PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaSini-Meri Hedberg ja Reija Palo-oja
15.02.2013 - 05.03.2013
Molemmat kerrokset

Sini-Meri Hedberg ja Reija Palo-oja
Maalauksia
15.02.2013 - 05.03.2013

Poriginal gallerian alakerrassa on esillä Reija Palo-ojan (s.1970) maalauksia sarjasta Polku / pojalle vuosilta 2011 ja 2012 sekä neljä pientä maalausta sarjasta “Valo” tältä vuodelta. Reija Palo-ojaa on jo pitkään kiinnostanut maalauksen kolmiulotteisen tilan ja kuvapinnan välinen suhde. Konkreettisesti maalaukset rakentuvat useista ohuista maalikerroksista, viitteellisistä kuva-aiheista sekä maalauseleistä. Maalauksiin Palo-oja tavoittelee kokemuksia, joissa on voimakas läsnäolo, mutta samalla myös jotakin hyvin haurasta ja käsinkoskeltavaa. Teosten lähtökohdat ovat usein hyvin henkilökohtaisia ja näin maalaus toimii merkityksellisenä kosketuspintana myös yleisesti.

Teoksissa Polku /pojalle maisema kulkee erillisissä tasoissa. Vaiheittain avautuvat virtaavat tilat johdattelevat katsojan tunnelmasta toiseen. Maalauksien maisema on yhtäällä vahvasti läsnä ja toisaalla aineeton ja ilmava. Maisema avaa myös monipuolisia mahdollisuuksia toteuttaa ideaa maalaamisesta.

Uudet teokset sarjasta “Valo” enteilevät muutosta. Teokset rakentuvat näennäisen sattumanvaraisista valokohdista ja ylimaalatuista / pois pyyhityistä lasuurikerroksista. Äärimmäisen kirkkaat läikehtivät valokohdat, erilaiset tilalliset hahmotelmat ja värien kerroksellisuus tuovat teoksiin syvyyttä. Teoksissa valon symbolinen merkitys on korostunut.

Yläkerran kuvataiteilija Sini-Meri Hedberg (s.1972) on viimeaikaisissa maalauksissaan tarkastellut aaltoja käyttäen akryyli- ja öljyvärejä. Hedbergin maalaustapa on nopea ja työstämisen alkuvaiheessa sattuma toimii innoittavana voimana. Hän rakentaa kuvaa värin ja liikkeen variaatioita tutkimalla. Prosessissa kankaalle syntyvät eleet kuljettavat maalausta kohti lopullista tulosta. ”Maalausteni tunnelmat vaihtuvat kuin aallot ikään. Välillä on tyrskyjä, toisinaan tyyntä. Työskentelyäni ohjaavat kysymykset itseni vaihtuvista minuuksista ja tunteisiin heittäytyvästä ihmisestä, tapahtumien ja ajan pyörteissä kamppailevasta yksilöstä. Aaltoliike ja sen vertautuvuus elämään itseensä on maalauskokonaisuuteni ydin.”

 

 

 


CV

CV
Sini-Meri Hedberg
CV
Reija Palo-oja
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria