PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaSUVI LINDBERG, KIRSI NURMI-RANTANEN, PAULA TUOHINO, HARRI SARRI, ELINA SILLANPÄÄ
28.11.1999 - 26.12.1999
Molemmat kerrokset

SUVI LINDBERG, KIRSI NURMI-RANTANEN, PAULA TUOHINO, HARRI SARRI, ELINA SILLANPÄÄ

28.11.1999 - 26.12.1999

SUVI LINDBERG on kotoisin Satakunnan Luvian Laitakarista. Koulutukseltaan hän on taiteen maisteri. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta keväällä 1996 ja muutti takaisin Satakuntaan työn perässä syksyllä 1997. Kuvallisen ilmaisun alueella hän on paneutunut sinänsä yksinkertaisen ja itsestäänselvien viestien kerroksellisuuteen, merkkien ja symbolien toistamiseen ja päällekkäin asettelemiseen siten, että merkki saisi enemmän ulottuvuuksia ja sitä kautta viesti tulisi katsojalle tavallista voimakkaammin. Lindberg työskentelee Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa kuvallisen viestinnän lehtorina. Hän on tällä hetkellä äitiyslomalla ja kerää voimia tutkimustyön aloittamiseen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kansainvälisten suhteiden merkityksestä. Hän on myöskin Satakunnan taidetoimikunnan jäsen.

Porilainen KIRSI NURMI-RANTANEN on artenomi, graafinen suunnittelija ja viestintäalan ammatillinen opettaja. Opettajaksi hän tuli Nakkilaan vuonna 1993 työskenneltyään sitä ennen mainostoimistossa Lahdessa ja Vaasassa ja on nyt äitiyslomalla. Näyttelyssä hänellä on esillä hiili, liitu- ja tussipiirroksia, joiden aiheina ovat perhe ja loppusuoralla oleva talonrakennusprojekti.

Ulvilalainen PAULA TUOHINO on artenomi (AMK) ja tekstiilialan ammatillinen opettaja, jonka pääasiallinen opetusaine on kankaankudonta. Työkokemusta opetustyön lisäksi on kertynyt mm. Suomen Käsityönystävien mallikutojana ja Fredrika Wetterhoff-säätiön mallipalvelun hoitajana. Opetustyötä on takana 10 vuotta, joita 7 nykyisessä työpaikassa. Kaikki näyttelyssä olevat työt on valmistettu kangaspuilla kutoen ja niiden materiaali on pellava. Kaikille on selkeä käyttöfunktio: matto, tilanjakaja tai pöytätekstiili.

Vantaalainen HARRI SARRI on kuvataiteilija, joka opettaa tietokoneanimaatiota. Hänellä on näyttelyssä esillä "Bob & The Red Light - niminen, tietokoneella tehty 3 D animaatio ja A3-väritulosteita animaatioruuduista. Animaation kesto on 2 minuuttia 40 sekuntia. Bob on Sarrin käyttämä animaatiohahmo. Tarinassa eräs Bobeista, ympäristön paineessa, murtaa hetkeksi vuosien rutiinin. Ja mitä sitten tapahtuu?

Porilainen ELINA SILLANPÄÄ (ekstiiliartenomi, AMK) on opettanut kankaanpainoa ja värjäystä vuodesta 1996. Tällä hetkellä hän on kaksi vuotisella opntovapaalla suorittamassa taiteen maisterin tutkintoa Taideteollisessa korkeakoulussa. Yhteisnäyttelyssä Sillanpäällä on esillä kaksi painokangasteosta, jotka on yhteydessä Harri Sarrin animaatioon. Lähtöideana on ollut yhdistää kankaanpainon tekniikat ja tietokoneanimaatio. Animaatiossa verhot voivat heilua, mutta entä toisinpäin? Painoraportista lähtee kuvion osa liikkeelle jättäen tyhjiä paikkoja ja aiheuttaen muualla ahtautta. Toinen liikkeen tuntuma on saatu sudin vauhdikkaalla käytöllä sekä painokaavion tahallisella heilautuksella. On tapahtunut kankaanpainallisia virheitä.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria