Näyttelyt Yhteystiedot Museo Tiedotusvälineet Peda Arkisto Poriginal Galleria Mesenaatit Museokauppa Kahvila Logo: Patrik Söderlund, Porin taidemuseon ikkuna-aukko In English Etusivulle Sivukartta Linkit

Peda
Päivähoidon
työpaja
------------------Yleisö
-----------------------------
Koulut
-----------------------------
Päivähoidon työpaja
-----------------------------
PEDApiste
-----------------------------
PEDAseinä
-----------------------------
 
 PEDA-TEHTÄVÄVIHKO

       

 

 

Päivähoidon työpaja

Kevät 2013

Päivähoidon työpaja maanantaista perjantaihin. Yhteistyössä Porin taidemuseo, Porin koulutoimi ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
Työpajavaraukset päivähoitotoimistosta.

Hiio Hoi Hoitajat! 14.02. kello 12.30-14
Mitä lapsiryhmä löytää nykytaiteen näyttelyistä? Taidemuseon kevätkauden näyttelyiden esittely- ja keskustelutilaisuus yhdessä museolehtorin ja taidemuseon päivähoidon työpajan ohjaajien kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille päivähoidon parissa työskenteleville; päiväkotien ja perhepäivähoidon opettajille, ohjaajille ja hoitajille. Ilmoittautuminen 12.02. mennessä: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119.


VAUVOJEN VÄRIKYLPY

Vauvojen värikylpy ja ipanavärikylpy -työpajat
28.01.-05.05.2013
Tiistaista perjantaihin eri ikäryhmille (3kk-3vuotta)
Työpajamaksu 50 / 55 EUR / kevät + 25 EUR sisarus

Värikylpylauantait:
26.01. / 16.02. / 23.03. / 13.04. / 04.05.
Värikylpysunnuntait:
27.01. / 17.02. / 24.03. / 14.04. / 05.05.
Kertamaksu 8 / 10 EUR + 4 / 5 EUR sisarus

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet: www.varikylpy.fi/tyopajat

Porin taidemuseon Päivähoidon työpajan tarkoituksena on tutustuttaa lapset jo varhain aikamme kuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin monimuotoiseen maailmaan. Museon nykytaiteen näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti. Lapselle ne tarjoavat elämyksellisen ja kokemuksellisen ympäristön, joka kannustaa havainnointiin, ideoiden ja ajatusten vaihtamiseen. Kyse on yhtä lailla keskustelusta kuin työskentelystä – verbaalisesta, siis sanallisesta tai sanattomasta kommunikaatiosta taiteen ilmaisuvälineitä hyödyntäen. Käytössä ovat sekä perinteiset että tämän päivän taiteen työvälineet ja menettelytavat. Työpajatoimintoja varten taidemuseossa on suuret, kattoikkunalla ja asianmukaisella välineistöllä varustetut ateljeetilat. Tapauskohtaisesti hyödynnetään myös mm. taidemuseon näyttelytilojen tarjoamia mahdollisuuksia.
 
Vuonna 1992 alkanut toiminta suunniteltiin ja käynnistettiin yhteistyössä Porin kaupungin sosiaalitoimen päiväkotien ja perhepäivähoidon toimialueiden edustajien kanssa. Työpajan tavoitteena on saavuttaa jokainen porilainen lapsi kolmena viimeisenä vuonna ennen kouluun astumistaan ja vähintään keksi kertaa vuodessa. Työpajan varaukset tapahtuvat päivähoitotoimiston kautta.

Porin taidemuseon päivähoidon työpajatoiminnot tuotetaan osana Porin lastenkulttuurikeskuksen lapsille ja nuorille suunnattuja palveluita. Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto kuuluu opetusministeriön vuonna 2003 perustamaan valtakunnalliseen lastenkulttuurikeskusten verkostoon TAIKALAMPPU.

http://www.sakulaku.fi/verkosto/index.html
http://www.taikalamppu.fi/

MENTAL HEALTH EUROPE (MHE) valitsi Porin taidemuseon päivähoidon työpajan vuonna 1999 yhdeksi Euroopan Unionin Mental Health Promotion for Children up to 6 Years -projektin eurooppalaisista esimerkkihankkeista.
http://www.mhe-sme.org/en.html

http://www.mhe- sme.org/assets/files/Directory%20Mental%20Health%20
Promotion%20Children%20up%20to%206.pdf

Linkki vanhaan PEDA-sivustoon