PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaSaku Soukka
06.11.2021 - 23.11.2021
Yläkerta

Saku Soukka
Scope
06.11.2021 - 23.11.2021

Saku Soukan Scope-näyttely koostuu videoesseestä, valokuvista sekä readymade-pohjaisesta installoinnista.

Kokonaisuuden nimikkoteos videoessee Scope (2020) koostuu ohjelmoiduista valokuvista, tekstistä ja musiikista. Se käsittelee dissosiatiivista kokemusta ja ihmismielen sekä minuuden häilymistä ja haurautta. Teoksen alkupuolella ”minä” ja ”sinä” yhdistyvät, jonka jälkeen ihmismieli harhailee, ajautuu ja assosioi itsensäkin yllättäen. Päähenkilö lentelee impulsiivisesti eri maihin, suorittaa erilaisia toimia ja ajatuksia sekä vastaanottaa ja lähettää erilaisia viestejä.

Ohjaus, valokuvaus, teksti ja leikkaus: Saku Soukka
Musiikki: Tatu Rönkkö
Valokuvien vaihdokset: Matti Hyvönen ja Saku Soukka
Ohjelmointi: Matti Hyvönen
Kesto: 23 min. 45 sek.

Scope-kokonaisuuden seinille ripustettavat valokuvapohjaiset teokset ovat Saku Soukan valokuvia (vuosilta 2012-2020), jotka hän on kahta lukuunottamatta vääristänyt tekoälyn avulla. Hän on valinnut joitakin kohtia valokuvistaan, jonka jälkeen hänen käyttämänsä työkalu on täyttänyt nuo valitut alueet uusilla pikseliyhdistelmillä imitoiden, tai yrittäen imitoida valokuvien ”todellisuutta” – ikään kuin ehdottaen, että kuva voisi muuntua valitulla alueella tällaiseksi kameran tekemän ehdotuksen sijaan. Lopputulokset ovat usein surrealistisella tavalla vinksahtaneita tai häiriintyneitä.

Readymade-esineistä koostuva installointi tuo yhteen nykyihmisen käyttämiä teknisiä kommunikaatiolaitteita tai niiden osia sekä orgaanisia elementtejä kuten puunkappaleita. Teknisiä laitteita Saku Soukka on erilaisin menetelmin työstänyt varsinaisesta käyttötarkoituksestaan etäälle – yleensä niiden alkuperäistä käyttötarkoitusta ajatellen silminnähden rikkinäiseen tilaan.

Scope-teokset mietiskelevät ihmismieltä sekä ihmistä ympäröivää todellisuutta tavalla, joka tuo esille kysymyksiä autenttisuudesta ja tekoälyn luonteesta.

Teoskokonaisuuden tekemistä ja esittämistä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus, Frame Contemporary Art Finland ja Suomen Kulttuurirahasto.

Saku Soukka (s. 1982) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen teokset peilaavat itseyden ja toiseuden sekä hybridin käsitteitä ja ne syntyvät yleensä valo- ja videokuvauksen sekä kirjoittamisen myötä ja toisinaan ne päätyvät myös readymade-pohjaisen installoinnin muotoon. Kohtaamiset ja vuoropuhelut sisäisen ja ulkoisen, pysähtyneisyyden ja liikkeen sekä orgaanisen ja teollisen välillä ovat läsnä. Hän on pitänyt vajaa parikymmentä yksityisnäyttelyä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin.

www.sakusoukka.com

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 19.1.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria