PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti. 


 

EVA KOŤÁTKOVÁ
21.1.2022–29.5.2022

 

 

Eva Koťátkován taiteessa ihmiskeho näyttelee keskeistä osaa. Vapauden ja pakon, omaehtoisen ilmaisun ja sen rajoittamisen välinen ristiriita on aina ollut Koťátkován työskentelyn keskiössä. Eräs taiteilijan tuotannossa usein toistuva aihepiiri on lapsuus ja lapsuusajan oppimisen paikka eli koulu, sekä tähän instituutioon vakiintuneet integraation ja sosiaalisen kontrollin muodot, joiden valossa hän tarkastelee kouluun kerrostuneita rituaaleja ja käyttäytymismalleja.

 

Näyttelyn keskiössä on installaatio nimeltä Room for Restoring Empathy (suom. tila empatian palauttamiselle). Teos on syntynyt lasten kanssa toteutetuissa tapaamisissa ja työpajoissa. Lapset toivat työpajoihin villapaitoja, takkeja ja muita vaatteitaan. Niistä tehtiin lapsille ”toinen iho”, jonka kautta he voivat ilmaista mielipiteitään, unelmiaan ja toiveitaan. Takit saivat suun, jolla puhua tai huutaa, silmät, joilla nähdä seinän läpi tai kulman taakse. Teoksen osat ovat kuin kehoja, jotka ovat kokoontuneet yhteen keskustelemaan tai unelmoimaan, luoden yhteisen tilan, joka kunnioittaa jokaisen osallistujan yksilöllisyyttä. Työpajoissa jaettiin ja kerättiin tarinoita: tarinoita leimautumisesta ja sorrosta, mutta myös tarinoita empatiasta ja solidaarisuudesta.

 

Kuraattorit: Luigi Fassi ja Anni Venäläinen

 

 

 

 

Kuvayksityiskohdat:
© Eva Koťátková courtesy of Meyer Riegger

Galleria AKIO NAGASAWA -logo

 

 

 

Aikataulumuutokset mahdollisia!

 

 


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo