PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaTimo Sälekivi ja Päivi Hintsanen
07.11.2009 - 24.11.2009
Molemmat kerrokset

Timo Sälekivi ja Päivi Hintsanen
Outo Valo - Olipa kerran muualla
07.11.2009 - 24.11.2009


Timo Sälekivi
Outo Valo -akryylimaalauksia vuosilta 2004-2009

Kaupunkikuvia Lintumaailmasta

Kuvaan maalauksissani tavallisia, arkisia hetkiä lintuhahmojen elämästä ja niiden elinympäristön yksityiskohdista, kerrostaloista, puistoista ja satama-alueista. Kuvieni perimmäinen tarkoitus on kuitenkin välittää jokin tunnetila tai tunnelma, kaikki näkyvät elementit ovat vain ilmaisun välineitä. Siksi en pitäydy realismissa. Sen vuoksi yhtä hyvin lintu ja kovakuoriainen kuin ihminen ja koira.

Suuri osa Outo Valo -näyttelyn maalauksista on syntynyt ilman luonnostelua, improvisaationa. Olen etsinyt maaliroiskeista alkua kuvalle. Akryylimaaliin painetun rautaromun jälkiä seuratessa seasta on löytynyt oviaukko, portaat, lintuhahmon pää, kovakuoriaisen panssari tai jalat. Joskus lopullinen kuva-aihe on löytynyt saman tien, usein taas työ on lähes valmis, ennenkuin muoto ja tarkoitus hahmottuvat.

Tajunnanvirran mukana tulee myös kuvien tunnelma ja tarkoitus. Monissa töissäni esiintyvät lintuhahmot ovat syntyneet mielikuvituksen ja luonnon törmäyksessä. Kuvaan mielummin ihmisyyttä kuin ihmisiä sinänsä, ja siihen käy mielestäni mikä tahansa hahmo.

Timo Sälekiven nettisivut löytyvät osoitteesta www.salekivi.fiPäivi Hintsanen
Olipa kerran muualla -pigmenttitulosteita vuosilta 2007-2009

Jyväskyläläisen taiteilija Päivi Hintsasen (s. 1970) Olipa kerran muualla -nimisessä näyttelyssä on esillä kuvia, joissa toden paikat ovat sekoittuneet keksittyihin paikkoihin ja tiloihin ja joissa todellisuuden elementit häivähtelevät mielikuvitusmaailmassa. Nyt Porissa nähtävä näyttely on kolmen aiemman näyttelyn kombinaatio. Kokonaisuus on nähty aiemmin hieman eri muotoisena Lahdessa, Galleria Kipinässä syyskuussa 2009.

Hintsasen näyttelyssä ollaan hetkessä jossakin tarun ja toden rajamailla, jossa sadut on jo eletty ja jäljelle on jäänyt vain tarinoiden riekaleita ja unenomaisia - painajaismaisiakin - muistikuvia. Seinillä on teoksia kahdesta näyttelykokonaisuudesta. Satuaiheinen Olipa kerran... -näyttely oli esillä Jyväskylässä vuonna 2008 ja sadullinen teema sai jatkoa Muualla-näyttelyssä Jämsässä kesällä 2009.  Teoskokonaisuuksien kuvamaailma on saanut vaikutteita saduista, mutta ei siitä nykypäivän Tuhkimosta, jossa sisarpuolet kokeilevat lasikenkää verta vuodattamatta ja kantapäätä ja varvasta menettämättä, vaan siitä satumaailmasta, jossa Hannu ja Kerttu eksyvät metsään oman äitinsä toiveesta.

Näyttelyn pääteos on yhteensä 200 yksittäisestä teoksesta muodostuva kokonaisuus Poissa, joka oli installaatiomuotoisena ensimmäisen kerran esillä kesällä 2009 Jyväskylässä. Poissa-sarjan työt ovat pieniä muotokuvia, jotka sijoittuvat myös johonkin tämän todellisuuden ulkopuolelle - mutta ehkeivät kuitenkaan samaan paikkaan kuin sadut.


Päivi Hintsasen pigmenttimusteteoksia löytyy osoitteesta www.coloria.net/dig.art/prints
ja verkkoteoksia osoitteesta www.coloria.net/dig.art
/ yhteiset pressikuvat: www.salekivi.fi/pressi

 

 

 

Timo Sälekivi
CV
WWW

Päivi Hintsanen
CV
WWW


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria