Näyttelyt Yhteystiedot Museo Tiedotusvälineet Peda Arkisto Poriginal Galleria Mesenaatit Museokauppa Kahvila Logo: Patrik Söderlund, Porin taidemuseon ikkuna-aukko In English Etusivulle Sivukartta Linkit

Peda
Koulut
--------------------Yleisö
-----------------------------
Koulut
-----------------------------
Päivähoidon työpaja
-----------------------------
PEDApiste
-----------------------------
PEDAseinä
-----------------------------
 
Opettajalle
------------------------------
Työpajat
------------------------------
Kirjasto ja arkistot
------------------------------
Tutkimuksia ja
kirjavinkkejä

------------------------------
Museolehtorin
yhteystiedot

------------------------------
Bumerangi
------------------------------
Taidetta ympäri ämpäri
------------------------------
 PEDA-TEHTÄVÄVIHKO

       

 

 

KIRJE KOULUILLE

Pori syksyllä 2010  

Hei opettaja!

Tässä Sinulle tietoa Porin taidemuseon palveluista kouluille sekä liikkumisesta taidemuseon tiloissa.

Taidemuseossa koululaiset pääsevät tutustumaan taiteen moniulotteiseen maailmaan. Taide, taiteen tekeminen ja siitä keskusteleminen harjaannuttavat visuaalisia ja verbaalisia valmiuksia näkemään, ajattelemaan ja perustelemaan erilaisia asioita. Taiteilijat käsittelevät työssään kaikkia elämän alueita ja käyttävät mitä erilaisempia materiaaleja. Taiteeseen sisältyy asioita, joita voi käsitellä monilla eri oppitunneilla, ei ainoastaan kuvataidetunnilla. Taide avaa uudenlaisia näkökulmia asioihin ja samalla oppiaineiden tuoma lisätieto avaa uusia merkityksiä taiteeseen. Taiteessa monet eri näkökulmat ja tulkinnat ovat mahdollisia. Voit käydä tutustumassa näyttelyyn maksutta ennen kuin tuot oman luokkasi museovierailulle.


MITÄ?

Taidemuseossa on esillä vaihtuvia kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä. Pääpaino on nykytaiteessa. Taidemuseon omat kokoelmat avaavat näkökulmia sotien jälkeiseen suomalaiseen modernistiseen kuvataiteeseen. Taidemuseon laajennusosassa, Siivessä, on arkeologisissa kaivauksissa paljastunut 1640-luvulta peräisin oleva holvikellari.

Koululuokka voi varata museovierailulle oppaan. Varaus on tehtävä hyvissä ajoin ennen vierailua. Esittelyn sisällöstä voi esittää toivomuksia. Näyttelyihin voi tutustua myös itsenäisesti. Näyttelytilat ovat kaikki samassa kerroksessa eikä kynnyksiä ole. Näyttelytiloissa voi liikkua pyörätuolilla. Näyttelyiden rakenteet vaihtuvat näyttelyiden myötä, joten tilassa kulkemisesta kannattaa vielä kysyä ennen vierailua, mikäli ryhmässä on liikuntarajoitteisia. Taidemuseon pääsisäänkäynnissä on pyörätuoliliuska. Museon aulassa on esteetön wc. Museon toisen kerroksen työpajatilaan pääsee hissillä.

Näyttelyihin liittyy usein valmiita tehtäviä. Koululaisille ja opettajille järjestetään työpajoja, joissa syvennytään näyttelyiden teemoihin omaehtoisella työskentelyllä. Työpajoista tiedotetaan kouluille tapauskohtaisesti. Koulun ja opettajan yhteystiedot kannattaa pitää ajan tasalla. Museolehtori ylläpitää koulujen yhteystietoja.


MISSÄ?

PORIN TAIDEMUSEO sijaitsee Etelärannassa Kokemäenjoen rannalla, vanhassa 1858 rakennetussa pakka- ja vaakahuoneessa. Porin taidemuseon pääsisäänkäynti löytyy helposti rakennuksen jokirannan suuntaiselta pitkältä sivulta. Taidemuseon edessä on maksuton pysäköintialue. Tilausliikenteen linja-autot voivat pysähtyä suoraan rakennuksen pääoven eteen.

Taidemuseon nettisivuilla kerrotaan ajankohtaista tietoa näyttelyistä, luennoista, työpajoista ja muista tapahtumista.


HÄH?

Porilaisille koululuokille sisäänpääsy taidemuseoon on maksuton. Opaspalvelut ovat myös maksuttomia. Työpajat ovat yleensä maksuttomia. Porin ulkopuolisille koululaisille sisäänpääsymaksu on 0,5 euro/oppilas. Opastusmaksu on 20 euroa ja työpajamaksu on 50 euroa.

Koululaiset voivat tulla taidemuseoon arkisin jo kello 8.00 alkaen, sopimuksen mukaan. Taidemuseo on normaalisti avoinna arkisin kello 11-18, keskiviikkoisin kello 11-20 jolloin museoon on vapaa pääsy kello 18-20. Maanantaisin museo on suljettu.

Jos Sinulla on toiveita, ehdotuksia tai palautetta taidemuseon ja koulujen yhteistyön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä. Museolehtori työskentelee taidemuseossa museon ja koulujen välisenä yhteyshenkilönä ja tekee mielellään yhteistyötä koulujen, opettajien ja oppilaiden kanssa.

Yhteystiedot kannattaa pitää ajan tasalla, jotta tiedot museon tarjonnasta koulun käyttöön kulkevat perille.

Nähdään taidemuseossa!

Terveisin, museolehtori Mirja Ramstedt-Salonen
puh. (02) 621 1119 / 044 701 1119 /
mirja.ramstedt-salonen@pori.fi