PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaAntti Johannes Kääriäinen ja Frida Moukulainen
27.09.2014 - 14.10.2014
Molemmat kerrokset

Antti Johannes Kääriäinen ja Frida Moukulainen
Porin Saskiat ry:n stipendiaattinäyttely
27.09.2014 - 14.10.2014

Antti Johannes Kääriäinen

Antti Johannes Kääriäinen (s.1988) on elänyt vuorovaikutuksessa taiteen kanssa koko elämänsä. Useita eri tekniikoita tutkivasti sekoittava taiteilija on kiinnostunut tieteen ja taiteen vuoropuhelusta, sekä näiden psykologisesta vaikutuksesta ihmiseen. Hänen teostensa lähtökohtana on usein intuitio ja filosofinen pohdinta, sekä materiaalin herättämä haaste. Hänen tämänhetkinen työskentelynsä ammentaa elementtejä performanssin voimasta.

Antti Johannes Kääriäinen on koulutukseltaan Kuvataiteilija (AMK). Kuvataiteilijan opinnot hän suoritti kankaanpään taidekoulussa, valmistuen keväällä 2014. Hän on juuri aloittanut maisteriopinnot Lapin yliopistossa rovaniemellä, pääaineenaan kuvataidekasvatus. Kääriäisellä on myös vahva käsityöläistausta, sillä hän on koulutukseltaan puuseppä/artesaani. Nämä opinnot hän suoritti esinesuunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelmassa, Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa siilinjärvellä.

Taiteilija työskentelystään:

-Minut on rakennettu romuista ja varaosista.

Kierrätysmateriaalien mahdollisuudet kohtaavat työskentelyssäni niin henkilökohtaiset, kuin yhteiskunnallisetkin ongelmat. Pyrkimyksenäni on herättää filosofista pohdintaa materiaalin ominaisuuksien käsittelyn kautta. Jännitteelliset, joskus rajutkin arvioni nykyhetkestä, nostavat esille esim. yksilön arvon, futuristisen idealismin, sekä kommunikaation merkityksen.

Olen peräisin vanhasta seppäsuvusta, jonka viimeisenä vesana koen yhä tarvetta hyvän työkalun tuottamiseen. Näen tämän eräänlaisena abstraktiona, joka pakottaa minua jatkuvasti uudistumaan ja luomaan uutta, tavoitellen työkalua, joka minulta puuttuu. Kulkiessani teoksesta teokseen etsien työkalua, olen havainnut, että jokainen teosprosessi itsessään on eräänlainen työkalu. Teoksen syntyprosessi on aina rakentava matka valmiiksi teokseksi, mutta teos itsessään osoittautuu usein lopulta vain trofeeksi matkasta, jonka on kulkenut.

-Antti Johannes Kääriäinen-


Frida Moukulainen

Frida Moukulainen (s.1985) on sydämeltään kauhukakara. Häntä kiinnostaa taiteellisen työskentelyn haasteellisuus yhdistettynä pyrkimykseen säilyttää intuitiivisen toiminnan vapaus. Hänen tavoitteensa on tehdä tekijänsä näköistä taidetta. Taiteilijaa kiinnostaa aitous.

Moukulainen toimii spontaanisti ja käyttää monipuolisesti eri tekniikoita, yhdistellen materiaaleja ja sisältöjä vaistonomaisesti. Monista ristiriitaisistakin elementeistä hän rakentaa lopulta jotakin ehjää.

Frida Moukulainen on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta 2014. Hän asuu ja työskentelee Niinisalossa.

Taiteilija työskentelystään:

Herkkyys ja sisällön sattumanvaraisuus, kovuus ja konkreettisuus. Maalauksissani liikkuu monia yhdistelmiä materiaalien, tekniikoiden ja sisältöjen muodossa.

Työni ovat eräänlaisia yhdistelmämaalauksia, joissa yhdistyy alaosan pohjustamattomalle kankaalle maalattu muste, sekä läpinäkyvälle muovilevylle maalattu öljyväri ja spray. Kangaspohja ja siihen kiinnitetty pleksi muodostavat sisällöllisenä ja maalausteknisenä kokonaisuutena valmiin työn. Musteen herkkyys pehmeällä pohjustamattomalla kankaalla yhdistyy kovaan muoviin, sekä siihen raskaammin maalattuun öljyväriin ja spraymaaliin.

Maalaan, koska maalaaminen on niin mahdottoman mukavaa. Ajattelen usein olevani "vain" maalari, en vähättelevästi, vaan mutkattomasti. Ilmaisen itseäni välittömästi, enkä itsekään ole aina tietoinen koko prosessista. Saatankin ymmärtää sisällön merkityksen vasta jälkeenpäin - kuin tulkitsisin unta. Tunnelmat ja sisällöt ovat sitä mitä koen ja ristiriidat ovat osa persoonallisuuttanikin. Maalauksissani minä sovitan kaiken yhteen.

-Frida Moukulainen-

 

 

 

Antti Johannes Kääriäinen
CV
Frida Moukulainen
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria