PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaAnja Karkku-Hohti ja Eila Minkkinen
28.11.2020 - 02.12.2020
Yläkerta

Anja Karkku-Hohti ja Eila Minkkinen
Porin Taide- ja Taideteollisuusyhdistys ry
28.11.2020 - 02.12.2020

Porin Taide- ja Taideteollisuusyhdistys ry järjestää Poriginal galleriassa näyttelyn, jonka taiteilijoiksi se on kutsunut taidemaalari Anja Karkku-Hohdin Porista ja kuvanveistäjä Eila Minkkisen Raumalta.
Näyttelyn teokset havainnoivat luontoa, sen olemusta ja tilaa. Taiteilijat ovat guassivärin ja kuparin keinoin käsitelleet teemaa oman inspiraationsa ja ajattelunsa pohjalta.
Anja Karkku-Hohti tutkailee töissään luonnon yksityiskohtia, pienimuotoista ihmisen lähiluontoa. Näkökulmana se, että luonto, johon ihminen fyysisesti ja mentaalisesti monin tavoin solmiutuu, antaa loputtomasta rikkaudestaan välineitä, joilla on perustava merkitys ihmisen elämässa, ajattelussa, toiminnassa, luovuudessa. Luonto on yhteinen fyysinen ja henkinen kotimme, jonka vaaliminen on myös yhteinen tehtävämme.
Eila Minkkinen: Paha sade
Aikaisemmissa metalliveistoksissani vuosien varrelta löytyy paljonkin luonnonmuotoja.
Olen yrittänyt ilmaista jääräpäisellä materiaalilla sadetta, tähtitaivasta, lumimaisemaa, iltaruskoja ja monia kasviaiheita! Joskus aihe on ollut luonnonsuojelun puolesta esim. ”Kumpi voittaa, kone vai puu?” -puumainen muoto on konemaisen muodon yliajamana.
Tämän näyttelyn teosten lähtökohta ulottuu Pariisiin, vuoteen 1997. Olin stipendiaattina Cite´International des Arts´ssa. Ateljeissa ei voi työskennellä metallien kanssa, mutta tässä ateljeessa oli maalausteline. Ostin alumiinifoliota ja muotoilin riippuvia veistoksia telineeseen ja makaavia sommitelmia lattialle! Valokuvasin työni lopputuloksen.
Hauska sattuma oli, että sen kahden kuukauden aikana jonka siellä olin, Pariisin kaupungin taidemuseoon tuli saksalaisen miehen näyttely. Hän oli rakentanut isoon saliin installaation alumiinifoliosta, jota oli pitkin poikin punottuna koko huone täyteen, lisänä väripapereita ja maalauksia. Tämä rohkaisi minua kotiin palattuani hankkimaan ohutta kuparilevyä ja ”muovailemaan” siitä teoksia. Tein ryppyisiä veistoksia teemalla ”Jano” vuosina 1999-2000. Nämä veistokset ovat olleet esillä ainoastaan omassa ateljeessani ja retrospektiivisessä näyttelyssä Rauman taidemuseossa 2015. Nyt ne ovat tässä näyttelyssä.
Kutsun saatuani Porin Taide- ja Taideteollisuusyhdistykseltä näyttelyyn yhdessä Anja Karkku-Hohdin kassa, palasin tähän 0,1mm paksuun kuparilevyyn. Näyttelytöiden tekemiseen pääsin helmikuun lopulla ja kohta tuli uutinen maailmanlaajuisesta Pandemiasta, jonka tiedetään lähteneen siivottomalta ruokatorilta. Koko maapallomme on vaarallisen paljon saastunut ja ihmisten odotetaan nyt kuluttamaan vastuullisesti ja ottamaan luonnonsuojeluasiat tärkeinä.
Pelottavat uutiset veivät ajatukset luonnon saastumiseen, kasvi- ja eläinlajien kuolemaan. Näyttelyn teosten nimet, esimerkiksi ”Paha sade”, ”Vielä vähän vettä” ja ”Musta koralli” – kertovat ajatuksistani. Mutta optimistisena luonteena romantiikkaakin on mukana: ”Nocturno – kesäillan hämy” ja huumoria: ”Kuussa on sittenkin vettä” jne.


 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria