PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaPäivi Koskinen
26.05.2012 - 12.06.2012
Alakerta

Päivi Koskinen
Monday
26.05.2012 - 12.06.2012


Päivi Koskisen ”Monday” näyttely käsittelee arkipäivän huolia, ihmisten rutiininomaista käyttäytymistä ja yhteiskunnan odotuksia. Mahdollisuuksien loputon viidakko saa meidät epäilemään olemmeko valinneet oikean työn ja kumppanin ja onko perheen haluaminen henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun tiellä. Samalla yhteiskunta ohjaa ja painostaa meitä tekemään valintamme yhä aikaisemmin ja yleistä hyötyä ajatellen. Voidaankin pohtia, johtaako se onnettomuuden vai onnellisuuden lisääntymiseen?

Valokuvissa tarkastellaan veden allegorian kautta sitä tunnekarusellin hetkeä, jolloin ihminen tarvitsee emotionaalista tyhjennystä tai mielialan kohotusta. Tuolla hetkellä ihminen pysähtyy ja huuhtoo pois päivän aikana kasaantuneet huolensa unohtamatta kuitenkaan mahdottomuutta päästä eroon siitä kuka on ja mitä jättää taakseen.

Koskisen teokset liikkuvat todellisuuden ja fiktion rajamailla. Kuvien tarkoituksena on käsitellä laajempia sosiaalisia ilmiöitä, ne ovat eräänlaisia aikamme muotokuvia. "Minua kiinnostaa dokumentaarinen lähtökohta. Olen etsinyt kuvattavakseni henkilöitä, jotka ovat pyyteettömästi samaistuneet projektiin" Koskinen toteaa. ”Olemme usein liian kiireisiä pysähtyäksemme miettimään, mihin todella olemme menossa. Uskallammeko seurata unelmiamme vai tyydymmekö vain huuhtomaan ne pois mielestämme.”

Kuvista puolet on kuvattu Suomessa ja puolet talouskriisiä potevassa Espanjassa. ”Ihmiset unelmoivat ympäri Eurooppaa samoista asioista, mutta Espanjassa jo pelkkä työpaikan löytäminen tai säilyttäminen on tällä hetkellä haastavaa, puhumattakaan työolosuhteista.” ”Suomessa taas nuorten syrjäytymisestä puhutaan jälleen, samalla kun mieluisan opiskelupaikan saaminen on entistä vaikeampaa”.

Päivi Koskinen (s. 1977) on Helsingissä ja Barcelonassa työskentelevä valokuvataiteilija, joka on esiintynyt monissa yhteis- ja yksityisnäyttelyissä Suomessa, Espanjassa ja ympäri Eurooppaa. “Monday” -näyttelyn työt valittiin kansanvälisillä valokuvafestivaaleilla PhotoEspanjassa 2010 uusia lahjakkuuksia esittelevään näyttelyyn From Reality to Desire. Sen lisäksi sarjan töitä on ollut näyttelyssä Host galleriassa Lontoossa, Korjaamon galleriassa Helsingissä, galleria Rajatilassa Tampereella ja Charlottenborgin taidehallissa Kööpenhaminassa. Samanaikaisesti Galleria Poriginalin näyttelyn kanssa ”Monday” –sarjan teoksia on esillä Helsingin kaupungintalolla Flush –näyttelyssä, osana World Design Capital 2012 hanketta ja Helsinki Photography Biennialia.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto ja Taiteen keskustoimikunta.

 

 

 

Päivi Koskinen
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria