PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00) 044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaSami Leutola
20.10.2007 - 06.11.2007
Yläkerta

Sami Leutola

20.10.2007 - 06.11.2007

Näyttelyni koostuu teoksista joissa pohdin inhimillisyyden ilmentymiä, kerrostumia ja ongelmia maalauksen, kuvanveiston ja erilaisten materiaali kokeilujen sekä käsitteellisten symbolien avulla. Myös romantiikan ajan näkemyksillä on leimansa teosten tulkinnassa.
Tällä tarkoitan ajatusta joka korostaa tunteita, mielikuvitusta, vapautta, luonnon merkitystä. Kiinnostuneisuutta henkimaailmasta, unikuvista, ihmissielun pimeästä puolesta ja muusta "epätavallisesta" Kuvien aiheet on siis yhtä aikaa vapauden ilmentymää, fantasiaa, unelmia, tuntemattomuutta, intohimoa yms.

Maalauksissani esiintyvät orgaaniset kuviot ja aiheet. Ne ovat osittain kontrolloidusti ja osittain vapaasti syntyneitä. Kyse on kontrolloidusta kaaoksesta. Siis vapautta järjen kahleista ja puhdasta heittäytymistä sattuman ja vaistojen valtakuntaan. Yksinkertaistetusti elämän ylistys. Kuvissa esiintyvä ”ulkoiset”objektit vihjaavat avaamaan tai sulkemaan, astumaan sisään tai jäämään ulkopuolelle sekä rajaamaan tai jättää rajaamatta. Samalla pohdin kuvan avautumisen tai sen sulkemisen merkitystä. Oma tutkimukseni tarkoitus on löytää erilaisia rajatiloja joiden yli ihmisen on vaikea päästä tai joista on vaikea päästä pois.
Veistokset lähestyvät aiheitaan myös vapautta pohtivalla ajatuksella. Esimerkiksi Bacterium on kokeilu expressiivisen veistoksen suuntaan, jonka aiheena eräänlaiset bakteerit, jotka elävät loisina ja ovat siten haitallisia sekä hyödyllisiä tai jopa välttämättömiä kantajalleen. Tällä haluan osoittaa yhteyttä myös ihmiseen. Inhimillisyys Bacteereissa on niiden välttämätön yhteys toisiinsa, vaikka kolmijalkaisen Bacteerin päässä muhii kaksijalkainen Bacteeri ja kaksijalkaisen bacteerissa toisin päin, ovat nämä organismit toisiinsa sidotut. Tällä viittaan taas biologiseen totuuteen kaikkien elävien olentojen yhteyteen, lisääntymisen viettiin ja välttämättömyyteen. Samalla teoksen tarkoitus on ollut pohtia inhimillisyyden eri tasoja sekä rajoitteita, joiden pois sulkeminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta karistaa pois.
Tekotapani ja meteriaalien diversiteetti ei tahdo noudattaa niinkään yhtenäistä visuaalista koodistoa, vaan jokainen teos tehdään sille sopivalla materiaalilla tai medialla.
Teoksissani käytän siis useita erilaisia materiaaleja. Täten monet tekniikat saattavat yhdistyä samassa teoksessa. Välineinäni ovat olleet mm. maalaus, valokuva ja useat kuvanveiston materiaalit esim. puu, betoni, kipsi, polyuretaani jne.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

                 

Huomioi


Turvallisuusohjeet Poriginal galleriassa koronaviruksen aikana (AVI)
Päivitetty 3.3.2022

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI
puh. (tiistai - sunnuntai 11:00 - 18:00)
044 701 4737 (lanka)
Galleria avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.
Postiosoite:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria