Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

EVA KOŤÁTKOVÁ
21.1.2022–29.5.2022

Eva Koťátkován taiteessa ihmiskeho näyttelee keskeistä osaa. Vapauden ja pakon, omaehtoisen ilmaisun ja sen rajoittamisen välinen ristiriita on aina ollut Koťátkován työskentelyn keskiössä. Eräs taiteilijan tuotannossa usein toistuva aihepiiri on lapsuus ja lapsuusajan oppimisen paikka eli koulu, sekä tähän instituutioon vakiintuneet integraation ja sosiaalisen kontrollin muodot, joiden valossa hän tarkastelee kouluun kerrostuneita rituaaleja ja käyttäytymismalleja.

Näyttelyn keskiössä on installaatio nimeltä Room for Restoring Empathy (suom. tila empatian palauttamiselle). Teos on syntynyt lasten kanssa toteutetuissa tapaamisissa ja työpajoissa. Lapset toivat työpajoihin villapaitoja, takkeja ja muita vaatteitaan. Niistä tehtiin lapsille ”toinen iho”, jonka kautta he voivat ilmaista mielipiteitään, unelmiaan ja toiveitaan. Takit saivat suun, jolla puhua tai huutaa, silmät, joilla nähdä seinän läpi tai kulman taakse. Teoksen osat ovat kuin kehoja, jotka ovat kokoontuneet yhteen keskustelemaan tai unelmoimaan, luoden yhteisen tilan, joka kunnioittaa jokaisen osallistujan yksilöllisyyttä. Työpajoissa jaettiin ja kerättiin tarinoita: tarinoita leimautumisesta ja sorrosta, mutta myös tarinoita empatiasta ja solidaarisuudesta.

Kuraattorit: Luigi Fassi ja Anni Venäläinen

Kuvayksityiskohdat: