PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaJenni Eskola ja Henrik Wetterstrand
05.11.2016 - 22.11.2016
Molemmat kerrokset

Jenni Eskola ja Henrik Wetterstrand
disCONNECTION
05.11.2016 - 22.11.2016


disCONNECTION on näyttely, joka koostuu kahdesta teoksesta, joista kumpikin muodostuu äänestä ja kuvasta. Alakerrassa esillä on vajaa nelituntinen videoprojisointi, jossa huomio kohdistuu erotteluun, selvittämiseen ja yhteyden purkamiseen, yläkerrassa esillä on vajaa kolmeminuuttinen ja yli kaksitoistametrinen kuvan ja äänen yhteyttä etsivä ja koetteleva ääni/paperi-installaatio.

Ääni ja kuva ovat toisilleen lähes vastakohtaisia ilmaisumuotoja, mutta juuri siitä syystä kiinnostuksenkohteenamme on, kuinka vahva yhteys näiden välille voi muodostua. Ääni hahmotetaan lineaarisena, ja se kykenee immateriaalisuudessaan täyttämään tilan kuin tilan, kuva taas on useimmiten hahmottettavissa yhdellä silmäyksellä, sillä on fyysiset rajat ja se on mykkä. Millaiseen yhteyteen näillä lähtökohdilla päästään vai päästäänkö, miten etäältä voimme ymmärtää toistemme puhetta?

Yläkerran teos koostuu musiikista, joka määrittelee kuvan rakenteen: Yksi tahti on kuvassa 3,8 cm:n levyinen kaistale värejä, jotka taas määräytyvät kulloinkin käytettävien soitinten/äänien mukaan. Kuvan sommittelu leikittelee kappaleen muodolla, se on kuin käännös tai tulkkaus eri kielelle: Puhumme samasta asiasta eri sanoin, niin kuin niin usein arkikommunikaatiossakin. Kuva kiertää yläkerran näyttelytilan, ääni on kuultavissa yhdessä paikassa kuulokkeilla niin, että teoksen kuuntelu ja katselu samanaikaisesti on mahdotonta. Yhdessä ne kuitenkin muodostavat kokonaisuuden, vähän kuin kolikon kaksi puolta.

Ylä- ja alakerran teoksille yhteistä on toisto, tai oikeastaan siitä syntyvät variaatiot. Työskentelyssä olemme kiinnostuneita niistä hiuksenhienoista eroista, jotka paljastuvat, kun ääntä, rytmiä, viivaa tai liikettä toistaa loputtomiin. Viehtymys hienovaraisiin nyansseihin ja variaatioihin onkin asia, joka meitä yhdistää, vaikka työskentelyvälineemme eroavat toisistaan.

------------------------------------------------------------

Jenni Eskola on Poriin hiljattain muuttanut kuvataiteilija, jonka töitä on aiemmin ollut esillä mm. Oksasenkatu11-galleriassa, Amos Andersonin taidemuseossa, Galerie Anhavalla ja Helsingin taidemuseossa. Porilaisen Henrik Wetterstrandin äänitöitä on viimeksi ollut esillä Ruotsin Göteborgissa Röda Sten Konsthallissa, jonne hänen yhtyeensä Sink teki äänisuunnittelun ja avajaisperformanssin kuvataiteilijakollektiivi IC-98:lle. Poriginalin näyttely on ensimmäinen yhteisnäyttely ja -esiintyminen Porissa.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto & Porin kulttuurilautakunta.

 

 

 

Jenni Eskola
CV
Henrik Wetterstrand
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria