PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.
Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.Taidemuseovierailu


 

 

 

 

AUKIOLOAJAT JA PÄÄSYMAKSUT

 

Porin taidemuseo sijaitsee Kokemäenjoen rannalla, Etelärannassa.

Tule meille!

 

Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

laajenna näkymää

 

Aukioloajat
Tiistaista sunnuntaihin kello 11-18,
keskiviikkoisin kello 11-20.
Keskiviikkoisin vapaa pääsy kello 18-20.
Maanantaisin suljettu.

 

Pääsymaksut

Aikuiset 8 €

Opiskelijat / eläkeläiset / työttömät 4 €
Lapset (7-17 v.) 3 €
Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

 

Ilmaiskävijät
Porilaiset päiväkotiryhmät, koululuokat ja oppilaitosten opiskelijat opettajan johdolla arkisin koulu- ja päiväkotipäivän aikana.

Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Taiteilijat ja taidealojen opiskelijat
(jäsen-/opiskelijakortti esitettävä)

Vammaisten henkilökohtaiset avustajat

 

 

Loppuvuoden 2020 ja vuodenvaihteen poikkeusaukiolot:

Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat KIINNI 3.12.2020–1.1.2021.

Myös kaikki joulukuun tilaisuudet on peruttu.

 

Ennen vierailuasi, luethan turvallisuusohjeemme.


 

 

 

OPASTUKSET

 

Ota kaikki ilo irti näyttelyistä opastetulla kierroksella!. Ohjelmassa on maksuttomia ja maksullisia opastuksia. Voit myös varata opastuksen ryhmällesi. Opastuksissa on rajoitettu henkilömäärä.

 

laajenna näkymää

 

Maksuton TAIDEkierros keskiviikkoisin klo 18

Mikäli osallistujia on yli 10 henkilöä, opastus on lyhyt tietoisku, jonka jälkeen yleisö tutustuu näyttelyihin itsenäisesti.

 

Varattavat TAIDEkierrokset kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 17 ja lauantaina klo 12 | 10 € (+taidemuseon pääsylippu) | opastuslippu ostetaan verkkokaupasta

Kierrokselle mahtuu mukaan 10 henkilöä. Opastuksen kesto on 45 min. Opastuslippu ostetaan ennakkoon verkkokaupasta ja taidemuseon pääsylippu palvelutiskiltä taidemuseoon saavuttaessa.

 

Viittomakielinen opastus | 12.11. klo 17 | 10 €

Viittomakielisen näyttelykierroksen oppaana on Zagryda Sandholm. Lippu kierrokselle ostetaan ennakkoon verkkokaupasta. Kierrokselle mahtuu mukaan 10 henkilöä. 

 

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen 18.11. ja 25.11. klo 14 | vapaa pääsy

Mikäli osallistujia on yli 10 henkilöä, opastus on lyhyt tietoisku, jonka jälkeen yleisö tutustuu näyttelyihin itsenäisesti.

 

Vauvaopastus | 1.12. klo 14 | ikäsuositus vauvalle 4-11 kk | vapaa pääsy

Oppaana Annina Cerón, lastenkulttuurikeskus Kruunupää ja taidemuseon edustaja. Kesto noin 45 min. Mukaan mahtuu 10 vauvaa yhdessä aikuisen kanssa.PE Ennakkoilmoittauminen: taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080

 

Tilausopastukset

Varaa opastus omalle ryhmällesi
Ryhmäopastus ajankohtaisiin näyttelyihin virka-aikana (ti-pe klo 8-17) 60 EUR + pääsymaksut, kesto noin 1 tunti, max. 10 osallistujaa/opas. Virka-ajan ulkopuolella 120 EUR + pääsymaksut. Opastus englanniksi, lisämaksu 20 EUR. Varaukset: taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080

 

OPI Mairelta -opastus Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmia esittelevissä näyttelyissä

Varaukset: heidi.porttila@pori.fi / 044 701 1075

 

Taiteen paloa – virkistyspäivään tai kaveriporukalle!

Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248


 

 

 

PUHEOHJELMA

 

Taidemuseon syksyn näyttelyt kertovat taiteen elinvoimasta, taiteessa itsessään piilevästä energiasta. Ne kertovat myös taiteen tekemisen sekä ihmisten erilaisten intohimojen ja elämänvalintojen mahdollistavan vapauden tärkeydestä. Näyttelyn taiteilijoita yhdistäviä kiinnostuksen kohteita ovat undergroundkulttuurit, runot, rakkaus, intohimo ja punk. 

Puheohjelmassa ajatuksiaan ovat jakamassa taiteilijat Viljami Heinonen ja Eeva Peura sekä muusikko Iida-Milla Saarinen ja ikuinen punkkari, molekyylibiologi Howy Jacobs. 

Tilaisuudet siirretään verkkoon.
Lisätietoa tulossa! 


 

laajenna näkymää

 

Kuvataiteilijan puheenvuoro | Viljami Heinonen | tilaisuus verkossa

Punk ja taide tulivat vahvasti osaksi identiteettiäni, kun opiskelin Kankaanpään taidekoulussa. Ensi vaikutus syntyi kiinnostuksestani punk-musiikkiin ja myöhemmin oivalsin, että samaa vapaata asennevoimaista ilmaisua saatoin hyödyntää myös tehdessäni kuvia (maalauksia). Punk merkitsi minulle ilmaisuni muuttumista vapaammaksi ja maalauksellisemmaksi. Suomalainen termi maaseutu-punk istui noihin aikoihin erinomaisesti. Opiskelupaikkani Kankaanpää, pienehkö maalaiskaupunki jossa leikkisästi Ratsiaa lainatakseni rock'n roll oli pirun harvinaista, oli oikeahenkinen miljöö kaikenlaiseen punkahtavaan itseilmaisuun.
Katso video

 

 

 

Muusikon puheenvuoro | Iida-Milla Saarinen | tilaisuus verkossa

Olen valmistunut filosofian maisteriksi musiikkitieteestä vuonna 2019. Suuntautumisalani oli rock-musiikki. Punk rock on aina kiehtonut sen kapinallisen ja radikaalin asenteen, arvojen ja estetiikan vuoksi, sekä historiallisena ilmiönä. Soitan myös itse punk-vaikutteisessa rock-yhtyeessä Maria Makaaberi.
Katso video

 

 

Näkyvä maailma ja fantasia | Eeva Peura | tilaisuus verkossa

Minua kiinnostaa se, miten näkyvä maailma ja fantasia, arkipäiväisyydet ja maagiset asiat voivat koskettaa ja olla samaan aikaan meille totta. Minulle teoksissani on enemmän kysymys teemojen ja asioiden tutkimisesta ja maalaamisen myötä esiin nousevista kysymyksistä kuin vastauksista ja valmiista konsepteista. Mitä tahansa voi tapahtua, sillä toisiinsa kuulumattomat ja hyvin hatarasti kuvitellut asiat voi maalauksen keinoin liittää yhteen.

 

 

Punk and Me

Howy Jacobs, a British molecular biologist based in Tampere  | online 

Englanninkielinen /Talk in English.

The punk 'movement' arose in 1970s Britain as a backlash against cultural pretensiousness, that had even invaded the rock and pop music scene. Although it was never overtly political, punk was also the latest in a long line of rebellious youth phenomena, which implicitly challenged the political establishment of the day, that had mismanaged public affairs for decades. But for those of us who were part of the punk movement, we didn't think that intensively about its social or cultural meaning. We were just having fun, and saw in it some kind of personal release. In this talk I will dwell mainly on those personal aspects that drew me into punk, and led me to make it an indivisible part of my public persona as a scientist.


 

 

 

TEKEMISTÄ JA TAPAHTUMIA


Hyvää oloa taiteesta – TAIDEjoogassa yhdistyy taiteen katsominen ja joogaharjoitus. Lempeät joogaharjoitukset soveltuvat niin joogan harrastajille kuin uteliaille tutustujille. Vauvajoogassa voit viettää ainutlaatuisen hetken yhdessä vauvasi kanssa ja kohdata vauvakavereita. Taiteilijan matkassa pääset kokeilemaan Qi gong -liikeharjoitusta. Omat joogamatot mukaan! Marraskuun Mikä paketti! -työpajassa tehdään erilaisia lahjapakkauksia taidejulisteista.

 

Osallistumismaksu kaikkiin tapahtumiin 10 €. Liput ostetaan ennakkoon verkkokaupasta: pori.fi/taide-ja-kulttuuri/tapahtumat-ja-tilaisuudet


laajenna näkymää

 

TAIDEjooga 21.11. ja 5.12. klo 10 | 10€
PERUTTU

Joogaharjoitukseen virittäydytään tutustumalla ajankohtaiseen taideteokseen ja näyttelyyn. Kesto noin tunti. Porin Joogayhdistysten jäsenille vapaa pääsy ja paikka varataan etukäteen verkkokaupasta. Ohjaajina Porin Joogayhdistyksen opettajat.

 

 

Qi gong - myötätuntoinen liike 16.1.2021 klo 10 | 10 €
PERUTTU

Qi gong voidaan kääntää sanoihin hengitys/energia harjoitus. Harjoituksen perustana on luonnollisuus, kehon ja mielen rentous. Harjoituksessa tutustutaan vapaaseen, pehmeään, myötätuntoiseen liikkeeseen. Harjoituksen pohjana käytetään liikkeitä Chan Mi Gong (Salainen Zen harjoitus) -harjoituksista vapaasti soveltaen.

Ohjaajana on Antti Tolvi. Hän on äänitaiteilija, säveltäjä, esiintyjä ja qigong/yin/meditaatio-ohjaaja. Antti Tolvin ja Lau Naun uusi ääniteos on mukana Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle -sarjan näyttelyssä Projektihuoneessa.


 

 

 

LASTEN OMA OHJELMA

 

Lasten oma ohjelma tarjoaa tekemistä ja yhdessäoloa lapsille ja koko perheelle. Opastetut näyttelykierrokset vievät mukanaan näyttelyiden kutkuttaviin aiheisiin, ja työpajoissa pääset tekemään itse! Alle kouluikäiset osallistuvat yhdessä aikuisen kanssa. Työpajoissa on rajoitettu osallistujamäärä 10 lasta.

 

Liput työpajoihin ostetaan ennakkoon verkkokaupasta: pori.fi/taide-ja-kulttuuri/tapahtumat-ja-tilaisuudet


laajenna näkymää

 

Isänpäivän työpaja 8.11. | työpajamaksu 5 € / isähahmot ilmaiseksi!

Työpajat klo 11–12.30 ja klo 13–14.30.

Työpajassa tehdään isänpäivän tunnelmissa taideteoksia grafiikan kuivaneulatekniikalla. Työskentely sopii lapsen ja aikuisen yhteiseksi tekemiseksi, eikä aiempaa osaamista tarvita. Työpajan ohjaavat kuvataiteilijat Mikael Korkee ja Veijo Setälä. Työpaja järjestetään Porin taidemuseon ja lastenkulttuurikeskus Kruunupään yhteistyönä. Päivän aikana järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa.

 

Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Lapsilla, nuorilla ja lapsiperheillä vapaa pääsy näyttelyihin klo 11–18.

 

 

PERUTTU
28.11. Lasten lauantai:
Kuinkas sitten kävikään? –akvarellimaalaustyöpaja | työpajamaksu 5 €

Ohjatut kierrokset ja työpajat klo 11–12.30 ja klo 13–14.30

Lasten lauantain Kuinkas sitten kävikään? -työpajassa tutustutaan uuden näyttelyn maagisiin maalauksiin ja maalataan omat teokset vesiväreillä. Työpajassa annetaan mielikuvituksen lentää, sillä maalauksissa kaikki on mahdollista! Ehkä merihirviöt tanssivat, kotka on pukeutunut aamutakkiin ja meduusalla on koti-ikävä. Kokeillaan myös erilaisia maalaustekniikoita ja värien sekoittamista. Päivän aikana järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa.

 

PERUTTU
12.12. Lasten lauantai: Tonttujen apulaiset | työpajamaksu 5 €

Ohjatut kierrokset ja työpajat klo 11–12.30 ja klo 13–14.30.

Lasten lauantaissa ollaan tonttujen apulaisia ja tehdään itse joulukuusenkoristeita ja joulukortteja piirtämällä ja maalaamalla. Päivän aikana järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa.

 

 

Taidemuseosynttärit

Taidemuseosynttäreillä seikkaillaan näyttelyissä supersankareina, eläinhahmoina ja mielikuvitusolentoina yhdessä oppaan kanssa. Synttärit sisältävät ohjatun työpajan, elämyksellisen näyttelykierroksen ja pienen herkkuhetken. Taidemuseosynttärit sopivat 5–9-vuotiaille lapsille. Kesto 1,5 h. Ryhmän koko max. 10 lasta, hinta 150 €. Taidemuseosynttäreitä järjestetään keskiviikkoisin klo 17–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13–16 sopimuksen mukaan. Lisätietoja ja varaukset: museolehtori ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248 

 

 

VARHAISKASVATUS JA KOULUT

 

Otamme ryhmiä vastaan tiistaista perjantaihin klo 9 alkaen ennen taidemuseon avautumista muulle yleisölle. Opastamme vain yhtä ryhmää kerrallaan.
Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

 

TULOSSA: TAIDEtila -tehtäväsivusto verkossa. TAIDEtilassa tutustut näyttelyihin erilaisten tehtävien avulla: tutki taidetta ja tee itse!

 

 

 

 


 

 

 

PEDApiste

 

Jaetut päiväkirjat  

Jätä PEDApisteen päiväkirjoihin merkintöjä elämästäsi kirjoittamalla, piirtämällä tai kuvittamalla tarroilla. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ennen ja jälkeen työskentelyn. 

 

PEDApiste on avoin työskentely- ja oleskelupaikka keskellä näyttelytiloja. Sen toiminnot elävät näyttelyiden mukana ja tarjoavat tekemistä kaikenikäisille museovieraille. PEDApisteestä on myös suora yhteys Avoimeen taidevarastoon.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

 

Taidetta ympäri ja ämpäri

Saavutettavuus

Mesenaatit

Museokauppa

Café MUUSA

 


 

 

Ajankohtaista


Kesätöihin Porin taidemuseoon?
Kesätyöpaikkojen haku on auki 22.3.2021 asti Kuntarekryssä.
Lue lisää

Taiteilija Eeva Peuran työhuoneella
Taiteilijapuheenvuoro Eeva Peura. Haastattelu taidemuseon YouTube-kanavalla.
Lue lisää

Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti
Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.
Lue lisää

Kerttu Horilan Maire -veistos talveksi SAMKin Porin kampukselle
Maire-veistos viettää talven kampuksen Atrium-aulatilassa, joka on avoinna yleisölle SAMKin aukioloaikojen puitteissa.
Lue lisää


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuusohjeet koronaviruksen aikana
Saavutettavuusseloste

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo