PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaTaiteilija koulussa -ryhmä: Roosa Halme, Heikki Hautala, Toni Lehtola, Laura Myllykangas, Meri Mäkinen ja Sanna Pajunen
16.06.2012 - 03.07.2012
Molemmat kerrokset

Taiteilija koulussa -ryhmä: Roosa Halme, Heikki Hautala, Toni Lehtola, Laura Myllykangas, Meri Mäkinen ja Sanna Pajunen
Risteyksessä
16.06.2012 - 03.07.2012


Roosa Halme, Heikki Hautala
Toni Lehtola, Laura Myllykangas
Meri Mäkinen, Sanna Pajunen

Näyttelyn taiteilijat kohtasivat toisensa toimiessaan yhdessä Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkoston Taiteilija koulussa –hankkeen taiteilijoina. Risteyksessä –näyttelyssä he esiintyvät yhteisen työskentelytaustan jälkeisen ajan itsenäisinä visuaalisen alan toimijoina, kukin omaa taiteellista tuotantoaan esiin tuoden. Tässä ”risteyksessä” he tapaavat vielä kerran, ennen kuin lähtevät taas kukin omiin suuntiinsa. Näyttelyn teostarjonta pitää sisällään monipuolisen valikoiman jokaisen omaa erityisosaamista; maalauksia, valokuvia, installaatioita ja veistoksia.

Roosa Halme (s. 1982 Littoinen), valmistunut nukketeatteritaiteilijaksi (AMK) Turun Taideakatemiasta 2009 ja säveltäjäksi (AMK) Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta 2008, opiskelee visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmassa Aalto-yliopiston Taideteollisessa korkeakoulussa.
”Minua kiinnostaa kaikenlainen taiteen tekeminen, kokeminen ja tutkiminen. Ajauduin visuaalisen teatterin maailmaan, jossa yhdistyvät aika lailla kaikki taidemuodot kuvanveistosta äänisuunnitteluun ja kaksiulotteisista kuvista performanssiin. Viime aikoina olen keskittynyt varjojen tutkimiseen, missä kiehtovinta on kokeilemisen vapaus ja löytämisen riemu, hetken häivähdys ja elävän animaation lumo.”

Heikki Hautala (s. 1980 Ylistaro), valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan Ammattikorkea-koulusta 2009 ja huonekalupuusepäksi Ilmajoen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta 2004.
”Taide, mitä ikinä se tarkoittaakaan, sen eri ilmenemismuodot ja etenkin sen tekeminen on minulle ärsykkeiden tarkastelua, niiden naulitsemista kuviksi kankaalle tai paperille, toisinaan ääneksi, tekstiksi tai toiminnaksi, ylipäätään teoksiksi, johonkin enemmän tai vähemmän pysyvään muotoon, kaaoksen myöntämistä ja samalla pyrkimystä sen hallitsemiseen.”

Toni Lehtola: (s. 1981 Seinäjoki), 2008 Satakunnan amk, Kankaanpää, kuvataiteilija AMK, Kuvanveisto
”Aikuinen lapsuus.”

Laura Myllykangas (s. 1985 Kannus), valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan Ammattikorkeakoulusta 2010.
"Työskentelen kolmiulotteisten asioiden parissa, yhdistäen veistostekniikoiden mukaan grafiikan- ja valokuvauksen menetelmiä installoiden niistä kokonaisuuksia. Toimin prosessikeskeisesti ja yleensä työskentelen saman työn parissa pitkään. Inspiroidun ihmisistä, kulttuureista, kaupunkitilasta, lelumaailmasta. Viime aikoina luontevin materiaalini on ollut tekstiili."


Meri Mäkinen: (s.1989 Merikarvia), Valmistunut valokuvaajaksi 2011, Nakkilan Sataedu ja Graafiseksi suunnittelijaksi 2009, Satakunnan käsi ja taideteollisuusoppilaitos.
”Kuvani aiheet ja tunnelmat kumpuavat usein omasta elämästäni ja tuntemuksistani. Kuvillani tuon julki mielipiteitäni joita en uskalla ääneen sanoa. Esiinnyn usein omien kuvieni henkilönä, sillä on mielekästä työskennellä itsensä kanssa kun inspiraatio voi iskeä keskellä yötä, jolloin kuva on toteutettava. Koen itseni kuvaamisen myös hyvin terapeuttiseksi.

Sanna Pajunen (s.1981 Ulvila) 2009 Kuvataiteen maisteri, kuvanveisto, Kuvataideakatemia, Helsinki
”Miltä näyttää sanaton runo? Ajattele tarinaa, jossa ohikiitävällä hetkellä maisema pysähtyy. Jäät katsomaan tapahtunutta. Syntyykö mieleesi jotain uutta, haluatko astua tarinan sisään ja koskettaa koskettamatonta? Minussa on näyttämö, kulissi, näköala ja tila koskettaa.” Installaatioissani tarina jatkuu ja muuntuu jokaisen katsojan kautta aina uudelleen. Haluan luoda maiseman ikuistamisen sijasta intensiivisen kokemuksen, hetkellisen näyn tai mahdollisuuden tarinaan. Katsojan ajatukset kulkevat teoksen äärellä omia reittejään, kunnes palautuvat taas takaisin omaan olemisen hetkeen.

Näyttelyä on tukenut Satakunnan Taidetoimikunta.

 

 

 

Roosa Halme
CV
Heiki Hautala
CV
WWW

Toni Lehtola
CV
Laura Myllykangas
CV
Meri Mäkinen
CV
Sanna Pajunen
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria