PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaSynnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola, Kaija Poijula
14.03.2015 - 31.03.2015
Molemmat kerrokset

Synnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola, Kaija Poijula
SIVUMERKITYKSIÄ
14.03.2015 - 31.03.2015

Ihmisen mieli, elämän tapahtumat, esineiden historia, asioiden ja luonnon monet merkitykset. Vaikka jaamme samankaltaiset tunnetilat, jokainen luo lopulta itse oman maailmansa.

Katseen, käsillä tekemisen ja alitajunnan yhteys on taiteellisessa työskentelyssämme erityisessä asemassa. Teemoina ovat ajan kulku, luonto, muistot sekä alitajunnan kerroksellisuus.

Ryhmämme koostuu neljästä ansioituneesta taiteilijasta. Olemme kukin pitäneet useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistuneet lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

Ryhmänäyttelyssä teoksemme saavat uusia merkityksiä ja yhteyksiä keskinäisessä vuoropuhelussa.

Synnöve Dickhoff (Helsinki )
Teokseni ovat kuvallisia merkintöjä ihmisen elinkaaren, rajallisuuden ja katoavaisuuden teemoista. Lähtökohtina elämän suuntaa muuttavat hetket, ajan tapahtumat ja niiden heijastumat minussa. Intuitiivinen ja hidas työskentelytapa ja -tekniikka tuo olennaisen osan teosteni visuaaliseen ilmeeseen. Pyrin vahvaan alitajunnan, muistin ja muistojen läsnäoloon käsittelemällä paperia ja tekstiiliä monin eri tavoin. www.synnovedickhoff.com

Helena Kaikkonen ( Oulu )
Teoksissani haen tunnelmia tietystä paikasta, tapahtumasta tai kokemuksesta. Näihin tunnelmiin sekoittuvat alitajuntaan kätkeytyneet muistikuvat ja ajan kerrostumat. Pohjoinen luonto ja maisemat näkyvät myös teoksissani, niiden materiaaleissa ja aiheissa. Työskentelen monin eri menetelmin yhdistäen eri työtapoja tekstiilitekniikoihin ja – materiaaleihin. www.helenakaikkonen.fi

Ulla Pohjola ( Tampere )
Käyn teoksissani läpi kätkeytymistä, maastoutumista, suojautumista ja muuttumista. Kirjotut perhoset tai ihmishahmot sijoittuvat, useimmiten piiloutuvat erilaisiin luonnon materiaaleihin, rasioihin sekä tervattuihin tai maalattuihin kauhojen pesiin. Luonnonmateriaalien ja kirjonnan yhdistyessä ihmishahmot muuttuvat lähemmäksi luonnon kiertoa ja vuodenaikojen vaihtelua.
Kirjonnan, maalauksen ja erilaisten materiaalien yhdistäminen korostaa elollisen ja elottoman vastakohtaisuutta monin eri tavoin. www.ullapohjola.fi

Kaija Poijula ( Helsinki )
Raitiovaunussa vastapäätä matkustava, aamulla lehdestä lukemani, lapsen kommentti,
valvottu yö, musiikki, elokuva, ystävä - kaikessa on "materiaalia" teoksiini. Mahdottoman herkät asiat, jotka huomataan vasta ne menetettyään. Uskomukset, legendat, vaisto. Eräänlaiset rajatilat, vuorokauden häilyvät rajat, näkymätön ja aistittava ovat kiinnostukseni kohteita.
www.kaijapoijula.com


 

 

 

Synnöve Dickhoff
CV
Helena Kaikkonen
CV
Ulla Pohjola
CV
Kaija Poijula
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria