PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaJohanna Laurila ja Janne Vuollet
19.02.2011 - 08.03.2011
Molemmat kerrokset

Johanna Laurila ja Janne Vuollet
Mukavuusalueen ulkopuolella ja Kahdenlaisia maalauksia
19.02.2011 - 08.03.2011

Molemmat kuvataiteilijat ovat valmistuneet Kankaanpään taidekoulusta maalauslinjalta kesällä 2009. Parhaillaan molemmat opiskelevat Porin yliopistokeskuksessa taiteen ja median laitoksella.
Poriginal Galleriassa esillä olevat näyttelyt ovat kummallekin taiteilijalle osa Taideteollisen korkeakoulun visuaalisen kulttuurin maisteriohjelman opinnäytetyötä.

Johanna Laurila: Näyttelyn teemoina tunnetun kuvaston purkaminen, yksityiskohtien esiin nostaminen ja uudelleen tulkinta uuden rajauksen ja värien keinoin. Tämä johti työskentelemään tekniikoilla ja materiaaleilla, jotka haastoivat taiteilijan ylittämään omia rajojaan. Taiteilija ajautui moneen otteeseen omien mukavuusalueidensa ulkopuolelle. Hän pohti näyttelynsä välityksellä onko mahdollista muuttaa totuttuja tapoja ja oppia pitämään jostakin, joka sotii omaa intuitiota vastaan. Gallerian alakerta,11 sekatekniikalla (akryyli ja akvarellipuuvärikynä pellavakankaalle)
toteutettua teosta ja videoteos, joka kantaa myös näyttelyn nimeä.

Janne Vuollet: Teokseni ovat maalauksia/installaatioita/maalausinstallaatioita. Haluan tutkia millaisilla erilaisilla tavoilla maalauksia voi pitää esillä. Muuttuvatko maalaukset joksikin muuksi kun ne ripustaa tai rakentaa erikoisella tavalla ja missä vaiheessa ne muuttuvat installaatioksi. Kiinnostuksen kohteenani on ihmisen havainnoinnin fragmenttimainen luonne. Maailma on fragmentoitunut eri medioiden välityksellä saataviksi tietoiskuiksi, joka ihmisten täytyy suodattaa jonkinlaiseksi kokonaiskuvaksi. Näin muodostuva kuva maailman tapahtumista voi helposti olla eri ihmisillä erilainen. Myös maalaukseni ovat fragmentoituneita, kappaleista muodostuvia, palasiksi meneviä, kokoontuvia ja leviäviä palojen muodostamia kokonaisuuksia.
Nyt minulle on ajankohtaista Taikin lopputyön tekeminen. Lopputyössäni olen tutkimassa taiteilijan brändäystä. Eli millaisena taiteilija haluaa tulla esille.

 

 

 

Johanna Laurila
CV
WWW

Janne Vuollet
CV
WWW


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria