PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti. 


Taidemuseovierailu


 

 

 

AUKIOLOAJAT JA PÄÄSYMAKSUT


Kevätkauden näyttelyt avautuvat perjantaina 21.1.2022 klo 11, jonka jälkeen taidemuseo on avoinna normaalisti ti–su klo 11–18 ja keskiviikkoisin klo 11–20.

 

Porin taidemuseo sijaitsee Kokemäenjoen rannalla, Etelärannassa.

Tule meille! Lue turvallisuusohjeet.

laajenna näkymää

 

Aukioloajat
ti-su klo 11–18
ke klo 11–20, vapaa pääsy klo 18–20
maanantaisin suljettu

 

Poikkeukset aukioloajoissa

Pääsiäinen: Avoinna lauantaina 16.4. ja sunnuntaina 17.4.
Suljettuna pitkäperjantaina 15.4.

Vappu: Avoinna lauantaina 30.4. klo 11-15.
Suljettuna sunnuntaina vapunpäivänä 1.5.

Juhannus: Avoinna aatonaattona torstaina 23.6. klo 11-15.
Suljettuna juhannusaatosta sunnuntaihin 24.-26.6.

 

Pääsymaksut

4 € / aikuinen

2 € / lapsi (7–17-vuotiaat), opiskelija, eläkeläinen, työtön

Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18–20. Alle 18-vuotialla vapaa sisäänpääsy viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.

Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum ja Museokortti.

 

Ilmaiskävijät

Taide-, historia- ja kulttuuriperintöalojen opiskelijat ja taiteilijat (jäsen-/opiskelijakortti esitettävä), vammaisten henkilökohtaiset avustajat ja Porin kaupungin koululuokat ja varhaiskasvatuksen ryhmät opettajan johdolla koulupäivän aikana.


 

 

 

YLEISÖOPASTUKSET


Rajoitamme asiakasmäärää tarvittaessa. 

 

Opastuksilla saat enemmän irti näyttelyistä. Kaikille avoin TAIDEkierros näyttelyihin keskiviikkoisin kello 18, vapaa pääsy. Opastuksia ei järjestetä näyttelyvaihtojen aikana.

laajenna näkymää

 

TAIDEkierros
näyttelyihin keskiviikkoisin klo 18 | vapaa pääsy

 

Varattava näyttelyesittely kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 17 ja lauantaina klo 12, hinta 10 €, liput ostetaan verkkokaupasta.

 

Näyttelyesittelyt Poriginal galleriassa
keskiviikkona klo 14 & 17 | vapaa pääsy

23.2. | 16.3. | 6.4. | 27.4. | 18.5. | 8.6. | 6.7.

 

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen 23.3. (Senioriviikko) ja 18.5. klo 14 | vapaa pääsy

Tutustutaan näyttelyihin ja jaetaan ajatuksia taiteen herättämistä tunnelmista. Tule mukaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

 

Historiaa ja taidetta -opastus Satakunnan Museossa
22.3. klo 14–15.30 | vapaa pääsy

Miten taide ja historia kietoutuvat yhteen? Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteisopastus, joka on osa Seniorien kulttuuriviikon ohjelmaa Porissa.

 

Veistoksien ja kaupungin historiaa
1.6. & 1.9. klo 17–19 | 10 €

Opastetulla kävelyllä tutustutaan kaupungin julkisiin veistoksiin ja historiaan keskusta-alueella. Oppaina Carita Tulkki (Satakunnan Museo) ja Mirja Ramstedt-Salonen (Porin taidemuseo). Mukaan mahtuu 20 henkeä. Lippu ostetaan etukäteen Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon lipunmyynnistä tai verkkokaupasta. Kierros alkaa Porin taidemuseon edustalta, Etelärannasta.

 


 

 

 

TILAUSOPASTUKSET


Rajoitamme asiakasmäärää tarvittaessa.

 

Varaa ryhmällesi opastus ajankohtaisiin näyttelyihin, kulttuurin ja kuntoilun yhdistävä Veistosvaellus tai etäopastus näyttelyihin.

 

laajenna näkymää

 

Ryhmäopastus arkisin klo 8–17 (ei maanantaisin) 30 € ja iltaisin sekä viikonloppuisin 60 €. Kesto noin 45 min. Kierroksella tutustutaan Mari Katayaman ja Eva Koťátkován näyttelyihin.  

Varaukset: taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080. 

 

Etäopastus  
Varaa etäopastus omalle ryhmällesi esimerkiksi työpäivän piristykseksi tai ystäväporukan illanviettoon. Etäopastus järjestetään Teams-alustalla ja sen kesto on 45 min. Etäopastuksissa opas on vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Hinta virka-aikana (ti–pe klo 8–17) 30 € ja iltaisin/viikonloppuisin 60 €. Tee varaus hyvissä ajoin! Lisätiedot: taidemuseo@pori.fi / 044 701 1080  

 

Veistosvaellus – yhdistä kulttuuri ja kuntoilu 

Kävelykierroksella tutustutaan kaupungin julkisiin veistoksiin keskusta-alueella. Kesto noin 75 minuuttia. Hinta arkisin klo 8–17 (ei maanantaisin) 120 € ja iltaisin sekä viikonloppuisin 150 €. Ryhmäkoko 15 henkilöä. Mahdollisuus myös etäopastukseen Teams-alustalla. 

Varaukset: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119 

 


 

 

 

TAPAHTUMIA JA TYÖPAJOJA

Rajoitamme asiakasmäärää tarvittaessa.

 

Kevään työpajoissa tutustutaan alueen taiteilijoihin ja heidän työskentelymenetelmiinsä ja tehdään itse. Taiteilijoiden ohjauksessa kokeillaan mm. akvarellimaalausta, mustepiirustusta ja kuivapastelliliituja sekä kierrätystekstiilien käyttöä taiteessa. Keskiviikon piirustusilloissa piirretään asetelmia ja eläviä malleja. Työpajoissa on rajoitetut osallistujamäärät.

 

Työpajaliput ostetaan ennakkoon verkkokaupasta

laajenna näkymää

 

Opi taiteilijalta -työpajasarja
keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 | 10 €

16.2. Anne Kimiläinen

9.3. Juuso Leppälä

13.4. Nykytaideryhmä Kylkiäinen

4.5. Mollu Heino

 

Keskiviikon piirustusillat
9.2. | 30.3. | 27.4. | 18.5. | klo 17.30–19.30 | 10 €

Nuoret ja aikuiset, tulkaa piirtämään! Piirustusilloissa piirretään asetelmia ja eläviä malleja sekä tutustutaan erilaisiin piirustustekniikoihin ja -välineisiin. Työskentelyvälineet saa lainaan taidemuseolta ja omia voi myös ottaa mukaan. Piirustusiltoja ohjaa leppoisassa hengessä kuvataiteilija Niko Palokangas.

 

Vitutusta ja vaahtokarkkeja -esitykset
26.2. ja 27.2. klo 15 | taidemuseon luentosali | vapaa pääsy

Miksi mielen sairauksiin liittyy edelleen stigma? Esitys sisältää neljä kattausta elämästä. Vaahtokarkit eivät aina mene tasan, mutta jokaisen elämä on paljon enemmän kuin sairaus. Miten selvitä hengissä mielen järistyksistä? Kokonaisuuden dramaturgia ja ohjaus teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja psykologi Veera Alaverronen. Yhteistyössä Satasairaalan Satakulttuuria-hanke ja Porin taidemuseo. Esityksen valmistamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

 

Museoviikko 17.–22.5. | Porin museoissa tapahtuu!

Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. taidemuseoon on vapaa pääsy klo 11–20. Keskiviikkona 18.5. klo 14–15 maksuton Seniorien suunnistus nykytaiteeseen -opastus sekä Piirustusilta klo 17.30–19.30. Lauantaina 21.5. valvotaan perinteikkäässä Museoiden yö -tapahtumassa.

 


 

 

 

 

LASTEN OMA OHJELMA

 

Rajoitamme asiakasmäärää tarvittaessa.

 

Lasten oma ohjelma tarjoaa tekemistä ja yhdessäoloa lapsille ja lapsiperheille. Ohjelmassa tutustutaan näyttelyihin taidemuseossa ja Poriginal galleriassa ja työskennellään erilaisissa työpajoissa. Porin museoiden kesäleiri on matka historiaan, luontoon ja taiteeseen. Lapset osallistuvat ohjelmaan huoltajan vastuulla ja alle kouluikäiset osallistuvat tapahtumiin aina yhdessä aikuisen kanssa. Työpajassa oman teoksen tekevät maksavat työpajamaksun eli mukana tulevat aikuiset pääsevät ilmaiseksi, jos ei eivät tee teosta.

 

Alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy Porin museoihin viikonloppuisin ja pyhäpäivinä!

laajenna näkymää

 

Lasten lauantai: Grafiikkatyöpaja
kello 12–13.30 | työpajamaksu 5 €

Tule nauttimaan väreistä ja yhteisestä tekemisestä keväiseen grafiikkatyöpajaan! Työpajassa tutustutaan kohopainografiikkaan painamalla omia teoksia pressprint -levyltä vedoksiksi. Tekniikka onnistuu pieniltäkin osallistujilta aikuisen avustuksella.
Liput verkkokaupasta

 

Lasten lauantai Museoiden yössä
21.5. klo 12–13.30 | työpajamaksu 5 €

Katsellaan näyttelyitä ja tehdään itse!
Työpajaliput ostetaan ennakkoon verkkokaupasta

 

Porin museoiden kesäleirit 7–11-vuotiaille koululaisille | 140 € / lapsi (sis. ruuat, välipalat, työskentelymateriaalit)

Leiri 1: ti–pe 7.–10.6. klo 10–16 | Leiri 2: ti–pe 14.–17.6. klo 10–16.

HUOM! Leirit ovat päiväleirejä ja niille otetaan 12 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Lipun osto ja samalla leiripaikan varaus 1.3.2022 alkaen verkkokaupasta.

Leireillä tutustutaan paikalliseen historiaan, luontoon ja taiteen ihmeelliseen maailmaan Satakunnan Museossa, Rakennuskulttuuritalo Toivossa, Rosenlew-museossa, Luontotalo Arkissa sekä Porin taidemuseossa ja Poriginal galleriassa. Lisätietoja: intendentti Carita Tulkki, Satakunnan Museo, p. 044 701 1054, carita.tulkki@pori.fi

 

Lasten kesäkeskiviikko: Ihmeelliset eläimet
22.6. klo 12–13.30 | työpajamaksu 5 €

Pörröinen, pieni vai uljas? Porin taidemuseon ja Luontotalo Arkin yhteisessä Lasten kesäkeskiviikossa tutustutaan eläinten ihmeelliseen maailmaan ja tehdään omat eläinaiheiset teokset. Liput työpajaan ostetaan ennakkoon verkkokaupasta. Alle kouluikäiset osallistuvat työpajan yhdessä aikuisen kanssa. Huom: työpaja järjestetään kokonaisuudessaan Luontotalo Arkissa, jonka aulasta ohjelma alkaa.

 

Lasten kesäkeskiviikko: Akvarellityöpaja
29.6. klo 12–15 nonstop | työpajamaksu 5 €

Porin taidemuseon ja Rakennuskulttuuritalo Toivon sekä Korsmannin talon yhteisessä Lasten kesäkeskiviikossa nautitaan kauniista kesäpäivästä ja maalataan vesiväreillä Toivon pihapiirissä. Aiheen omaan teokseen voi poimia pihapiirin maisemasta tai maalata oman mielen mukaan. Liput ostetaan tapahtumapäivänä Toivosta.

 


 

 

 

 

VARHAISKASVATUS JA KOULUT

 

Taidemuseo on inspiroiva oppimisympäristö, jossa loikitaan yli oppiainerajojen. Opastettujen näyttelykierrosten jälkeen näyttelykokemusta syvennetään työpajoissa tekemällä itse. Kouluryhmät voivat vierailla taidemuseossa turvallisesti jo ennen museon avautumista muulle yleisölle klo 9 alkaen. Osallistujien ikä- ja taitotaso huomioidaan kierrosten sisällöissä. Otamme vastaan yhden ryhmän kerrallaan (max. 25 oppilasta).  

 

laajenna näkymää

 

Hinnasto: Porin kaupungin varhaiskasvatuksen, peruskoulujen ja lukioiden ryhmille kierrokset ovat maksuttomia. Muut kouluryhmät: opastus 30 €, pääsymaksut 1,50 € / oppilas ja työpajamaksu 2–5 € / oppilas.

 

Lisätietoja ja varaukset:

ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248 (työvapaalla 24.1.–12.6.2022)

minerva.koski@pori.fi / 044 701 1859 (sijainen)

 

Tutustu myös TAIDEtila-tehtäväsivuun

 

 

 

 

 

 

Taidemuseovierailu

 

Taidetta ympäri ja ämpäri

Saapuminen ja esteettömyys

Kokouspalvelut ja Museoavain

Museokauppa

 

Liput ja varaukset VERKKOKAUPASTA


 

 

 

 

Ajankohtaista


Helatorstaina taidemuseo on avoinna normaalisti
Taidemuseo on auki helatorstaina kello 11-18. Ajankohtaiset näyttelyt päättyvät sunnuntaina 29.5.
Lue lisää

Mari Katayaman haastattelu julkaistu taidemuseon YouTube-kanavalla
Tutustu taiteilijaan. Mari Katayaman videohaastattelu taiteilijan työhuoneella Japanissa.
Lue lisää

TERVEHDYS
Kesäkausi Porin taidemuseossa
Lue lisää

Piirrä koko kesä! -kurssi 8.6.-17.8.
Tallenna kesäsi luonnoslehtiön kansiin! Lähde piirtämään kuvataiteilijan ohjauksessa, silti omassa tahdissasi.
Lue lisää


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo