PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaRoos Johannes Hermsen, Katri Paunu
27.07.2019 - 13.08.2019
Yläkerta

Roos Johannes Hermsen, Katri Paunu
Out of order
27.07.2019 - 13.08.2019

Roos Hermsen (NL) ja Katri Paunu (FI) tapasivat Gerrit Rietveld akatemian ensimmäisellä vuosikurssilla ja ovat siitä lähtien tehneet yhteistyöprojekteja, joita on esillä videotallenteena ensimmäistä kertaa Suomessa, Poriginalissa. Veistokselliset performanssit saivat vaikutteita useasta eri taiteenalasta; erityisesti musiikista ja suurikokoisista, oudoista, liikkuvista hahmoista yhdistettyinä valo- ja äänimaailmoihin. Performanssien päämääränä oli luoda kokeellinen sekä moniulotteinen taidekokemus.


Out of order,
on jatkumoa samoille teemoille mutta keskitettynä taiteilijoiden omiin aloihin; maalaukseen ja veistoksiin. Näyttelyn nimi viittaa eräänlaiseen toimintahäiriöön, jota taiteilijat tutkivat joko muokkaamalla ja leikkimällä maalauksen perimmäisillä merkitystasoilla tai pohdintana ihmisen vaikutuksesta luontoon ja monimuotoisuuden vähenemisestä.Roos Hermsen

Hermsenin maalaukset leikittelevät hahmon muodostumisen ja representaation kanssa.
Lähtökohtanaan hän käyttää vaikutteita kirjallisuudesta ja monipuolisesta visuaalisesta materiaalista. Ilman tietoa siitä, millainen maalauksesta tulee, hän sisällyttää työhönsä riskin elementin luodakseen kuvaan muutoksen. Kestääkö figuuri useita kerroksia vauhdikasta ja sotkuista maalia? Miten se on suhteessa epämääräisiin abstrakteihin alueisiin tai ristiriitaisiin nimiin?

“Maalatessani etsin jotakin. Yritän tavoittaa pilkahduksen hetkellistä ironiaa tai romanttista monimerkityksellisyyttä kulissien takaa.”

CV Roos Hermsen


Katri Paunu

Katri Paunun työskentelyn keskeisenä teemana ovat materiaaliset ja luonnossa tapahtuvat prosessit.
Paunu käyttää veistoksissaan keramiikkaa, kipsiä, vahaa, puuta sekä eläviä materiaaleja kuten sieniä tai kasveja, jotka yhdistyvät tilassa installaationa. Tämän lisäksi Paunu on työskennellyt maalauksen ja animaatioiden parissa. Paunua innostavat teemat kumpuavat alkemian, biologian ja arkeologian alueilta. Hän etsii aiheiden ja materiaaleihin liittyvien työskentelyprosessien kohtaamispaikkoja. Veistosten muotoutuminen pohjautuu vahvasti intuitiiviseen työskentelyyn, eikä rajaudu tiettyyn määrättyyn lopputulokseen.

Poriginal tilaan suunnitellut teokset kuten Suolapatsaat liittyvät rakennuksen historiaan suolavarastona.
Hydra-installaatiossa keskeisenä ideana on keinotekoinen ja hauras ekosysteemi, joka joutuu koetukselle kun sienien kosteudesta elävät hyönteiset voivat päätyä kärpäsloukkuun.

Veistokset käsittelevät ihmisen suhdetta ja vaikutusta ympäristoon ja sitä epävarmuuden tilaa, miten navigoida kohti epävarmaa tulevaisuutta. Teoksissa kasvu ja lahoaminen esiintyvät vallitsevina ja hitaina ilmiöinä, jotka pitävät yllä kaiken aineen jatkuvaa kiertokulkua, yhdistäen elämän ja kuoleman.

CV Katri Paunu

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria