaa, tehtävänannot ja kirjallinen palaute kesän aikana. 

 

Keskiviikon piirustusillat
31.8.| 28.9. |26.10 |30.11. klo 17.30–19.30 | 10 € 

Nuoret ja aikuiset, tulkaa piirtämään! Piirustusilloissa piirretään asetelmia ja eläviä malleja sekä tutustutaan erilaisiin piirustustekniikoihin ja -välineisiin. Työskentelyvälineet saa lainaan taidemuseolta ja omia voi myös ottaa mukaan. Piirustusiltoja ohjaa leppoisassa hengessä kuvataiteilija Niko Palokangas. 

 

PUHEOHJELMA | Taide, eläin ja ihminen

 

Luento
Elisa Aaltola: Ihmisen ja eläimen välisestä suhteesta
K e 24.8. klo 18.30 | vapaa pääsy

Filosofian tohtori Elisa Aaltola on eläin- ja ympäristökysymyksiin sekä moraalipsykologiaan keskittynyt filosofi. Hän työskentelee dosenttina ja tutkijana Turun yliopistossa.

 

Luento
Antti J. Lind: Merimetsot Satakunnassa
La 3.9. klo 14 | vapaa pääsy

BirdLife Suomen ry:n lintuasiantuntija Antti J. Lind kertoo alueen merimetsokannasta.

 

Sana merimetsolle -keskustelutilaisuus
Ke 14.9. klo 18.30 | vapaa pääsy

Keskustelijat ovat eläinten yhteiskunnallisiin asemiin ja kulttuurisiin merkityksiin perehtyneitä asiantuntijoita. Tilaisuuden vetäjä on kirjallisuudentutkija Karoliina Lummaa. Merimetson ja ihmisen yhteinen historia on Suomessa katkonainen ja konfliktien varjostama. Keskustelutilaisuudessa merimetson asemaa pohditaan lajienvälisten suhteiden näkökulmasta. Lähtökohtana on ihmistieteellinen eläintutkimus, joka tarkastelee ihmisten ja eläinten välisiä vuorovaikutussuhteita, niiden historiallista rakentumista ja kulttuurisia ilmentymiä. Tilaisuudessa kysytään, mistä pohjimmiltaan kiistellään, kun kiistellään merimetsoista. Pitäisikö kiistassa kuunnella merimetsoakin, ja miten se tapahtuisi?

 

Chorus sinensis -näyttelyn esittely
La 24.9. klo 13 | vapaa pääsy

Näyttelyn kuraattori Ulla Taipale.

 

MUUT TAPAHTUMAT

 

Maksa mitä haluat -päivä
22.6. ja 3.9.

Porin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluissa asiakas saa itse päättää sisäänpääsymaksunsa hinnan.

 

Itämeri-päivä to 25.8.

Ohjelmaa yhteistyössä Luontotalo Arkin kanssa.

 

Suomen luonnon päivä la 27.8.

Tutkitaan ja aistitaan luontoa yhteistyössä Luontotalo Arkin kanssa.

 

Porin Päivän viikonloppu 23.–25.9.

Chorus sinensis -näyttelyn päätösviikonloppu! Taidemuseoon on kaikkina päivinä vapaa pääsy klo 11–18.

La 24.9. klo 13 kuraattori Ulla Taipale esittelee Chorus sinensis -näyttelyn.

La 24.9. klo 14 Poseidon-kuoron esitys | Kirjurinluoto. Kristina Bakić, Eeva Bergroth, Anna Jussilainen, Tuija Kuoppamäki, Aleksi Pihkanen, Sami Siitojoki, Teemu Suuntamaa, Susanne Ådahl ja Iina Ukkonen. Säävaraus.

Su 25.9. klo 13 Näyttelyopastus

 


 

 

 

 

LASTEN OMA OHJELMA

 

Taidemuseo on sopiva vierailukohde lapsille ja lapsiperheille! Lasten oman ohjelman työpajoissa tutustutaan näyttelyihin taidemuseossa ja Poriginal galleriassa sekä kokeillaan erilaisia taiteen tekniikoita. Työpajojen sisällöt vaihtuvat näyttelyiden mukana. Lapset osallistuvat työpajoihin huoltajan vastuulla ja alle kouluikäiset aina yhdessä aikuisen kanssa. Lapsen mukana tulevat aikuiset pääsevät työpajoihin ilmaiseksi, mutta maksavat työpajamaksun tehdessään oman teoksen – yhdessä tekeminen on aina hauskempaa!

 

Alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy Porin museoihin viikonloppuisin ja pyhäpäivinä!

laajenna näkymää

 

Lasten kesäkeskiviikko: Naamiot
3.8. klo 12–13.30 | työpajamaksu 5 €

Miltä naamio näyttää? Kehystääkö se kasvoja vai kenties peittää? Miltä sinun naamiosi näyttäisi? Työpajassa tutustutaan Poriginal galleriassa Mammu Rauhalan Childhood Helmets -näyttelyyn ja tehdään omia naamioita erilaisista materiaaleista. Työpajaliput ostetaan taidemuseon infotiskiltä.

 

Varjopeli
10.8. klo 12–13.30 | pääsylipun hinnalla
Onko se kissa? Onko se koira? Merimetso! Kaikenikäisille sopiva varjopeli taidemuseon luentosalissa klo 12–13.30, osallistuminen pääsylipun hinnalla. Nappaa kulhosta lappu ja muodosta annettujen välineiden avulla kuva piirtoheittimelle mahdollisimman nopeasti. Muut arvaavat ja keräävät pisteitä. Eniten pisteitä kerännyt voittaa!Lasten lauantait 10.9. ja 19.11. kello 1213.30 | työpajamaksu 5 €


Lasten taidemuseosynttärit
Taidemuseosynttärit ovat ainutlaatuinen tapa juhlistaa päivänsankaria! Synttärit sisältävät näyttelykierroksen, ohjatun työpajan ja herkkuhetken. Taidemuseosynttärit sopivat 6–12-vuotiaille lapsille. Synttäreiden kesto on 2 tuntia, hinta 150 €, max. 12 osallistujaa. Lisävieraat 15 € / lapsi. Taidemuseosynttäreitä järjestetään keskiviikkoisin klo 16–19 ja lauantaisin klo 12–16 sopimuksen mukaan. Varaukset ja lisätietoja: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248


 

 

 

VARHAISKASVATUS JA KOULUT

 

Taidemuseo on inspiroiva oppimisympäristö, jossa loikitaan yli oppiainerajojen. Opastettujen näyttelykierrosten jälkeen näyttelykokemusta syvennetään työpajoissa tekemällä itse. Kouluryhmät voivat vierailla taidemuseossa jo ennen museon avautumista muulle yleisölle klo 9 alkaen. Osallistujien ikä- ja taitotaso huomioidaan kierrosten sisällöissä.

 

Tulevan remontin vuoksi näyttelytilamme ovat totuttua pienemmät, minkä vuoksi otamme vastaan yhden ryhmän kerrallaan. Ryhmäkoko max. 25 osallistujaa / opas. Tiedustele mahdollisuutta suuremman ryhmän vierailuun erikseen.

laajenna näkymää

 

OHJELMA SYYSKAUDELLA 2022

 

Sanataidetyöpajat
Suomalaisessa runoudessa esiintyy paljon runoutta luonnosta ja luontokappaleista. Kuinka monta runoa on merimetsoista? Työpajassa tarkkaillaan yhdessä merimetsoa Chorus sinensis -näyttelyyn pohjautuen ja tehdään havaintoja keskustelun muodossa. Syntyisikö havainnoistamme ja tunnoistamme runo? Työpajassa luodaan runoja yhteiseen keskusteluun pohjautuen, joko itsenäisesti tai ohjatusti.

Ajankohta: 16.–26.8.2022 ti–pe klo 12–13.30, pe 26.8. klo 9.30–11 & klo 12–13.30
Ikäryhmä: 3–6.lk / 7–9.lk / 2. asteen oppilaitokset
Kesto: 90 min

 

Lentäviä asioita -työpajat
Työpajassa tutustutaan merimetsoille omistettuun Chorus sinensis -näyttelyyn, joka vie kouluryhmät merimetsojen pesintäalueille Porin Enäjärvelle, Luvian saariston Marjakarille, Olkiluodon läheisyyteen ja Rauman sataman edustalle. Näyttelyssä kiistanalaista lintulajia tutkitaan taiteen näkökulmasta – kuoroteoksen, valokuvien sekä videoiden kautta, ja nähtävillä on myös hylättynä löydetty merimetson pesä. Näyttely kysyy: onko merimetso laulun arvoinen? Työpajassa pohditaan liikettä ja lentämistä sekä tehdään omat teokset.

Ajankohta: 16.8.–23.9. ti–pe klo 9 alkaen (ei viikolla 36)
Ikäryhmä: alakoulu / yläkoulu / 2. asteen oppilaitokset
Kesto: 75 min

 

Ympäristöviikon opastukset
Opastetut kierrokset taidemuseon merimetsoille omistetussa Chorus sinensis -näyttelyssä. Opastuksen jälkeen luokat voivat jäädä opettajan johdolla työskentelemään näyttelyyn kytkeytyvän omatoimitehtävän pariin taidemuseon työpajatilaan.

Ajankohta: 5.–9.9.2022 (ti ja to klo 12, ke ja pe klo 9.30)
Ikäryhmä: alakoulu / yläkoulu / 2. asteen oppilaitokset
Kesto: 30–45 min
Varaukset: heli.valimaa@pori.fi

 

Näyttelyopastus
Opastettu näyttelykierros ajankohtaiseen näyttelyyn. Taidemuseon näyttelyihin lisäksi kierroksella voidaan poiketa Poriginal gallerian näyttelyissä. Taidemuseon näyttelytilat ovat totuttua pienemmät tulevan remontin vuoksi.

Ajankohta: ti–pe klo 9–16 (opastuksia ei järjestetä näyttelyvaihtojen aikana)
Ikäryhmä: alakoulu / yläkoulu / lukio, ammattioppilaitos / korkeakoulut
Kesto: 30–45 min

Varaukset: museolehtori Ilona Juntura / ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

 

HINNASTO
Porin kaupungin varhaiskasvatuksen, peruskoulujen ja lukioiden ryhmille kierrokset ovat maksuttomia

Muut koulut ja oppilaitokset

Opastus 30 €
Pääsymaksu 1,50 € / oppilas
Työpajamaksu 2–5 € / oppilas

 

TAIDEtila-tehtäväsivustolla on lukuisia näyttelykohtaisia tehtäväideoita, videoita ja taustamateriaalia. Hyödynnät myös niitä: http://www.poriartmuseum.fi/fin/ajankohtaista/nyt/TAIDEtila/

 

 

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

 

Taidetta ympäri ja ämpäri

Saapuminen ja esteettömyys

Kokouspalvelut ja Museoavain

Museokauppa

 

Liput ja varaukset VERKKOKAUPASTA


 

 

 

 

Ajankohtaista


Seniorien suunnistus nykytaiteeseen: merimetsoja, sanataidetta ja kahvittelua
Keskiviikkona 17.8. klo 14 / vapaa pääsy
Lue lisää

Itämeripäivä 25.8.2022
Itämeri on ajankohtainen myös Porin taidemuseossa! Ohjelmassa näyttelyopastus Chorus sinensis -näyttelyssä ja työpaja.
Lue lisää

Avoin työpaikka: näyttelyintendentti
Hae näyttelyintendentin paikkaa 12.9.2022 mennessä
Lue lisää

Puheohjelma: Taide, eläin ja ihminen
Näyttelykauden puheohjelma tuo mukanaan uutta pohdittavaa taiteesta, eläimistä ja ihmisistä
Lue lisää


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo