PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaReijo Kärkkäinen ja Riikka Viinikanoja
08.09.2012 - 25.09.2012
Molemmat kerrokset

Reijo Kärkkäinen ja Riikka Viinikanoja
Maalauksia
08.09.2012 - 25.09.2012


Reijo Kärkkäinen

Esillä on maalauksia ja piirroksia.
Tärkeitä asioita: viiva, tarina, epävarmuus, alitajunta, koskettavuus, väri, mustavalkoisuus, kaaos, jäntevyys, huumori, melankolia, poliittisuus, populaarikulttuuri, henkilökohtaisuus.
Piirokset ovat kuin päiväkirja, hetkellinen poiminta ajatuksista. Prosessi: palaan ja työstän uudelleen, valmistan ajan kanssa. Installaatio. pistän ne yhteen, keskustelkoot keskenään!
Maalauksissa aika jähmettyy ja viiva muovautuu osaksi kenttää, elää muotona. Otan huomioon värin ja tilan.


Riikka Viinikanoja


Maalausteni kuviot löytyvät kankaiden ja verhojen eriväristen ja – paksuisten lankojen kudoksista sekä niiden painokuvioista. Värit ovat tärkeässä roolissa töissäni. Värit ovat syy, miksi maalaan munatempera-tekniikalla, se tuo ne aivan erityisellä tavallaan esille. Tekniikka tekee myös itse maalaushetkestä keskittyneen, rauhallisen ja jättää käden jäljen teokseen.
Käytän mallia tai luonnosta työskennellessäni. On kiinnostavaa seurata miten lähtökohta muuttuu ja mitä sieltä löytyy maalauksen edetessä. Lopputulos on eräänlainen palapeli. Olen pitkään käyttänyt maalausteni aiheina tekstiilejä. Se on läheinen aihe arkisesta ympäristöstä, jota voi tutkia hyvinkin monelta kannalta.
Uusimpien maalausteni lähtökohtana ovat kankaiset, ommellut, luonnoskirjat. Työskentely tutun teeman parissa on vienyt minua eteenpäin. Ensin oli oltava luonnos abstraktille maalaukselle. Se tuli ompelemalla kaikkein luonnollisimmin. Sittemmin luonnos on jäänyt vähemmälle huomiolle. Maalaus syntyy jo ilman. Jotain on saavutettu, vaikka tilkkuja käytänkin, nyt ompelen kirjan sivun maalauksen tehtyäni. Maalauksesta tuli luonnos. Teema pyörii.
Uusimpien maalausten aihe lähti helminauhasta. Mistä se alkaa ja mihin se päättyy. Jokaista helmeä tarvitaan. Mutta katkosta ei kuitenkaan tule vaikka helmi puuttuisi, nauha sisällä yhdistää. Ajatukset sukeltavat dna:han, sukuun, elämän kiertokulkuun. Nauha voi mennä poikki, silloin helmet putoavat, mutta eivät katoa.

 

 

 

Reijo Kärkkäinen
CV
Riikka Viinikanoja
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria