OHJELMA
Tekemistä ja tapahtumiaOpastukset
-----------------------------------
Tekemistä ja tapahtumia
-----------------------------------
Luentosarja
-----------------------------------
Koulut, oppilaitokset ja varhaiskavatus
-----------------------------------

Vauvojen värikylpy
----------------------------------
Suomi 100 -ohjelma

-----------------------------------


Porin taidemuseo
Eteläranta,
28100 PORI

Koulut ja oppilaitokset varaukset intendentti: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi /
044 701 1119.

Muut ryhmät
Tiedustelut ja varaukset:
044 701 1080
/ 044 701 1081
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo on
avoinna tiistaista
sunnuntaihin klo 11-18.
Keskiviikkoisin klo 11-20,
jolloin museoon on vapaa
sisäänpääsy klo 18-20.

 

VEISTOSVAELLUS - Raskaissa saappaissa, lokin siivellä...
Voit ladata kartan myös tästä...

TEKEMISTÄ JA TAPAHTUMIA

 

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET
Intendentti Mirja Ramstedt-Salonen
mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119

 

KOKEILEVA KEVÄT / Yleisöohjelma 2017

Tammikuussa 2017

SOCIAL DREAMING-tapahtuma. ARJEN JA UNIEN LIITTO
CRISIS OF PRESENCE – LÄSNÄOLON KRIISI -NÄYTTELYN LOPETTAJAISET 28.01. / Osallistuminen taidemuseon pääsylipun hinnalla
Tunteita ja kiitosta herättäneen Crisis of Presence – Läsnäolon kriisi -näyttelyn päätösviikonloppu tuo ensimmäistä kertaa Social Dreaming -tapahtuman taidemuseoon.  ARJEN JA UNIEN LIITTO -tapahtuma on saanut innoituksensa taiteilija Adrian Melisin teoksesta Unien tuotantosuunnitelma valtiojohtoisille yrityksille Kuubassa, [2011-2012]. Tapahtuman vetäjinä toimivat useita metodin mukaisia seminaareja vetäneet Sst Rauno Lehtonen ja PsT Risto Puutio.  Ohjelmassa on myös näyttelyesittely sekä työskentelyä PEDApisteessä. Café Muusassa voit nauttia lounasta ja kahvitella.  Tule kokemaan näyttely vielä kerran!

OHJELMA
Kello 11-13
SOCIAL DREAMING-tapahtuma
ARJEN JA UNIEN LIITTO
Me kaikki näemme unia, uneksumme ja unelmoimme. Uni on olennainen osa sisäistä kokemustamme ja merkitysmaailmaamme. Samalla uni voi olla ikkuna ympärillä olevaan - tapahtumiin, kokemuksiin ja ilmiöihin työelämässä, yhteiskunnassa ja kulttuurissamme. Taidemuseon tapahtumassa voimme herkistyä uteliaaseen ja kuuntelevaan tilaan, jossa unen moniulotteisuutta arvostetaan. Tapahtuma toteutetaan Social Dreaming- työtapaa hyödyntäen. Vetäjinä toimivat useita metodin mukaisia seminaareja vetäneet työnohjaaja, stt, Rauno Lehtonen ja PsT, organisaatioanalyytikko Risto Puutio. Lisätietoja Rauno Lehtonen 0500-799079.
Katso lisää www.metanoia.fi/Social Dreaming- seminaarit

Kello 14 / Näyttelyesittely / Intendentti Anni Venäläinen
Crisis of Presence – Läsnäolon kriisi -näyttely on avoinna 28. ja 29. tammikuuta kello 11-18.

 

ARTIST IN THE HOUSE – Taiteilija talossa
Taidemuseon yleisöohjelman teemana kevätkaudella 2017 on Kokeileva kevät. Taidemuseo on kutsunut joukon taiteilijoita ja näyttelyiden tekijöitä keskustelemaan ja työskentelemään eri ikäisten yleisöjen kanssa. Kyseessä on uudenlainen taiteilija-yleisö -yhteistyömuoto Artist in the House – Taiteilija talossa. Ohjelmassa tavataan keväällä mm. Paavo Paunu, Anna Estarriola, Niko Palokangas.

PIIRRÄ, IHMINEN! 04.-05.02. kello 12-18
Niko Palokankaan elävän mallin kokeellinen piirustuskurssi
Taidemuseon Siivessä järjestetään kaikille avoin piirustuskurssi, jossa lavastetun ympäristön keskiössä on ihminen. Ihmistä tutkitaan monipuolisesti piirtäen eri välineillä. esim. hiili, tussi, lyijykynä, väriliidut, huopakynät. Ihmistä voi piirtää juuri niin kuin itse haluaa, mutta kurssilla käydään läpi myös piirustuksen alkeita ja syvennetään jo olemassa olevia tietoja ja taitoja. Tapahtuma on avoin eli piirtää voi koko päivän tai vain muutaman minuutin. Miten itsellesi sopii parhaiten!
Dj Telescope of Mind rytmittää piirustustapahtumaa ihmeellisellä musiikillaan.

Piirustuskurssi on avoin kaikille, ei ennakkoilmoittautumista. Osallistumismaksu 5€ sisältää rajoitetun määrän materiaaleja / tarvittaessa voi ostaa lisämateriaalia paikan päältä. Lisätiedot: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 119. 

MAAILMA ELÄINTEN, RAKKAUDEN JA SEIKKAILUN NÄKÖKULMASTA 08.02.-11.02.
Paavon Paunun Piirustuskurssi
Piirustuskurssi saa käyttöönsä koko taidemuseon Siiven. Yhtenäisiä seinäpintoja on kymmeniä metrejä.  On siis mahdollista luoda kokonainen maailma, joka ympäröi katsojan. Kurssilla käsitellään erilaisia teemoja rakkaudesta politiikkaan, aistimuksista erilaisiin tunteisiin. Suuren pinnan piirtäminen on seikkailu, johon on ihana heittäytyä. Kurssilla käytetään monia eri tekniikoita, esim. kollaasi, piirustus, maalaus ja airbrush.

PAAVO PIIRTÄÄ keskiviikkona 8.2. kello 14 seniorien ja aikuisten kanssa sekä Lasten lauantaina 11.2. kello 12-15 lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Materiaalimaksu 2€/henkilö, 5€/perhe.
Taidemuseoon on vapaa pääsy.
Lisätiedot: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 119. 
MAAILMA ELÄINTEN, RAKKAUDEN JA SEIKKAILUN NÄKÖKULMASTA on yleisöjen nähtävillä sunnuntaina 12.2. kello 11-18. Vapaa pääsy!

 

OPASTUKSET
Keskiviikkoisin kello 18 on kaikille avoin ja maksuton näyttelyopastus. Museoon on vapaa pääsy keskiviikkoisin kello 18-20. Seniorien suunnistus nykytaiteeseen on seniori-ikäisille suunnattu näyttelyesittely. BONUS-opastuksissa taiteilijat, kuraattorit ja eri alojen asiantuntijat kertovat näyttelyistä omista näkökulmistaan. Huomioithan, ettei opastuksia pidetä näyttelynvaihtojen aikana.

Senioripäivä 22.3. / senioreilla vapaa pääsy taidemuseoon kello 11-20.
Kello 14 Taidemuseo on totta! Miten taidemuseo saatiin Poriin. Intendentti AnniSaisto
Kello 17-19.30. Taidehistoriaa Wikitellen -työpaja. Itsenäisyyden juhlavuonna tutkimme taidehistoriaa yhteisöllisesti ja kansalaistieteen keinoin! Syvennymme yhdessä Porin ja lähiseutujen taidehistoriaan kirjoittamalla Wikipediaan paikallisista taiteilijoista ja tunnetuista taideteoksista. Opitaan tiedonhaun ja tieteellisen kirjoittamisen perusteita. Ilmoittautuminen: anni.saisto@pori.fi

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen -opastukset / vapaa pääsy
Keskiviikkona 05.04., 17.05., 14.06. ja 23.08. kello 14

 

TEKEMISTÄ JA TAPAHTUMIA
Näyttelyiden sisältöihin voi osallistua itse tekemällä ja osallistumalla. Ohjelmassa on erilaisia teemapäiviä lapsille ja aikuisille. Croquis-illoissa piirretään elävää mallia taiteilijan opastuksella. Lasten lauantait ovat koko perheelle avoimia tapahtumapäiviä. Taiteeseen voi virittäytyä myös liikkeellisesti ja rentoutuen.

Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille*
Torstaina 26.01., 30.03. 27.04. ja 18.05. kello 17.30-19.30

#LÄSNÄOLO TAITEEN ÄÄRELLÄ
Taidemuseon Joogalauantai 04.02. kello 12
Harjoituksen kesto on noin tunti / osallistumismaksu 5€ / oma joogamatto mukaan.
Yhteistyössä Porin Joogayhdistys

Wikipedia-pajat 22.03., 19.04. ja 17.05.2017 kello 17-19.30
Porin taidemuseossa pidetään kolme Wikipedia-iltaa. Syvennymme yhdessä Porin ja lähiseutujen taidehistoriaan kirjoittamalla Wikipediaan paikallisista taiteilijoista, tunnetuista taideteoksista ja muista taiteen kentän toimijoista. Samalla opimme tiedonhaun ja tieteellisen kirjoittamisen perusteita. Työpajat pidetään Porin taidemuseon Muistin ajankohtaisuus – Rinnakkaiset todellisuudet - kokoelmanäyttelyssä, jossa on esillä runsaasti lähdeaineistoa. Tilaisuudet alkavat klo 17-18 pidettävällä perusopastuksella aihepiiriin ja Wikipedian käyttöön, jonka jälkeen työskentelyä jatketaan itsenäisesti tai pienryhmissä. Mukaan tarvitset kannettavan tietokoneen tai muistiinpanovälineet ja uteliasta mieltä!

Lauantaina 20.5.2017 ulkoveistosten kuvaussafari klo 11-17Tapahtuma alkaa kokoontumisella Porin taidemuseolla, jolloin kerrotaan kuvausohjeet ja kuvien lataaminen ja merkitseminen Wikipediaan/Commonsiin sekä tehdään työnjako kuvauskohteittain. Ruokatauon jälkeen aloitetaan kuvaukset Porin alueella. Kokoonnumme klo 16-17 takaisin taidemuseolle tekemään kuvien siirrot ja tarvittavat merkinnät ohjatusti.
Ilmoittautumiset intendentti Anni Saistolle anni.saisto@pori.fi viimeistään tapahtumia edeltävänä päivänä.
Lisätiedot: https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Satakunnan_taide_ja_taiteilijat

KEVÄÄN OHJELMALLISIA TEEMAPÄIVIÄ
Naistenpäivä 08.03.
Senioripäivä 22.3.
Museoviikko 16.-21.05. / Museoiden yö 20.05.


http://www.poriartmuseum.fi/kuvat/loppunelio2.gif

LASTEN OMA OHJELMA
Lasten lauantai* 11.02. ja 22.04.
Ohjelmaa koko perheelle / materiaalimaksu / alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa / perheillä vapaa pääsy taidemuseoon tapahtuman ajan.  

* Yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto