Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

CHORUS SINENSIS
17.6. – 25.9.2022

Chorus sinensis on merimetsoille (Phalacrocorax carbo sinensis) omistettu audiovisuaalinen kuoroteos. Se on toteutettu vuosina 2019–22 Selkämeren rannikolla merilintujen ja ihmisten toisiaan sivuavilla reviireillä.
Teos kysyy: Onko merimetso ihmisen laulun arvoinen? Voisiko olla runoja linnusta, joka ei koskaan laulanut? Linnusta, jonka elo joitakin häiritseekin? Millainen olisi tarina merimetsosta, sen satu, joka huomispäivänä kerrottaisiin?

Ulla Taipaleen ideoimassa ja kuratoimassa teoksessa yhdistyvät taiteilija Jan Eeralan Selkämerellä kuvaamat videot, valokuvat ja äänitykset sekä säveltäjä ja äänitaiteilija Lau Naun merimetsoista inspiroitunut sävelteos kuorolle. Työryhmään kuuluvat myös lintukirjallisuuteen erikoistunut kirjallisuudentutkija Karoliina Lummaa ja puvustajan roolissa biologi ja taiteilija Merja Markkula, sekä Poseidon kuoro: Kristina Bakić, Eeva Bergroth, Anna Jussilainen, Tuija Kuoppamäki, Aleksi Pihkanen, Sami Siitojoki, Teemu Suuntamaa, Susanne Ådahl ja Iina Ukkonen.

Chorus sinensis -näyttely ensi-esitetään Porin taidemuseossa 17.6 – 25.9.2022

Kuratointi ja tuotanto: Ulla Taipale
Kuvaus, äänitykset ja videoeditointi: Jan Eerala
Sävellys ja äänitykset: Laura Naukkarinen

Lintukirjallisuuden tutkimus: Karoliina Lummaa
Puvustus: Merja Markkula

Poseidon-kuoro

Kuvausryhmä Pohjankalliot-saarella
Kuvaus: Jan Eerala ja Juha ”Tyyne” Laaksonen
Drone-kuvaus: Markku Saiha
Catering: Aila Martínez Taipale

Chorus sinensis on osa pohjoismaalaista The Conference of the Birds -hanketta
www.theconferenceofthebirds.net

Tukijat:
Nordic Culture Point
Nordic Culture Fund
Taike
Niilo Helanderin Säätiö
Samuel Huberin taidesäätiö

Google Maps    Saavutettavuus-sivulle    Facebook    Instagram    Youtube

p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste