PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaHeli Konttinen
23.01.2010 - 09.02.2010
Molemmat kerrokset

Heli Konttinen
Hiekkalaatikko teoria, alustavia johtopäätöksiä
23.01.2010 - 09.02.2010


Hiekkalaatikko teoria -projekti tutkii ihmisen ontologiaa, eli sitä miksi olemme sellaisia kuin olemme. Projekti koostuu kahdesta eri kokonaisuudesta, Tavallisten ihmisten tutkimuskeskuksesta sekä siellä tehtyjen tutkimusten tuloksia taiteen keinoin esittelevistä teoksista, jotka tässä näyttelyssä ovat esillä.

Projektin lähtökohtana ovat pohdinnat lastenoikeuksien toteutumisesta ja lasten arvostuksesta kulttuurissamme. Konttinen ajattelee lasten hyvinvoinnin olevan suoraan verrannollinen aikuisten henkiseen hyvinvointiin. Tutkittuaan asiaa hän päätyi valokuvaamaan vastauksia mielenkiintoiseen kysymykseen aikuisten ( ja siis myös lasten) hyvinvoinnin esteistä. Samalla syntyi ajatus tutkijan leikkimisestä ja pyrkimyksestä todistaa väite tieteellisten tutkimusten tapaan. Konttisen valitsi teostensa tyylilajiksi huumorin helpottaakseen ajatustensa osittain raadollisenkin sisällön kohtaamista sekä tuodakseen kuviin myös kevyemmän tason.

Valokuvissa Konttinen on miettinyt muun muassa erilaisten inhimillisten piirteiden kuten epätasa-arvon ja suvaitsemattomuuden syntymisen syitä sekä psykologisen ja evolutiivisen kehityksen luomia paineita. Hänen pyrkimyksenään ei ole ollut vastata kysymyksiin vaan ennemminkin löytää ehdotelmia, joskus oudoltakin vaikuttavan, inhimillisen käyttäytymisen lähtökohdaksi. Konttinen on käyttänyt kuvien pohjana populaaria kuvastoa, kuten maalauksia ja mainoskuvia. Tutunoloisen kuvaston ja lavastettujen valokuvien avulla on mahdollista välittää useita eri tasoja kuvissa käsiteltyjen ilmiöiden luonteesta. Valokuvat eivät muodosta sarjallista jatkumoa, vaan ne ovat ikään kuin välähdyksiä inhimillisen toiminnan laajasta kirjosta.

Konttinen on työskennellyt projektin parissa vuodesta 2003. Viime kesänä näyttely oli esillä Tampereella, Mältinrannan taidekeskuksessa ja Tavallisten ihmisten tutkimuskeskus Galleria Huudossa, Helsingissä. Sarjasta on ollut aiemmin teoksia esillä yksityisnäyttelyssä Brinkkalan galleriassa, Turussa, vuonna 2004.

Projektia ovat vuosien varrella tukeneet Valtion valokuvataidetoimikunta, AVEK, Visek, TOP-Säätiö, Taiteenkeskustoimikunta, Varsinais-Suomen taidetoimikunta sekä Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto.

Heli Konttinen (synt. 1967, asuu ja työskentelee Turussa ja Helsingissä) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisen Korkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2009. Hän on myös valmistunut artenomi valokuvaajaksi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1998. Hän Muu ry:n jäsen.

 

 

 

Heli Konttinen
CV


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria