PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaHelka Immonen, Hannele Matinlauri
14.03.2020 - 31.03.2020
Yläkerta

Helka Immonen, Hannele Matinlauri
Maalauksia, installaatio
14.03.2020 - 31.03.2020

Taiteessamme on yhteistä tilakokemus, jota käsittelemme eri menetelmin, Helka maalaustaiteen ja Hannele tilataiteen ja kuvanveiston keinoin. Molempien työskentely lähtee intuitiiviselta pohjalta, mutta etenee suunnitelmallisena ja pohdiskelevana työskentelynä, joka saattaa vaatia pitkän ajan ennen teoksen lopullista valmistumista.

Helkan maalaukset syntyvät hitaasti henkilökohtaisten tunteiden ja kokemusten pohjalta. Värit ja niiden vuorovaikutus yhdessä yksinkertaisten, usein arkkitehtuuriin liittyvien muotojen kanssa synnyttävät maalausten sisällön. Maalausten luoma tilakokemus syntyy vähitellen ohuiden, päällekkäisten värikerrosten avulla.

Hannele lähestyy tilaa konkreettisemmin. Teosten ja tilan välinen vuorovaikutus on temaattisten aiheiden lisäksi merkityksellinen osa hänen taiteellista työskentelyään. Hannelen tähän galleriatilaan suunnittelema tilateos ”Juuret” rajautuu näyttelytilassa olevien puisten pilareiden rajaamaan keskiosaan. Sitä täydentää veistos ”Librarium arboris - Puiden kirjasto”. Kokonaisuus on omistettu kaikille niille elollisille, jotka kerran hengittivät.

Helka on opiskellut Vapaassa taidekoulussa ja Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella. Hän on lisäksi suorittanut FM tutkinnon Helsingin yliopistossa pääaineena taidehistoria. Helka Immosella on ollut lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä kotimaassa että ulkomailla. Immonen on Taidemaalariliiton ja Espoon kuvataiteilijoiden jäsen.
http://www.helkaimmonen.net
CV


Hannele on opiskellut Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella, Vapaassa taidekoulussa ja Taide- teollisessa korkeakoulussa. Hänellä on myös keramiikka-alan artesaanitutkinto ja FM tutkinto Helsingin yliopistosta pääaineena aluesuunnittelu. Hannele Matinlaurilla on ollut lukuisia näyttelyitä niin kotimaassa kuin ulkomailla.
hannelematinlauri.net
CV

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria