PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaAnna Jensen ja Sara Kärpänen
19.04.2014 - 06.05.2014
Yläkerta

Anna Jensen ja Sara Kärpänen
Pori–Helsinki–Lontoo
19.04.2014 - 06.05.2014

Pori–Helsinki–Lontoo näyttely on prosessi, jonka teemana on aika ja paikka, vuorovaikutus ja näidendokumentaatio – eli kirjeenvaihto Lontoon, Helsingin ja Porin välillä. Miten eri paikat vaikuttavat ajatteluun, ja miten ajattelu saa visuaalisen muodon?

Pienet päiväkirjamaiset piirrokset yhdistyvät tekstiin, kuitteihin, valokuviin, erilaisista dokumenteista koostuviin fragmentteihin koetuista hetkistä, paikoista ja mielentiloista. Pori on lähtöpiste, se missä tapasimme ja missä kaikki alkoi. Pori tilana ja kokemuksena on jo itsessään läsnä teoksissa, joissa tutkimme vuorovaikutusta ja paikkasidonnaisuutta. Dokumentoitu aika oli muutoksen aikaa ja muuttamisen aikaa.

Vanhan sanonnan mukaan paikasta toiseen matkustaessa sielu seuraa perässä kahden päivän viiveellä. Jatkuvassa liikkeessä sielu tai mieli ei aina tunnu ehtivän mukaan lainkaan.

Kotiutuminen/sopeutuminen, pysyvyys, rauha, kiire – kaikkivaikuttavat teoksiin.
Tekemisen tärkeys korostuu uuteen ympäristöön asettuessa, hahmottaessa arkea ja kotia. Tekeminen pakottaa pohtimaan: miten minä olen paikassa ja ajassa, ja miten ilmaisen sen toiselle? Muuttuuko oma jälki, teksti ja kuva kaupungista riippuen? Miten toisen viestien lähettämät ärsykkeet vaikuttavat omaan tekemiseen? Samalla näyttely tutkii mikä kollektiivisessa projektissa on omaa ja mikä toisen, sekä kahden henkilön eri medioiden välityksellä ylläpitämää suhdetta. Teoksissa on tilaa yllättävyydelle ja erilaisille tulkinnoille ja havainnoille.

Sara Kärpänen valmistuu keväällä 2014 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän on tehnyt töitä toimittajana, tiedottajana ja tutkijana. Kärpänen on erikoistunut kontekstisidonnaisiin valokuvainterventioihin sekä monimediaisiin projekteihin.

Anna Jensen on Aalto yliopiston tohtoriopiskelija, kriitikko, kuraattori ja kuvataiteilija, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta ja kandiksi Helsingin yliopiston estetiikan laitokselta. Jensen on kiinnostunut taiteen esittämiseen liittyvistä kysymyksistä sekä taiteen teorian ja käytännön välisestä vuoropuhelusta.

 

 

 

Anna Jensen
CV
Sara Kärpänen
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria