PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaErika Adamsson, Markku Laakso, Laura Miettinen, Maritta Romppanen, Tarja-Liisa Salo
06.01.2002 - 22.01.2002
Molemmat kerrokset

Erika Adamsson, Markku Laakso, Laura Miettinen, Maritta Romppanen, Tarja-Liisa Salo
IHA KUI VAA
06.01.2002 - 22.01.2002

Erika Adamsson
Olen turkulainen kuvataiteilija, jonka pääasiallinen ilmaisumuoto on maalaus.
Viimeaikoina minua on enenevässä määrin kiinnostanut öljymaalauksen yhdistäminen puupiirrosjälkeen. Samoin pintamaisen maalausjäljen ja reliefinomaisen mehiläisvahan yhdistely on töilleni luonteenomaista.
Iha Kui Vaa -näyttelyssä minulta on esillä maalauksia vuosilta 2000- 2001. Näitä töitä on aikaisemmin ollut nähtävillä Turun taidemuseossa ja Uudenkaupungin kulttuurikeskus Crusellissa. Maalausteni aiheet käsittelevät arvojen ja asenteiden esiintymistä arjen tilanteissa (teossarjassa Seitsemän pienenpää pahetta) ja sunnuntaipäivän viettoa (Sunnuntai - teossarjassa).

Markku Laakso
Kymmenvuotiaana maalamani ensimmäinen öljyvärimaalauksen aiheena oli 70-luvun Elvis Presley. Muutamaa vuotta aiemmin Elviksen kuoltua 1977 olin ajautunut Elvis myytin vannoutuneeksi tarkistelijaksi.
Elvis palasi maalauksiini taidekoulutuksen loppuvaiheessa, kun päätin maalata lopputyökseni lapin maisemia koti-ikävää lieventääkseni. Ja kuinka ollakkaan, kun palasin ajatuksissani noille lapsuuteni ja nuoruuteni leikkipaikoille, käveli Peukalojärven rannassa Elvis - tuo nuoruuden kaukokaipuuni symboli.
Näin syntyi kuvallisesti ja ajatuksellisesti kiinnostava yhdistelmä. Kuvat kertovat yksinkertaisesti sanottuna ihmisen vaikeudesta löytää hyvä paikka tai muoto elää. Elvis maalauksissani symbolisoi luontoa sivusta seuraavaa länsimaista kulttuuria, joka häivyttää lappilaisuutta minusta.
Uusimmat työni ovat ikään kuin kuvia pysähtyneestä musikaalista. Kuvia joissa on aikaa ajatella. Maalauksissa ei soi mikään tunnistettava musiikki, vaan mieluumminkin tuulen havisuttamat puut, nuotion rätinä ja vaimea aaltojen liplatus rantakivissä.
Lapinpoika, Elvis ja Saaren neidot maalauksissa miehet ovat ovat ajautuneet veneellä sattumanvaraisesti saarelle, neitojen keskelle, lemminkäiseksi Lemminkäisen paikalle. Saarella pohditaan kulttuurien erilaisia käyttäytymismalleja, moraalia ja naisen asemaa. Lapinpoika ja Elvis aloittavat soidintanssin, Elvis kukkoilee elvistelemällä karatetyylillään ja Lapinpoika mukaellen naisten toimia.

Markku Laakso (s.1970) on kotoisin Enontekiön käsivarren Lapista. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun piirustuskoulusta ja asuu sekä työskentelee tällähetkellä Turussa. Markku Laakson Elvis-aiheisia maalauksia on ollut esillä kotimaan näyttelyiden lisäksi Ruotsissa, Tankassa, Islannissa, Fär-Saarilla, Italiassa ja Saksassa.

Laura Miettinen
Työskentelen vaihtelevin grafiikan menetelmin. Grafiikan eri tekniikat soveltuvat tapaani ammentaa aiheita historian runsaasta kuvastosta. Menneisyyden kunnioitus ja kyseenalaistaminenkin saavat usein vahvan roolin teoksissani. Näyttelyssä olevat teokset saavat alkunsa maamme lähihistoriasta ja poikkevat välillä aikojenkin alusssa. Teoksia on ollut nähtävillä useissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria