PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaEeva-Leena Eklund, Miia Rinne ja Tommi-Wihtori Roström
28.09.2002 - 15.10.2002
Molemmat kerrokset

Eeva-Leena Eklund, Miia Rinne ja Tommi-Wihtori Roström
Porin Saskiat ry:n järjestämä stipendiaattinäyttely
28.09.2002 - 15.10.2002

Eeva-Leena Eklund ja Miia Rinne, alakerta
Esillä on kahden eri tekijän, kahdella eri välineellä tehtyjä teoksia. Yhteistä tekijöillä on sama ala-, yläaste ja lukio Porissa sekä Kuvataideakatemia Helsingissä. Näyttelyn taustalla on oletus, että jaetut kokemukset ja pitkä ystävyys ovat vaikuttaneet ilmaisuun, jota Eeva-Leena Eklund on kehittänyt maalauksessa ja Miia Rinne videossa Poriginal Galleriassa molempien teoksia esitetään ensi kertaa samassa tilassa. Toiveena on, että maalausten ja videoitten rinnakkaisuus synnyttäisi vuoropuhelua niiden välillä.

Eeva-Leena Eklund
Maalaukseni kertovat arkipäivän pienistä asioista ja tunteista; kaipauksesta, yksinäisyydestä, vihasta ja rakkaudesta. Maalaan pieniä asioita suuremmiksi.

Miia Rinne
Käsittelen videoissa ihmisen mieltä ja olemassa olemista. Teoksessa “Kala“ ihminen rinnastuu pieneen akvaarioeläimeen. Kuvatessani eläintä se tuijotti hämillään omaa kuvaansa, jonka se näki akvaarioonpäin käännetystä kameran nestekidenäytöstä. Toisessa teoksessa lähtökohtana on ollut ihmisen mielen liikkuminen havaintomaailmasta ajatuksiin, mielikuvitukseen ja tunteisiin. Video on kuvattu kesällä 2002 Suomen, Ruotsin ja Tanskan huvipuistojen kummitusjunissa.

Tommi-Vihtori Roström, yläkerta
Olen toiminut Raumalla taidegraafikkona vuodesta 1999. Valmistuin Kankaanpään Taidekoulusta saman vuoden keväällä, tutkintona kuvataiteilija/taidegraafikko. Sen jälkeen olen osallistunut aktiivisesti sekä Rauman Taidegraafikoitten että Rauman Taiteilijaseuran toimintaan ja pyrkinyt muutenkin vaikuttamaan paikalliseen taide- elämään.
Tekniikkani on värimetalligrafiikkaa, joka monipuolisuudessaan tarjoaa rajattomat mahdollisuudet itse pääasialle, kuvalle. Töissäni kuvaan yleensä ihmisen suhdetta ympäröivään luontoon ja aikaan, historia on yksi suurimpia innoittajia. Työt kätkevät sisäänsä luonnonhistoriallista kehitystarinaa sekä ajan, oman kokemuksen ja arvojen muovaamaa maailmaa. En pyri töilläni julistamaan saati repimään asoita rikki, tietty harmonia ja esteettiset arvot nousevat yli kaiken muun.
Selkeä klassinen sommittelu ja muoto kuvanpinnassa tarjoaa perustan kuvaamilleni asioille.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria