PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaArja-Riitta Ihalainen ja Hanna Tammi
14.04.2012 - 01.05.2012
Molemmat kerrokset

Arja-Riitta Ihalainen ja Hanna Tammi
Maasta olet sinä / Grafiikkapiirroksia
14.04.2012 - 01.05.2012


Maasta olet sinä
Arja-Riitta Ihalainen

Näyttelyn työt kertovat elämän jatkuvuudesta. Niissä on läsnä aika, mutta samalla kertaa myös ajattomuus. Lähtöajatuksena oli ihmisen katoava olemus, mutta maalaustyön edetessä ajatus muuttui ja läheni viittaamaan kaiken alkuun, luomiskertomukseen.
Katosta lattialle ulottuvassa teoksessa "Pulvis et umbra sumus" sikiöasentoiset ihmishahmot ovat juuri haihtumaisillaan ilmaan - tai ehkä ne ovatkin ilmestymässä ja kyseessä on elämän synty...
Osa näyttelytöistä valmistui viime kesänä Italiassa, Suomen taiteilijaseuran Grassinan ateljeessa, ja sai vaikutteita sieltä: luomisen aamuun sekoittui renessanssin uudelleensyntymistä ja Toscanan ihmeellistä valoa.
Uudemmissa töissä ajatus ”maasta olet sinä” muuttuu konkreettisemmaksi ja ihmisvartalon osia ja ihoa viitteellisesti kuvaavat epäsymmetriset maalaukset voi nähdä abstrakteina maisemina, joissa Toscanan kumpuileva maasto on hiljalleen muuttumassa kotoiseksi jokisuistoksi.
Työt on maalattu akryylilla puuvillalle vuoden aikana.


Grafiikkapiirroksia
Hanna Tammi

Näyttelyni koostuu mustavalkoisista grafiikkaa ja tussipiirrosta yhdistävistä grafiikkapiirroksista sekä pienistä sekatekniikalla tehdyistä grafiikkaveistoksista.
Grafiikkapiirrokset kertovat naisen maailmasta toden ja mielikuvituksen välimaastossa. Työt luovat galleriaan kokonaisuuden, jossa päähenkilö kulkee kuvasta ja tapahtumasta toiseen. Kerron kuvillani pieniä tarinoita ja tunnetiloja. Nuori nainen seikkailee maailman myllerryksissä itseään ja ympäristöään tutkaillen. On polkuja metsässä, lauttoja veden päällä, synkkiä kaupunkeja ja outoja ajatuksia. Susi kulkee mukana sekä uhkana että ystävänä. Tytön ja suden tarina jatkuu myös sukupuolivalistusohjeina. Grafiikkaveistokset kertovat naiseudesta ja naiseksi kasvamisesta.
Mustavalkoisuus ja musta viiva kiehtovat minua. Mustavalkoisuudessa toimitaan sävyillä ja viivoilla. Se on mielestäni haasteellista ja siinä on kaikki oleellinen. Grafiikan monivaiheisten menetelmien lisäksi minua kiinnostaa suorempi ja välittömämpi ilmaisu eli tässä tapauksessa piirtäminen. Näissä töissä se on saanut entistä isomman osan ja olenkin yhdistänyt grafiikkaa piirtämiseen kollaasimaisesti.
Grafiikan tekniikoina on carborundum, kuivaneula, etsaus, akvatinta ja pehmeäpohja. Grafiikkaveistoksissa olen käyttänyt mm. kipsiä ja valokuvapohjaista grafiikkaa. Sukupuolivalistustaulujen teksti on 1940-luvulla ilmestyneestä oppaasta.

 

 

 

Arja-Riitta Ihalainen
CV
Hanna Tammi
CV
WWW


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria