Näyttelyt Yhteystiedot Museo Tiedotusvälineet Peda Arkisto Poriginal Galleria Mesenaatit Museokauppa Kahvila Logo: Patrik Söderlund, Porin taidemuseon ikkuna-aukko In English Etusivulle Sivukartta Linkit

Peda
Koulut
-------------------Yleisö
-----------------------------
Koulut
-----------------------------
Päivähoidon työpaja
-----------------------------
PEDApiste
-----------------------------
PEDAseinä
-----------------------------
 
Opettajalle
------------------------------
Työpajat
------------------------------
Kirjasto ja arkistot
------------------------------
Tutkimuksia ja
kirjavinkkejä

------------------------------
Museolehtorin
yhteystiedot

------------------------------
Bumerangi
------------------------------
Taidetta ympäri ämpäri
------------------------------
 PEDA-TEHTÄVÄVIHKO

       

 

 

KOULUT


Porin taidemuseon palvelut ovat maksuttomia porilaisille kouluille. Ryhmät ovat tervetulleita taidemuseoon tiistaista perjantaihin kello 8 alkaen, sopimuksen mukaan. Vierailulle voi varata oppaan. Keskustelukierrokset oppaan johdolla näyttelyissä sekä omaehtoinen taiteen tekeminen työpajoissa avaavat erilaisia näkökulmia taiteeseen ja kannustavat omaan ajatteluun ja tulkintoihin. Näyttelyiden sisältöjä voi käsitellä monilla eri oppiainetunneilla. Koululuokka voi vierailla taidemuseossa myös itsenäisesti opettajan johdolla.

Taidemuseon nettisivut, sähköiset infopaketit ja tiedotteet antavat tietoa näyttelyiden sisällöistä. Tutustukaa aineistoon ennen ja/tai jälkeen museovierailun. Näyttelykokemuksia on hyvä purkaa vierailun jälkeen. Opettajat voivat tutustua näyttelyihin maksutta ennen vierailua oppilasryhmän kanssa.

Alla poimintoja taidemuseon ohjelmasta kouluille.

*= Tähdellä merkityt tapahtumat järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kanssa.

Kevät 2013

OPETTAJAT

OPEINFO - tiedotustilaisuus kaikille opettajille *
31.01. kello 15.00 / Rosenlew-museo.   

Mitä kouluryhmä löytää Porin museoista? Miten hyödyntää lastenkulttuuria osana koulutyötä? Ajankohtaista tietoa Porin museoiden ja lastenkulttuurikeskuksen palveluista ja ohjelmasta kouluille.
Ilmoittautuminen 29.01. mennessä: rosenlew-museo@pori.fi / 02 621 1866.
Yhteistyössä Porin taidemuseo, Satakunnan Museon yksiköt, Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto sekä Porin kaupungin koulutusvirasto.

Porin taidemuseon PEDA-palveluiden tiedustelut ja varaukset: museolehtori / mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119. Jos ilmoittautuminen on eri henkilölle, se on mainittu tapahtuman yhteydessä.

TAIDEPOSTIA
Opettaja, lähetä museolehtorille yhteystietosi ja saat tietoa taidemuseon ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.

OPPILAAT

TEEMAkierrokset peruskouluille ja lukioille
Ohjatut näyttelykierrokset tiistaista perjantaihin kello 8-16 sopimuksen mukaan. Porilaisille peruskouluille ja lukioille sekä päiväkodeille kierrokset ovat maksuttomia. Porin ulkopuolisille ryhmille opastus 20 EUR + 1 EUR/henkilö. Opasvaraukset museolehtorilta.

TEEMAtyöpajat peruskouluille ja lukioille
Työpajoissa tutustutaan näyttelyihin, jonka jälkeen työskentely jatkuu taiteilija-ohjaajan johdolla työpajassa. Työpajassa käsitellään näyttelyissä esille nousevia teemoja itse tekemällä ja kokeilemalla. Työpajan kesto noin 2 tuntia. Lisätietoja tammikuun opeinfossa.

Muut oppilaitokset ja opiskelijaryhmät
Näyttelyopastuksia tiistaista perjantaihin sopimuksen mukaan. Opastus 20 EUR + 1 EUR/ henkilö. Opasvaraukset museolehtorilta.

Luokkaretkipaketti 30.04.-24.05. *
Luokkaretkellä Porin taidemuseo tulee tutuksi! Retkellä tutustutaan näyttelyihin ja tehdään retkestä mukava matkamuisto kotiin vietäväksi. Kesto n. 2 tuntia. Porilaisille koululuokille luokkaretki on maksuton. Paketin hinta Porin ulkopuolisille kouluille on 50 EUR / luokka ja se sisältää opastuksen, työpajan ja materiaalit.

Taidetta lähellä
Taiteen kautta tapahtuvaa suomen kielen oppimista! Ohjelma on suunnattu suomen kieltä opiskeleville maahanmuuttajille sekä muille aikuisille, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. Toiminnassa hyödynnetään taidemuseon näyttelyitä ja työskennellään kieli- ja taidetyöpajoissa. Työpajojen sisällöistä sovitaan yhdessä opettajan kanssa. Lisätietoja museolehtorilta.

SÄHKÖINEN PEDA

Sähköiseen näyttely- ja infomateriaaliin voi tutustua ennen museovierailua ja/tai syventyä aineistoon museokokemuksen jälkeen. Aineistojen avulla voi herätellä keskustelua monien eri oppiaineiden tunneilla. Näyttelykokemuksia on hyvä purkaa (aineiston avulla) vierailun jälkeen! Sähköisissä info-paketeissa voi tutustua esim. Maire Gullichsenin taidesäätiön teoksiin [MG-peda], opiskella nykytaiteen lyhyttä oppimäärää tai lentää lokin siivellä Porin julkisten veistosten äärelle. KLIKKAA paketit auki PEDA-sivuston vasemmasta marginaalista!

MG-peda
MG-peda esittelee taideteoksia ja taiteilijoita Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmasta.
http://www.poriartmuseum.fi/fin/peda/mg-peda/

Nykytaiteen lyhyt oppimäärä
Kuvataiteilija Kalle Hammin Nykytaiteen lyhyt oppimäärä on kokonaisuus, jossa koululaiset pohtivat taiteen ja museokokoelman syntyä, nykytaiteen eri ilmiöitä ja taiteen tekemisen tapoja. Nykytaiteen lyhyt oppimäärä antaa vinkkejä taidekasvatustyöhön koulussa.
http://www.poriartmuseum.fi/fin/peda/nykytaide/

MUITA TAPAHTUMIA

Koululaiset ovat tervetulleita myös taidemuseon muihin yleisötapahtumiin. Tietoa taidemuseon ajankohtaisista tapahtumista kohdissa Yleisö ja Ajankohtaista.

PEDApiste
PEDApiste on paikka näyttelyn ytimessä. Pisteeseen voi pysähtyä näyttelyvierailun yhteydessä yksin, kaksin tai ryhmässä. PEDApisteestä löydät materiaaleja näyttelyihin ja omaehtoiseen työskentelyyn.Lisätiedot & varaukset:

Museolehtori Mirja Ramstedt-Salonen
puh. 044 701 1119
mirja.ramstedt-salonen@pori.fi