PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.


Poriginal galleriaPertti Lohiniva, Sauli Miettunen, Seppo Öfverström
06.03.2004 - 23.03.2004
Molemmat kerrokset

Pertti Lohiniva, Sauli Miettunen, Seppo Öfverström
Veistoksia / Maalauksia
06.03.2004 - 23.03.2004

Pertti Lohiniva
syntynyt 1958 Rovaniemellä, asuu ja työskentelee Porissa. Internet: www.iki.fi/lohiniva
- Aluksi on todettava, että teosten määritelmä ”maalauksia” on hieman harhaan johtava, koska teokset ovat kyllä öljyvärimaalauksia, mutta voisivat myös olla sekatekniikkateoksia tai vedoksia. Lopputulos on siis kaikkea näitä sekaisin. Halusin antaa itselleni vapauden tehdä kaiken ilman rajaavaa tekniikkaa. Pelkkä maalaaminen jäi ja kiinnostuin yhä enemmän valokuvan ja maalauksen kombinaatista, esittävän ja viitteiden yhdistämisestä. Olen aina uskonut, että kuvataiteilijalla täytyy olla katsojalle tarina kerrottavana, vaikka se olisi vain ”pieni hento ote elämästä”. Päädyin kuvaamaan miestä/naista/ihmistä, niin hyvässä kuin pahassakin. Vaikka lähtökohta on ollut hyvin subjektiivinen, olen pyrkinyt pois henkilökohtaisista tunteista, jotta katsoja voisi löytää oman tulkintansa. Olen ollut koko elämäni parantumaton romantikko, mutta kun se ei aina jaksa kantaa, pessimismi tuntuu vierailevan liian usein. Ehkä elämä kuitenkin on vahvempi…

Sauli Miettunen on syntynyt 1961 Haukiputaalla, nykyisin hän asuu Kemissä. Hän on opiskellut Peräpohjolan Opiston taidekoulussa Torniossa ja Lahden taideinstituutissa. Miettunen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa, Ruotsissa, Unkarissa ja Venäjällä. Hänen teoksiaan on Kemin ja Lahden taidemuseoiden kokoelmissa, Kemin, Székesfehérvarin (Unkari) ja Luulajan (Ruotsi) kaupunkien sekä Pelkosenniemen kunnan omistuksessa. Sauli Miettunen saanut useita palkintoja ja apurahoja, joista viimeisin on Valtion taidetoimikunnan työskentelyapuraha.

Sauli Miettunen on yksi merkittävimpiä ajakohtaisia pohjois-suomalaisia kuvanveistäjiä ja häntä arvostetaan myös taidemaalarina. Hänen veistostensa muoto ja materiaalit ovat luonnonläheisiä.
Toisaalta hän käyttää lähtökohtana kodinkoneita tai vanhoja esineitä ja niihin liittyvää nostalgiaa. Viime aikoina Miettunen on ollut erityisen kiinnostunut puusta ja vanerista. Hän käyttää materiaalia hyvin persoonallisella ja uudella tavalla. Diagonaalisuus ja muoto muunnelmineen korostuvat Miettusen ilmaisussa ainutlaatuisella tavalla, joka on ominaista vain hänelle. Muoto on hyvin jyrkästi kaartuva – Miettunen tutkii ilmaisussaan diagonaalin mahdollisuuksia.

Seppo Öfverström
Syntynyt 1947 Helsingissä, asuu ja työskentelee Rovaniemen Maalaiskunnassa.

En yritä antaa vastauksia. Haluan herättää kysymyksiä.

Eri materiaalit keskustelevat keskenään. Töiden lähtökohtana ovat usein olleet ajan patinoimat ovet, rapautuneet muurit, portit, lukot, ikkunat. Ihmisen erilaiset suojaukset. Mitä viestejä ne tuovat aikaisemmilta sukupolvilta? Kuka puhuu?

Yritän ehkä selittää, että huominen on pian eilistä.

 

 

 


   Näyttelyohjelmaa
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Huomioi


Taiteilijat pitävät näyttelyesittelyjä näyttelyn viimeisenä päivänä kello 17:00 - 18:00.
Tervetuloa!

 


Yhteystiedot


PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
puh. 044 701 4737 (lanka), 044 701 1093
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 11:00 - 18:00.
Vapaa sisäänpääsy.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria