PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaAeon Lux
04.09.2021 - 21.09.2021
Yläkerta

Aeon Lux
Sä olet vain vettä ja suolaa
04.09.2021 - 21.09.2021

”Onko ihmisen mahdollista muuttua, jos se vain tarpeeksi yrittää?” on keskeinen kysymys Aeon Luxin näyttelyssä. Mistä tietää, milloin tilanteenlukua ja käytöstämme säätelee intuitio ja milloin ahdistuneisuus? Mistä tunnistaa omat rajat, jos henkinen kasvu tapahtuu epämukavuusalueella? Sä olet vain vettä ja suolaa –näyttelyssä sinisilmäinen toiveikkuus ja siipensä katkonut realismi elävät rinnakkain.

Sä olet vain vettä ja suolaa –näyttely koostuu keraamisia veistoksia ja tekstiiliteoksista. Ne saavat ympärilleen kontekstin novellin raakatekstistä, jonka sivut on printattu galleriatilaan.

Novelli kertoo tarinan naiskuvanveistäjästä ja transmiehestä, jonka intohimo on farkkujen ompelu. Kuvanveistäjä Iineksen ura on nousukiidossa, kun hänen työhuoneelleen astelee nuori nainen, jolla on romantisoitu mielikuva Iineksestä herkkänä taiteilijana. Tämä nainen aiheuttaa sinnikkyydellään päänvaivaa Iinekselle, jolla ei ole tarjota naiselle mitä tämä etsii. Hannes puolestaan on rakentanut itselleen vuosien saatossa toimivan rutiinin ja terveelliset elämäntavat. Hän on erakkoluonteinen yksineläjä, joka törmätessään entiseen luokkakaveriin alkaa kyseenalaistamaan romanttisen ja seksuaalisen aspektin puutetta elämässään.

Veistokset ottavat tarkkailunkohteeksi Hannesin tarinan teeman seksuaalisesta kömpelyydestä ja haluttomuudesta. Ne kuvaavat nolostumista, outouden tunnetta, jännittämistä ja halua olla jossain muualla kuin itse tilanteessa. Keraamiset teokset ovat muovailtu farkkukankaaksi, joka on kostunut ja tiputtaa pisaroita lammikoksi. Tekstiilistä on taiteltu futon-aiheisia veistoksia.

Aeon Lux on seinäjokelainen kuvataiteilija, joka työskentelee kuvanveiston, performanssin ja videotaiteen parissa. Hän käsittelee taiteessaan todellisuuksien luonnetta: niin absoluuttisen todellisuuden metafysiikkaa kuin henkilökohtaisen todellisuuden muuntuneita tajunnantiloja.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 30.12.2021

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria