PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaAnu Halmesmaa
12.03.2016 - 29.03.2016
Alakerta

Anu Halmesmaa
Life in Circle – seinäveistos- ja maalauskokonaisuuksia
12.03.2016 - 29.03.2016

Vuoden 2016 kolmen näyttelyn sarja tulee haastamaan jokaisella erillisellä osallaan pysyvyyden käsitettä työskentelyssäni ja itsessäni, muuttaen jokaiseen näyttelyosaan teoskokonaisuuden uudeksi.

Näen mielessäni kuvan, maalauksen, jota yritän toisintaa kolmiuloitteiseksi maailmaksi jokaisella näyttelylläni. Itselläni on aina ollut halu päästä sisälle näkemiini maalauksiin. Mielikuvituksen avulla olen istunut suurien maalareiden luomilla kukkakedoilla ja tuntenut kasvoillani auringon paisteen, olen koskettanut kärsivän kristushahmon kasvoja ja tuntenut surun ja suuren anteeksiannon, olen leikitellyt kujeilevien metsänolentojen kanssa ja juonut kerubien tarjoamaa helmeilevää viiniä. Olen kokenut suuria seikkailuja, mielikuvituksessani.
Ja kuitenkin, olen aina halunnut vielä jotain enemmän. Haluan luoda ja antaa katsojalle tämän mielikuvituskokemuksen fyysisenä kokemuksena. Haluan antaa astetta enemmän, sen mitä oma sisimpäni on jäänyt kaipaamaan. Haluan luoda kokonaisvaltaisen kokemuksellisen tilan, jossa katsoja pääsee lopulta astumaan sisälle kuvaan, teokseen, joka ympärillä herää henkiin mitä syvemmälle sen sisälle kulkee.

Käytän maailmani muotokielessä ympyrämuotoa toistuvana muotona ja teemana. Lähtökohtana ympyrämuoto pitää sisällään itselleni kaiken; alun ja lopun, kiertokulun ja jatkuvan muutoksen elämässä, olemisessa, itsessämme ja kaikessa. Yksittäiset teokseni ovat kuin mandaloita, jotka pitävät sisällään toiveita, ja halua päästää irti elämän liiallisesta hallinnasta. Toteutan tämän taiteessani päinvastaisella tavalla, tarrautumalla teoksieni väreillä, kiilloilla ja voimakkaalla olemuksella kiinni tähän hetkeen, yrittäen tehdä siitä pysyvän. Taistelen tuulimyllyjä vastaan. Yritän selättää jokaisella näyttelylläni oman henkilökohtaisen pelkoni muutosta kohtaan. Ja toivon, että taisteluni, rakentamani maailma heijastaa kokemaani myös katsojalle ja antaa jokaiselle henkilökohtaisen kokemuksen tästä hetkestä ja ajasta jossa juuri nyt olemme.

Poriginalin näyttely avaa maailmani ja näyttelysarjan, ja antaa viitteitä tulevasta. Se on maailmani synnyn, luomisen ensimmäinen askel. Näyttely tulee koostumaan yksittäisistä teoksista, ja teoskokonaisuuksista, joissa osaan teoksia yhdistän seinämaalauksen.

Anu Halmesmaa (s.1981) on turkulainen kuvataiteilija, joka työskentelee veistoksen, maalauksen ja installaation parissa. Halmesmaa käsittelee teoksissaan omien pelkojen voittamista ja sitä kautta vahvemmaksi ja paremmaksi ihmiseksi kohti kasvamista. Onnistuen ja epäonnistuen, vakavasti ja huumorilla, lopulta piiloutuen paineen alla luomiensa kerroksien alle. Hän rakentaa pala palalta täydellistä kokonaisuutta ja kutsuu katsojaa astumaan sisälle kerrokselliseen mielikuvitukselliseen maailmaansa.
Halmesmaa on valmistunut Turun Piirustuskoulusta vuonna 2006 ja Helsingin Kuvataideakatemialta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2010. Life in Circle- näyttelysarja on esillä vuonna 2016 Poriginal gallerian lisäksi muuttuvana kokonaisuutena Helsingissä Huuto Galleriassa heinä- elokuussa ja Galleria Joellassa Turussa syyskuussa.


 

 

 


CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria