PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaPETRI HAAVISTO & ANNIKA TAKKALA
26.09.2020 - 13.10.2020
Yläkerta

PETRI HAAVISTO & ANNIKA TAKKALA
Porin Saskiat ry:n stipendiaattinäyttely
26.09.2020 - 13.10.2020

Porin Saskiat ry:n perinteinen stipendiaattinäyttely avautuu jälleen Poriginal galleriassa, lauantaina 26. syyskuuta. Tämän vuoden taiteilijat ovat Petri Haavisto ja Annika Takkala. Näyttely kattaa Poriginalin molemmat kerrokset ja sisältää mm. maalauksia, veistoksia, installaatioita ja piirroksia.

PETRI HAAVISTO (s.1984 Pori)
Teen pääasiassa veistoksia eri materiaaleista, mutta myös performansseja. Minulla on ollut näyttelyitä Suomessa, Latviassa, Alankomaissa ja Portugalissa. Työskentelyyni olen saanut vaikutteita luonnosta, jossa rakastan viettää aikaa ja hukata ajantajun. Veistokseni liittyvät usein luontoon ja tällä hetkellä minun työskentelyäni ohjaa mielikuvat maapallon viimeisistä hetkistä, sekä armoton meri.
Dark matter -teoskokonaisuus koostuu installaatioista ja veistoksista, jotka ovat tehty muun muassa käyttökelvottomista trampoliinin matoista. Työskentelyssäni olen kiinnostunut tuomaan esille luonnossa näkyviä tiloja, joita ilmastonmuutos nostaa jatkuvasti esille. Näyttelyssä tuon esille myös ihmisen ja luonnon syklistä ja seuraamuksellista suhdetta – luonto on kaunis mutta kääntyy tarvittaessa ihmistä vastaan. Olen pohtinut sitä, että mikä on tämän hetken materiaali, jota on joka paikassa, mutta emme välttämättä sitä näe. Trampoliineja on nykyään joka paikassa ja olen kerännyt, niitä talteen tulevia teoksiani varten materiaaliksi. Kierrätysringeistä olen saanut kymmeniä käyttökelvottomia trampoliininmattoja.

ANNIKA TAKKALA (s.1993 Karstula)
Olen pellossa kasvanut kumpparijuntti ja kyyninen romantikko, opiskelen neljättä vuotta Kankaanpään taidekoulussa. Työskentelen sekä perinteisin tekniikoin että mediataiteen keinoin, pääasiassa piirrokset, maalaukset ja video.
Tämä kokonaisuus keskittyy esittelemään maalaus ja piirros työskentelyäni. Olen erityisen kiinnostunut kokeilemaan ja koettelemaan materiaalien rajoja. Teokseni ovat pääasiassa abstrakteja ja tiheäpintaisen yksityiskohtaisia, sisällöltään ennemmin kysymysmerkkejä kuin huutomerkkejä. Pidän taiteellista työskentelyäni ihmisyyden pohdiskelun välineenä.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria