PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaRaija Heikkilä, Henrika Lax, Annukka Majamäki, Anu Miettinen, Arttu Sailo ja Riikka Wesamaa ja Heli Änkö
03.12.2005 - 27.12.2005
Molemmat kerrokset

Raija Heikkilä, Henrika Lax, Annukka Majamäki, Anu Miettinen, Arttu Sailo ja Riikka Wesamaa ja Heli Änkö
PELKO-ryhmänäyttely
03.12.2005 - 27.12.2005

PELKO-näyttely esitetään Poriginal Galleriassa 3.12.- 27.12. 2005 välisenä aikana. Näyttelyyn osallistuvat kuvataiteilijat Raija Heikkilä, Henrika Lax, Annukka Majamäki, Anu Miettinen, Arttu Sailo ja Riikka Wesamaa ja Heli Änkö.PELKO on seitsemän pääkaupunkiseudulla asuvan taiteilijan ryhmänäyttely. Melkein kaikkia ryhmän jäseniä yhdistää yhteinen koulutustausta Vapaassa Taidekoulussa. Ryhmä on esiintynyt melkein samassa kokoonpanossa Heinolan taidemuseossa KASVOT-näyttelyssä 2003. Pelko- näyttely on ollut esillä alkuvuodesta 2005 myös Galleria Rantakasarmissa Helsingissä.Näyttelyn teemana on pelko. Kukin ryhmän taiteilijoista on aiemmassa työskentelyssään käsitellyt pelkoa omista lähtökohdistaan. Poriginal Galleriassa esitämme teoksia, jotka ovat yhteisesti suunniteltu kokonaisuudeksi ja valmistettu erityisesti pelkoaiheista näyttelyä varten. Näyttely esittää seitsemän eri näkökulmaa pelkoaiheeseen.Sana pelko on määritelty Nykysuomen tietosanakirjassa seuraavasti:


” -- voimakas, mielipahasävyinen tunnetila, johon voi liittyä mm. sydämentykytystä, käsien vapinaa, verenpaineen nousua, lisääntynyttä virtsaamistarvetta, vatsaoireita tms. Pelko syntyy yksilön joutuessa tilanteeseen, joka on aik. tuottanut hänelle kipua, mielipahaa, pettymyksiä tai muita kielteisiä kokemuksia. Ahdistus on pelkoa, jonka kohdetta ei tiedosteta; fobia on sairaalloisen voimakas, irrationaalinen pelko.”Lisätietoa ja lehdistökuvia:


Gallerianhoitaja Tuula Hölsö, puh. (02) 621 1093, tuula.holso@pori.fiKiitos Valtion taiteenkeskustoimikunnalle ja Uudenmaan taidetoimikunnalle.Raija Heikkilä
Työstän temperamaalauksia elämisen pelosta, omien halujen tunnustamisen pelosta.

Henrika Lax
Halusin tai en, minut on paiskattu vääjäämättä ja peruuttamattomasti olemaan. Olen tahtomattanikin liikkeessä. Olen matkalla, tietämättä minne. On suostuttava epätietoisuuteen.

Annukka Majamäki
Pohdin teoksissani pelon tarkoitusta, mikä on turhaa tai tarpeellista pelkoa. Myös eri aikakausina rationaaliset ja irrationaaliset pelot on määritelty eri tavoin. Teokseni ovat maalauksia ja valokuvia.

Anu Miettinen
Valokuvasarjani kertoo perheväkivallasta. Käsittelen teoksessani visuaalisesti pelon kasvottomuutta sekä sitaattitekstin avulla pelon tunnelmaa.

Arttu Sailo
Maalaukseni kuvaavat ihmisten välisiä jännitteitä.

Riikka Wesamaa
Teoksissani tavoittelen maalauksellista tulkintaa yksinäisyyden ja yhteisyyden kokemuksille sekä sille määrittelemättömälle sisimmän alueelle, josta nämä kokemukset versovat. Teokseni ovat öljyvärimaalauksia.

Heli Änkö
Kuoleman hyväksyminen tekee tilaa uudelle, orastavalle kasvulle.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria