PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaRiitta Lehto-Toivanen, Risto Keinonen, Laura Pietiläinen
08.01.2022 - 25.01.2022
Molemmat kerrokset

Riitta Lehto-Toivanen, Risto Keinonen, Laura Pietiläinen

08.01.2022 - 25.01.2022

Poriginal gallerian näyttelyjuryyn kuuluu kolme Porin taidemuseon edustajaa sekä kolme satakuntalaisen taidekentän nimeämää taiteilijajäsentä. Vuoden 2022 Juryn taiteilijajäsenistö esittäytyy Poriginal galleriassa kolmen satakuntalaisen taiteilijan yhteisnäyttelyllä. Taiteilijat edustavat kolmea paikallista taiteilijaseuraa ja heidän tehtävänään oli vertaisarvioida Poriginal galleriaan saapuneita hakemuksia koskien tulevan vuoden 2022 näyttelyaikoja.

RIITTA LEHTO-TOIVANEN, Rauman Taidegraafikot
Taiteessani kohtaavat lapsuuden elämykset ja nykyhetki. Alitajunnasta nousee maalausprosessissa esille muotoja, värejä ja kuvia , joita olen maalannut kankaalle ilman etukäteen tehtyä suunnitelmaa tai luonnosta . Maalaaminen on kuin leikkiä, tanssia tai musiikkia. Luova hetki on olemassa aina. Se mitä taiteen tekemiseen tarvitsen on valo ja lämpö tai sosiaalinen lämpöprosessi. Talviaikoina aika on mennyt taideopetukseen vapaassa sivistystyössä. Kesän lämpö on tarpeen myös grafiikan luomisessa. Kuparilevyt ovat lämpimiä ja voin työskennellä ulkona auringon paisteessa ja vedokset kuivuvat hyvin.

RISTO KEINONEN, Rauman Taiteilijaseura
Lyhyesti ilmaistuna tavoitteeni on aina ollut antaa katsojalle mahdollisuus pysähtyä tarkastelemaan teoksiani lähes meditatiivisesti. Lähtökohtani on maisemaa muistuttava tila horisontteineen, johon voi kuvitella asettuvansa.
Ehkä nykyajalle epätyypillisesti hion maalauksia kauan käyttäen väripintojen kerroksellisuutta haluamani tunnelman saavuttamiseksi. Kelpuutan kuvaan vain välttämättömät elementit. Karsin ja pelkistän. Usein maalauksiini liittyy tarina. Yksikään teoksista ei valmistu ennakkosuunnitelman mukaan, vaan ne kasvavat tekemisen myötä lopulliseen muotoonsa.

LAURA PIETILÄINEN, NYTE, T.E.H.D.A.S
Maalaukseni yksityiskohtaisia, mielikuvituksen värittämiä sisäelimiä muistuttavia massoja tai kasvustoja. Ne kiiltelevät kuin juuri irrotettuina kappaleina, tuoreina ja lähestulkoon vielä hengittävinä ruhoina, jotka höyryävät kehon lämpöä. Erilaiset kalvot ja suonistot kulkevat niiden pinnassa luoden tekstuureja ja väripintoja. Ne ovat mustelmista kirjavia, tirskahtelevat nesteitä ja mädäntyvät ruumiin tavoin galleriatilaan ja täyttävät sen seinät väripinnoilla ja orgaanisilla tekstuureilla. Suurikokoiset maalaukset ovat vaikuttavia ja imaisevat katsojan sisäänsä. Ne herättävät oudon kalvavan tunteen kehossa ja saavat vangittua katsojan yksityiskohdillaan. Herkulliset pastellisävyt tekevät maalauksista helposti lähestyttäviä ja niissä seikkailevat eläimet ovat tuttuja, muttei lainkaan turvallisia.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 19.1.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria