MEDIA
Graafinen ohjeistoLehdistökuvat
-----------------------------------
Graafinen ohjeisto
-----------------------------------

 Porin taidemuseo
Eteläranta,
28100 PORI

Porin taidemuseo on
avoinna tiistaista
sunnuntaihin klo 11-18.
Keskiviikkoisin klo 11-20,
jolloin museoon on vapaa
sisäänpääsy klo 18-20.

 

 

AJANKOHTAINEN JA TULEVA NÄYTTELYOHJELMA

 

LONG FAREWELLS - PITKIÄ JÄÄHYVÄISIÄ
OLA VASILJEVA
[20.03.2020 - 27.09.2020]

Halli

Ola Vasiljevalle Porin taidemuseo näyttäytyy ennen kaikkea museorakennuksen historian kautta. Entisenä vaakahuoneena rakennus on liittynyt toiminnallisesti aina kauttakulkuun, mittaamiseen ja arviointiin. Se oli kauttakulun rajapinta, jossa tavarat pysähtyivät hetkeksi tullakseen nähdyksi ja arvioiduksi. Tässä liminaalitilassa Vasiljevan teokset ovat ohikulkijoita, ikään kuin nekin osallistuisivat vastaavanlaiseen siirtymään.
Lue lisää näyttelystä >>


2768. 23,53. 8. 1958. 57%. 1000
ADRIAN MELIS
[20.03.2020 - 27.09.2020]

SIIPI

Taiteilija Adrian Melisin ja monien muiden elämää 1990-luvun alun Kuubassa leimasi yhtäältä Fidel Castron loistavan vallankumouksen pitkä varjo ja toisaalta Neuvostoliiton hajoaminen. Tässä ristivedossa syntyneinä Melisin teokset ovat huomaamattomia, usein runollisia ja surrealistisia interventioita, joissa hän tarkastelee poliittisen järjestelmän ja liikemaailman korruptoineisuutta, poliittista apatiaa, työmarkkinoita, byrokratian tehottomuutta ja näiden tekijöiden vaikutusta yhteiskuntaan ja sen rakenteisiin.
Lue lisää näyttelystä >>


MAIRE GULLICHSEN, ALVAR AALTO JA GALERIE ARTEK - ABSTRAKTION VARHAISET MUODOT MAIRE GULLICHSENIN TAIDESÄÄTIÖN KOKOELMASSA
[20.03.2020 - 27.09.2020]

PROJEKTIHUONE

Tutkimuksellinen näyttely tarkastelee taidesäätiön kokoelmaa Galerie Artekin 1950-luvun näyttelytoiminnan kautta. Toisena näkökulmana on Alvar Aallon abstraktien teosten ja arkkitehtonisten suunnitelmien välinen suhde.
Lue lisää näyttelystä >>


BUILD-UP
Jenni Yppärilä
[20.03.2020 - 27.09.2020]

MEDIApiste

Build-up on teos, joka pohtii kasautumista. Teos ottaa uudenlaisen, aikaisempaa monumentaalisemman ja tilallisemman askeleen taiteilijan tuotannossa. Yksittäisten rakennusten sijaan teoksessa nähdään joukko yhteen kiinnittyneitä fasadeja. Yppärilän työskentelytapaan kuuluu teoskohteidensa rakennusten valokuvaaminen niiden todellisissa sijainneissa. Vuosien varrella tätä dokumentaatiota on kertynyt tuhansia kuvia, josta taiteilija on kerännyt otannan teokseen.
Lue lisää näyttelystä >>


TOISTUVA UNI
[20.03.2020 - 27.09.2020]

PEDAseinä / Café Muusa

Näyttely pohjautuu Crisis of presence – Läsnäolon kriisi -näyttelyn yhteydessä 2016/2017 PEDApisteessä kerättyihin Olemassaolon tarinoihin. Museovieraat jakoivat ajatuksiaan ja tarinoitaan läsnäolosta, muistoista, kriiseistä, haaveista sekä unista, joissa toistuu yksi ja sama asia tai tapahtuma. Läsnäolon kriisi -näyttelyssä taiteilija Adrian Melis oli tutkinut kotimaansa Kuuban työntekijöiden muistiin kirjaamia unia, joita he näkivät nukahtaessaan usein kesken työpäivän. Museovieraiden tarinat tallentuivat arkistolaatikoihin pääosin nimettöminä.

Kuuntele museovieraiden jakamia unitarinoita!
Lue lisää näyttelystä >>


PERVERSIONI ON USKO TAITEESEEN
Taiteilijat: Ellen Cantor, Miriam Cahn, Luciano Castelli, Alba S. Enström, Rainer Fetting, Andrea Eva Győri, Viljami Heinonen, Eeva Peura, Merzedes Sturm-Lie, Marianna Uutinen, Amalia Vekri, Alisa Yoffe
[23.10.2020 - 21.02.2021]

Halli, Siipi ja MEDIApiste

Näyttelyn nimi viittaa sitaattiin edesmenneeltä taiteilijalta Ellen Cantorilta (1961–2013): ”Perversioni on usko tosirakkauteen”.
Näyttelyn taiteilijat edustavat eri sukupolvia ja monenlaisia taustoja. Heidän yhteisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat undergroundkulttuuri, runoilijat, punk, elämä, intohimo, muotilehdet kuten Vogue, viittaukset suosittuihin elokuviin tai pornolehdet eivätkä niinkään taidemaailman viimeisimmät teoriat. Kaikki he käsittelevät teoksissaan ihmisyyttä, suunnan etsimistä nykyhetkessä.
Lue lisää näyttelystä >>


CARL-GUSTAF LILIUS, LAU NAU & ANTTI TOLVI - UUSIA KYSYMYKSIÄ MG-KOKOELMALLE
[23.10.2020 - 21.02.2021]

PROJEKTIHUONE

Carl-Gustaf Liliuksen veistos Sarjasta Linnunsiipinen nainen (1966) esitetään näyttelyssä yhdessä Lau Naun ja Antti Tolvin toteuttaman uuden ääniteoksen kanssa. Lau Naun ja Tolvin teos esittää Liliuksen veistokselle vapauteen ja villiyteen liittyviä kysymyksiä. Näyttely on osa sarjaa Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle, jossa tarkastellaan uusia tapoja katsoa Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmasta tuttuja teoksia.
Lue lisää näyttelystä >>


TAIDE TAVOITTAA
[23.10.2020 - 21.02.2021]

CafÉ MUUSA

Kokoelmatyössämme ripustamme vuosittain kymmeniä taideteoksia kaupungin toimipisteisiin; julkisiin tiloihin ja työhuoneisiin. Noin tuhannen sijoitetun teoksen joukkoon mahtuu niin maalauksia, grafiikkaa kuin veistoksiakin, kaikkea perinteisen muotokuvamaalauksen ja ei-esittävän nykytaiteen teoksen väliltä.
Näyttelyssä tapaamme kaupungin henkilökuntaa ja porilaisia koululaisia oman kokoelmateoksensa kanssa.
Lue lisää näyttelystä >>