PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaTalvikki Lehtinen ja Ensio Härkönen
04.12.2010 - 02.01.2011
Molemmat kerrokset

Talvikki Lehtinen ja Ensio Härkönen
Veistoksia
04.12.2010 - 02.01.2011

PORIGINAL GALLERIASSA on joulukuussa esillä kuvanveistäjä Ensio Härkösen ja kuvanveistäjä Talvikki Lehtisen vuoden 2010 aikana valmistuneita teoksia.
Ensio Härköseltä on näyttelyssä esillä uusien hitsattujen teräsveistosten muodostama kokonaisuus. Talvikki Lehtiseltä on esillä teosinstallointi, jossa teosten materiaaleina ovat pronssi, alumiinilevy ja kuparilanka.
Ensio Härkönen ja Talvikki Lehtinen ovat Kankaanpäässä asuvia kuvanveistäjiä ja taideopettajia. Härkösen ja Lehtisen teoksia on aiemmin tänä vuonna ollut esillä Kankaanpään taidekoulun galleriassa SAMK/ Kuvataiteenopettajien yhteisnäyttelyssä Vuorotyö.

Ensio Härkönen

Veistosmateriaalinani on viime vuosien aikana ollut teräspelti. Valmistan teokseni hitsaamalla. Veistokseni ovat figuratiivisia ja ne heijastelevat ihmisen mittasuhdetta; pyrin veistoksissani siihen, että ne ovat suhteessa ihmisen mittoihin. Koen merkitykselliseksi veistoksen koon, muodon ja liikkeen synnyttämän rytmin.

Teosteni hitsaaminen on ”suoraa tekemistä”, jossa veistos valmistuu palapalalta peltiä yhteen liittäen, hitaasti vaiheittain edeten kohti suoraa lopputulosta. Veistosmateriaalina teräspellillä on monet kasvot. Palojen yhteen hitsaaminen ja pellin pintakäsittely tarjoavat mahdollisuuden etääntyä käyttämäni materiaalin litteästä levymäisyydestä sekä luoda illuusion materiaalin muuttumisesta toiseksi.

Teosteni kannalta koen tärkeäksi teoksen suhteen katsojaan: pyrkimyksenäni on tuottaa katsojalle välitön elämys ja tunnistettava kokemus.

Poriginal gallerian näyttelyssä on esillä vuoden 2010 aikana valmistuneita teräsveistoksiani. Uudet teokseni ovat jatkumoa aiempien vuosien teräsveistossarjalleni.

Talvikki Lehtinen

Muovailijana minulle on luontevaa toteuttaa teokseni valutekniikalla. Valmistan kolmiulotteiset teokseni useimmiten valamalla ne pronssiin. Pronssivalussa minua kiinnostaa tekniikan monivaiheisuus ja siihen sisältyvä ajatuksellinen ja toiminnallinen laaja-alaisuus.

Teokseni lähtevät liikkeelle sisäisestä tuntemuksesta, jonka pyrin saattamaan visuaaliseen muotoon. Veistosteni koko on vuosien mittaan kasvanut mutta se on edelleen suhteessa katsojan syliin.

Pronssivalun lisäksi käytän teoksissani myös muita tekniikoita ja materiaaleja vaihtelevasti. Työstän mielelläni kokonaisuuksia, joissa kulloinenkin ripustustila on omassa merkityksessään. Pyrin siihen, että kokonaisteos on osiensa summa mutta myös siihen, että jokaisella teoksen osalla on oma itsenäinen olemuksensa.

Määrittelen työskentelyni ja teokseni hitaiksi, hiljaisiksi ja henkilökohtaisiksi. Suhteessa katsojaan pyrkimyksenäni on liikauttaa sisäistä, jättää häivähdys tuntemuksesta.

Materiaalina Poriginal galleriassa esillä olevissa teoksissani ovat pronssi, alumiinilevy ja kuparilanka. Teoskokonaisuudessa Muistiinpanoja pohdin taiteen tekemiseni ja teosteni luonnetta muistiinpanon välineenä.

 

 

 

Talvikki Lehtinen
CV
WWW

Ensio Härkönen
CV
WWW


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria