MEDIA
Graafinen ohjeistoLehdistökuvat
-----------------------------------
Graafinen ohjeisto
-----------------------------------

 Porin taidemuseo
Eteläranta,
28100 PORI

Porin taidemuseo on
avoinna tiistaista
sunnuntaihin klo 11-18.
Keskiviikkoisin klo 11-20,
jolloin museoon on vapaa
sisäänpääsy klo 18-20.

 

 

AJANKOHTAINEN JA TULEVA NÄYTTELYOHJELMA

 

HAUDATTU AIKA – KOKOELMA KOLLEKTIIVISUUDEN PURKAMISEN JA UUDELLEENRAKENTAMISEN VÄLINEENÄ
[01.02.2017 - 27.08.2017]

PROJEKTIHUONE

Näyttely jakautuu kahteen osaan: Prosessi 01.02.-31.05. ja Näyttely 01.06.-27.08.

Haudattu aika – kokoelma kollektiivisuuden purkamisen ja uudelleen rakentamisen välineenä on näyttelyprojekti, joka kaivautuu arkistojen ja kokoelmien aukkoihin ja sattumanvaraisuuksiin, unohdettuihin historioihin sekä välimatkoihin eri aikatasojen välillä, suunnaten huomionsa myös vastaantuleviin outoihin kohtaamisiin ja kutsumattomiin vieraisiin. Tavoitteena on avata tiloja ja synnyttää tilanteita joissa olisi mahdollista ajatella uudella tavalla nyky(taiteen)museon rooleja taiteen, tiedon tuottamisen ja poliittisen toiminnan alueilla.
Yhteistyössä Aalto-yliopiston Curating, Managing and Mediating Art -maisteriohjelma.
Lue lisää näyttelystä >>


TAIDEMUSEON PEDASEINÄN NÄYTTELYOHJELMA VUONNA 2017
[07.02.2017 - 21.01.2018]

PEDAseinä / Café Muusa

PEDAseinä on taidemuseon pedagogisen toiminnan prosesseja ja yleisöjen kokemuksia esittelevä näyttelytila. Näyttelyohjelma on toteutettu yhteistyössä Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Taiteen äärelle voi pysähtyä monin eri tavoin. Näyttely esittelee Porin taidemuseon Joogalauantai -ohjelman, jossa taideteos johdattaa joogaharjoitukseen. Joogaohjaajina ovat Porin Joogayhdistyksen opettajat sekä vierailevat joogaopettajat. Yhteistyössä Porin taidemuseo, Porin Joogayhdistys ja Porin seudun kansalaisopisto.
Lue lisää näyttelystä >>


ANNA ESTARRIOLA
[03.03.2017 - 27.08.2017]

SIIPI, MEDIApiste

Katalonialaissyntyistä, Suomessa asuvaa Anna Estarriolaa kiinnostavat kuvataiteen ja mediataiteiden yhteydet esittäviin taiteisiin ja teknologiaan. Taiteilijaa hämmentävät ja kiehtovat inhimillisen kommunikaation ja käytöksen ilmenemismuodot ja häntä kiinnostaa kehojen, kuvien ja materian olemus. Usein katsoja Estarriolan teoksen kohdatessaan joutuu kasvokkain henkilön tai olennon tai jopa olion kanssa, jotka herättävät pohtimaan elämisen ihmeellisyyttä ja ihmiskunnan avuttomuutta asioiden äärellä.
Lue lisää näyttelystä >>


MUISTIN AJANKOHTAISUUS – RINNAKKAISET TODELLISUUDET
[03.03.2017 - 25.02.2018]

HALLI

Porin taidemuseon näyttelyvuosi 2017 tuo taidemuseon kokoelmat suureen näyttelytilaan Halliin. Poikkeuksellinen, taidemuseoinstituutiota uudella tavalla tarkasteleva näyttely Muistin ajankohtaisuus – Rinnakkaiset todellisuudet tarjoaa yleisölle mahdollisuuden nähdä taidemuseotyön ytimeen, kokoelmien ja arkistojen hoitoon. Esille nostetaan sellaisia näkökulmia ja kysymyksiä, jotka tavanomaisesti avautuvat vain museoammattilaisille. Samalla avautuu moniulotteinen kuva jatkuvassa muutoksessa olevan taiteen eri ilmiöihin, tulkintojen ja uudelleentulkintojen historiaan eri vuosikymmenillä. Näyttely rakentuu asteittain kevään aikana, ja avautuu kokonaisuudessaan 01.06.2017.
Lue lisää näyttelystä >>


PEDAN KESÄ
[01.06.2017 - 10.09.2017]

PEDAseinä / Café Muusa

PEDAseinä on taidemuseon pedagogisen toiminnan prosesseja ja yleisöjen kokemuksia esittelevä näyttelytila. Näyttelyohjelma on toteutettu yhteistyössä Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Taidehistoriaa Vauvojen värikylvyssä. Maailman luomista piirtämällä. Näyttely PEDAn kesä esittelee poimintoja Porin taidemuseon ja Porin lastenkulttuurikeskuksen pedagogisesta toiminnasta ja eri ikäluokat huomioivasta yleisötyöstä.
Lue lisää näyttelystä >>


THINKING OF INVERTEBRATES (2017)
NABB+TEERI
[06.06.2017 - 06.08.2017]

RAPPU

8. syyskuuta/ Kasvitieteellisessä puutarhassa pankki on sponsoroinut kukkapenkin ja teleyhtiö puistonpenkin, historiallinen kasvihuone on kunnostettu EU rahalla. Sisällä nainen kastelee istutuksia puutarhaletkulla. Mielestäni hienoimpia ovat nimettyjen kasvien väliin jäävillä lahopuilla kasvavat sienet. Eräät itiöemät näyttävät pieniltä, multaisilta puikuloilta. Yksi kellanvaalea, orakasmaisen koristeellinen miniatyyri itiöemä peseytyy kasteluletkun suihkun paineesta näkymättömiin. Kaktushuoneessa purppuraraatokukka availee nuppujaan. Tumma orava piilottaa poskipusseistaan hasselpähkinöitä muoviseen kukkaruukkuun talon seinustalla.
Lue lisää näyttelystä >>


CAMBECK, (2010)
Binelde Hyrcan
[08.08.2017 - 08.10.2017]

RAPPU

Binelde Hyrcan (s. 1983) on syntynyt Luandassa, Angolassa ja hän elää ja työskentlee Angolassa ja Ranskassa. Lyhytelokuvassa Cambeck nähdään ryhmä poikia leikkimässä hiekkarannalle kaivetussa ”limusiinissa”. Yksi heistä on kuski ja takapenkillä istuvat isot kihot kilpailemassa siitä, kenellä heistä on edessään hienoin tulevaisuus. ”Minä muutan Amerikkaan, asun siellä oikeassa rakennuksessa, te jäätte tänne ja asutte oluttölkeistä kyhätyssä talossa!”
Lue lisää näyttelystä >>


MUSEUM OF PRESERVING CITY - KAUPUNGIN SÄILYTTÄMISEN MUSEO
[22.09.2017 - 25.02.2018]

PROJEKTIHUONE

Kuraattori Abir Boukhari


Syyrialaissyntyisen, Tukholmassa asuvan ja työskentelevän kuraattorin Abir Boukharin Museum of Preserving City – Kaupungin säilyttämisen museo -projektin tavoitteena on luoda taiteilijoiden teoksiin pohjautuva arkisto, joka tallentaa Damaskoksen, maailman vanhimman pääkaupungin, historiaa, lähimenneisyyttä, nykyhetkeä ja pohtii kaupungin tulevaisuutta. Porin taidemuseossa nähdään arkistosta valittujen teosten kokonaisuus, joka avaa mediakuvastojen taakse kurkottavan näkökulman Syyrian nykyhetkeen ja taiteilijoiden mahdollisuuksiin työskennellä ennakoimattomaksi muuttuneissa, hengenvaarallisissa olosuhteissa.
Lue lisää näyttelystä >>


FIGMENTS & FRAGMENTS
ANA TORFS
[22.09.2017 - 25.02.2018]

Siipi ja MEDIApiste

Belgialaisen Ana Torfsin (s. 1963) terävien ja koskettavien taideteosten keskeisenä aiheena on kielen ja kuvien suhde ja siitä muodostuvat visuaalisuuden, näkyväksi tekemisen, manipulaation ja tulkinnan kysymykset. Työskentelynsä lähteinä Torfs käyttää kerättyjä ja dokumentaarisia materiaaleja, löydettyjä kuvia ja tekstejä. Hän työstää kulttuurisen ja poliittisen historian hajanaisista fragmenteista ajankohtaisia havaintoja ja tutkielmia. Muodoltaan teokset ovat pikkutarkasti rakennettuja, viittauksiltaan monikerroksisia tilallisia teoksia, joissa taiteilija hyödyntää diaprojisointeja, ääntä, valokuvaa ja videota, mutta myös kuvakudoksia ja silkkipainotöitä. Porin taidemuseon näyttely on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely Pohjoismaissa. Näyttelyssä nähdään kaksi laajaa installaatiota, The Parrot & the Nightingale, a Phantasmagoria, (2014) ja Legend (2009).
Lue lisää näyttelystä >>