PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaHenna Inkinen, Pia Salo, Katriina Sjöblom
06.01.2018 - 23.01.2018
Yläkerta

Henna Inkinen, Pia Salo, Katriina Sjöblom
JURY
06.01.2018 - 23.01.2018

Poriginal gallerian vuoden 2018 näyttelykauden avaa kolmen satakuntalaisen kuvataiteilijan ryhmänäyttely, JURY.
Porin taidemuseo pyysi satakuntalaisia ammattitaiteilijoita edustavia yhdistyksiä valitsemaan keskuudestaan edustajat Poriginal gallerian vuoden 2018 näyttelyiden valintatoimikuntaan. Taiteilijaseurojen jäsenistä toimikuntaan valittiin Henna Inkinen (Porin Taiteilijaseura ry), Pia Salo (Rauman taiteilijaseura ry.) ja Katriina Sjöblom (NYTE ry). Toimikunnan muut jäsenet olivat Porin taidemuseon johtaja sekä Poriginal gallerian gallerianhoitaja.
Henna Inkinen
Maalauksia

Maalauksen keinoin toteutetut mystiset väri-iloitteluni rakentuvat omien mielenmaisemieni pohjalta. Aihioni löydän metsien ja niittyjen kätköistä, ryteiköistä, joihin valo ja varjo piirtävät kuvionsa. Teoksillani pyrin välittämään elinvoimaa, tekemisen iloa ja rönsyjä: muodon, värin ja materiaalin leikkiä. Haen innoitukseni epäjärjestyksestä luonnossa: sattumanvaraisesta voimasta, jota ekspressiivinen maalaustapani jäljittelee. Työskentelyprosessissani pyrin tulokseen, jossa määrätietoisuus ja sattuma kietoutuvat mielenkiintoisella tavalla yhteen. Näyttelyn teokset ovat saaneet inspiraationsa kasvitaudeista, kuten tuulenpesistä, jotka ovat bakteerikasvustojen aiheuttamia epämuodostumia puiden oksistoissa.

Minua kiinnostaa ihmisen ja luonnon yhteistyössä tiedostamatta syntynyt jälki. Miten ihmisen muokkaama keinotekoinen näyttäytyy luonnossa ja miten luonto taas on alkanut elää ihmisen kerran valtaamassa, ottaa omaansa takaisin? Ympäristöni tarjoilemat kokemukset jäävät sisimpääni muisti- ja mielikuvina, siirtyen maalauksiini ihmisen ja luonnon yhteisen jäljen tutkimuskohteina.

Satakuntalaislähtöinen kuvataiteilija Henna Inkinen (s. 1979) asuu ja työskentelee Helsingissä.
Hän on valmistunut Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta kuvataiteen maisteriohjelmasta vuonna 2013 ja TAMK Taide ja viestinnästä kuvataiteilijaksi 2009. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis-ja ryhmänäyttelyissä ympäri Suomea ja Eurooppaa. Inkinen on MUU ry:n ja Porin taiteilijaseuran jäsen.

Pia Salo
Maalauksia ja pienoistaloja

Galleriassa esillä oleva teos "Näkymättömyyden asteet "(2014-) on jatkuva
installaatioprojekti, joka koostuu maalauksista ja pienoistaloista.

Teoksissa pohdin ajan ja paikan kerroksellisuutta sekä jäljen jättämisen merkitystä.
Teoksen talot eivät nojaa todellisuuteen vaan ne ovat yhdistelmä muistikuvia ja tunnetiloja.
Talojen yksityiskohdat ovat täynnä tuttuutta ja outoutta ja ne tuntuvat olevan jonkinlaisessa
välitilassa, pysähtyneessä hetkessä. Näyttelyn maalaukset ovat osa installatiota. Ne ovat samankaltaisia epäpaikkoja, haparoivia näkymiä muistojen laidoilta,- täynnä jotain tuttua ja tuntematonta.

Pia Salo (s.1975) on Raumalainen kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen ja installaatio teosten parissa. Salo on valmistunut Porin taidekoulusta 2002 ja Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi 2008. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis-ja ryhmänäyttelyissä ympäri Suomea. Hän on Rauman taiteilijaseuran, Helsingin taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen.


Katriina Sjöblom
Yksityisiä hetkiä.

Tältä näytän. Kato mua. Nää on sitte vaan sulle.

Teosteni aiheet ovat totta. Oikeita hetkiä. Ei mitään keksittyä, tai ehkä vähän maalailua ja pari pientä lisäystä, mutta totta kuitenkin. Joku oli joskus näin itsevarma ja oli jotenkin tälleen. Kissat ja kukat ja iho arkana.

Tarkkailin vuoden verran muita ja löysin itseni. Tai no, löysin ja löysin. Tuo tarkkailukin on vähän niin ja näin. Palasin mielessäni kuitenkin tilanteisiin, jossa oli sitä jotain ja sen tein tietoisesti. Muut oli helpompi asemoida, itse jäin aina leijumaan kysymysmerkiksi.
Näissä kuvissa on niitä tilanteita, muita, kysymysmerkkiä ja rakkautta. Paljon rakkautta.

Taiteellinen työskentelyni rönsyilee. Yleensä piirrän, teen veistoksia, rakennelmia, esityksiä tai grafiikkaa. Keskiössä on kuitenkin ihminen, figuuri, keho, iho, nainen. Tällä hetkellä isojen piirustusten tekeminen tuntuu riittävältä. Viiva tyynnyttää mielen ja maaleilla vain väritän.

Katriina Sjöblom (s.1976, Rovaniemi) on Porin Ahlaisissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Sjöblom on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta 2014. Hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja esitystaiteen teoksiin ympäri Suomea . Sjöblom on NYTE ry:n hallituksessa ja Porin taidegraafikoiden jäsen.

Henna Inkinen CV
Pia Salo CV
Katriina Sjöblom CV

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria