PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaEmili Hellman ja Jussi Matilainen
04.07.2020 - 21.07.2020
Yläkerta

Emili Hellman ja Jussi Matilainen
Porin taidemuseon kutsunäyttely
04.07.2020 - 21.07.2020

Emili Hellman ja Jussi Matilainen Porin taidemuseon kutsunäyttelyssä Poriginal galleriassa

Porin taidemuseo aloittaa satakuntalaisten taiteilijoiden kutsunäyttelyiden sarjan Poriginal galleriassa.
Sarjan ensimmäisessä näyttelyssä heinäkuussa 2020 nähdään Emili Hellmanin ja Jussi Matilaisen teoksia.

Porin taidemuseo kutsui sarjan ensimmäiseen näyttelyyn kuvataiteilija Jussi Matilaisen (s. 1979), joka on toiminut pitkään aktiivisesti taiteilijakollektiiveissa T.E.H.D.A.S. ry ja MVET ja esiintynyt taidemuseossa etenkin näiden projektien kautta. Kollektiivien työskentelyn rinnalla Matilainen on toteuttanut itsenäistä taiteellista työskentelyään. Matilaista pyydettiin ehdottamaan näyttelyn toiseksi taiteilijaksi nuoremman polven tekijää, ja hänen ehdotuksestaan näyttelyyn kutsuttiin kuvataiteilija Emili Hellman (s. 1995). Hellman opiskelee Kankaanpään taidekoulussa. Näyttelyssä on esillä uusi teos molemmilta tekijöiltä.

Jussi Matilaiselta nähdään videoteos Kultakutri. Teos versioi satua Kultakutrista ja kolmesta karhusta ja hämmentää todellisuuden ja fantasian rajaa. Kesähelteessä kärjistyneen tarinan selostaa omia motiivejaan säästeliäästi avaava kertojanääni. Tarinan kaari sulkeutuu teoksen lopussa, mutta samalla kysymys syyllisyydestä ja syyttömyydestä jää raolleen. Videossa esiintyy Matilaisen ja T.E.H.D.A.S. ry:n projekteista tuttu karhuhahmo. Matilainen työskentelee performanssin, videotaiteen ja maalaustaiteen keinoin. Hän myös opettaa kuvataidetta Kankaanpään taidekoulussa.

Emili Hellman toteuttaa Poriginal gallerian yläkertaan veistoksen. Hellman suunnittelee teoksensa sattumanvaraisesti eteen tulevista materiaaleista ja esineistä ja koostaa niiden pohjalta asetelmia. Työskentelyprosessi vaihtelevien materiaalien kanssa määrittää lopputulosta. Hellman saa inspiraationsa hetkistä, erilaisista tiloista ja äänistä. Näistä aineksista muodostuu kuva muistoista.

Kutsunäyttelysarjan tavoitteena on tukea alueen taiteilijoiden työskentelyä ja tutustuttaa yleisöä heidän tuotantoonsa. Sarja on osa Porin taidemuseon toimintaa Satakunnan alueellisena vastuumuseona.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria