MEDIA
Graafinen ohjeistoLehdistökuvat
-----------------------------------
Graafinen ohjeisto
-----------------------------------

 Porin taidemuseo
Eteläranta,
28100 PORI

Porin taidemuseo on
avoinna tiistaista
sunnuntaihin klo 11-18.
Keskiviikkoisin klo 11-20,
jolloin museoon on vapaa
sisäänpääsy klo 18-20.

 

 

AJANKOHTAINEN JA TULEVA NÄYTTELYOHJELMA

 

VÄRIKYLVÖ
[11.09.2018 - 27.02.2019]

PEDAseinä / Café Muusa

Värikylvö / Porin lastenkulttuurikeskus Värikylvö-näyttely esittelee yhteisöllistä ympäristötaideteosta, joka oli esillä Hevosluodon siirtolapuutarhassa kesällä 2018. Teoksessa kasvatettiin syötävän ihania sinisiä ja hehkuvan oransseja kukkia Vauvojen värikylpy -työpajoihin. Porin lastenkulttuurikeskus toteutti teoksen yhdessä Porin ensi- ja turvakoti Esikon ja Luodon siirtolapuutarhayhdistyksen kanssa osana Turun yliopiston Kokkeli-hanketta. PROCESSwall is an exhibition space that showcases the processes of public programming and audience experiences in the Pori Art Museum. Exhibition programme for the space is drawn up by Pori Art Museum in collaboration with Pori Centre for Children’s Culture.
Näyttely on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä ja kulttuuriperintövuotta, joiden teemana on tänä vuonna Tunne perintösi, jaa tarinasi.
Lue lisää näyttelystä >>


AGONY - KAMPPAILU
NASAN TUR
[28.09.2018 - 24.02.2019]

HALLI, Siipi ja MEDIApiste

Kuraattori: Anni Venäläinen
Nasan Tur (s. 1974) työskentelee kaupunkitilan ja galleriatilan välimaastossa ammentaen teoksissaan urbaanin ympäristön viesteistä ja jännitteistä. Teoksissaan hän kommentoi suoraan tai epäsuoremmin erilaisia ideologioiden ristiriitoja ja epäonnistumisia. Hänen taiteensa on usein humoristista, ällistyttävää ja joskus hätkähdyttävää. Näyttelyn teemana ovat erilaiset yhteiskunnalliset kamppailut ja kysymys niiden oikeutuksesta. Näiden rinnalla taiteilija käsittelee yksilön kokemusta, henkilökohtaista riskin ottamista ja vaaraa joutua naurunalaiseksi. Itsensä alttiiksi laittaminen, taito nauraa tarvittaessa itselleen, sitkeys yrittää yhä uudelleen sekä epäonnistumisen sietäminen ovat kuitenkin lopulta edellytys myös rohkeudelle puolustaa tärkeitä arvoja yhteiskunnassa.
Lue lisää näyttelystä >>


CAROLUS ENCKELL - HILJAISUUS, JOTA ETSIMME, MAIRE GULLICHSEN JA MODERNISMI -SARJA
[28.09.2018 - 24.02.2019]

PROJEKTIHUONE

Kuraattori: Esko Nummelin
”Olen vain ­uudelleenjärjestäjä”, Carolus Enckell totesi 1980-luvulla.
Carolus Enckellin mukaan taiteilijan ei tarvitse tuoda esiin itseään, ainutlaatuisuuttaan tai kekseliäisyyttään. Kaikki asiat ovat jo olemassa, taiteilijan tehtävä on antaa niille merkitys.
(Timo Valjakka Carolus Enckellistä, HS27.09.2017)
Lue lisää näyttelystä >>


LIGHTNING RIDE (2017)
Émilie Brout & Maxime Marion
[16.10.2018 - 16.12.2018]

RAPPU

Teoksen materiaalina on käytetty netistä löytyviä videotallenteita joissa henkilöt altistuvat vapaaehtoisesti etälamauttimelle. Omakohtainen käytännön testitilanne on edellytys etälamauttimen käyttöluvan (Taser Certification) saamiselle Yhdysvalloissa. Videomateriaalia on muokattu Photoshopin “öljyvärimaalaus” -efektillä, hidastamalla liikettä ja lisäämällä siihen häiritsevältä kuulostava äänimaisema. Avustajien tukemana kaatuvat kehot ja vääristyneet kasvot tuovat mieleen jonkin oudon hurmoshenkisen rituaalin ja kirkkotaiteen uskonnollista ekstaasia kuvaavan perinteen.

Lue lisää näyttelystä >>


TIME AFTER TIME (2018)
MVET (Jussi Matilainen, Asko Nivala, Janne Rahkila ja Simo Saarikoski)
[18.12.2018 - 17.02.2019]

RAPPU

Retrospektiivinen tutkielma MVET:n työskentelystä, vallankäytöstä työryhmän sisällä ja siitä kuinka erilaiset näkemykset voi sulauttaa yhdeksi taideteokseksi. Video on tarkastelee ystävyyttä, aikaa ja sitä kuinka kaikki lopulta kietoutuu yhteen.
Lue lisää näyttelystä >>


RYÖMI, KONTI -VIESTI VAUVUUDESTA
Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä / Porin lastenkulttuurikeskus
[22.03.2019 - 25.08.2019]

PROJEKTIHUONE

Porin lastenkulttuurikeskus

Kontattava tilateos. Näyttely on erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus, joka muuttaa muotoaan katsojakokijan kosketuksesta.
Lue lisää näyttelystä >>