Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

Isot näyttelysalit Halli ja Siipi ovat remontin vuoksi poissa käytöstä.
Näyttelyitä järjestetään aulan yhteydessä olevissa näyttelytiloissa.

Tutustu taiteilijaan: Juuso Leppälä
PEDAseinä 22.10.2021–2.1.2022

Näyttelyssä tutustutaan Porissa työskentelevään kuvataiteilija, taidegraafikko Juuso Leppälään. Leppälän teokset ovat taidesarjakuvaa muistuttavia, mustan ääriviivan hallitsemia teoksia. Viime vuosina hän on keskittynyt pidemmän aikavälin teossarjoihin, joihin syntyy koko ajan uusia teoksia. Usein melko pienikokoiset teokset tarjoavat yksityiskohtien runsautta ja löytämisen iloa. Teokset herättävät mielikuvia sekä henkilökohtaisista että yhteiskuntaa ja ympäristöä laajemminkin tarkastelevista tarinoista, kipupisteistä ja kannanotoista.

Runner’s hallucinations -sarjan teosten aiheet ovat yhdistelmä välähdyksenomaisia näkyjä tosielämästä sekä kohtauksia matkasta aistiharhojen ja selkounen tapaiseen maailmaan. Stalking-sarja on fiktiivinen tarina ihmisiä ja paikkoja kuvaavasta hahmosta, joka ei kuitenkaan itse näy kuvissa omilta kasvoiltaan. Sarjan maailmassa eletään aikaa, joka on sekoitus 1980-luvulta nykypäivään.

Juuso Leppälälle tunnusomainen työskentelymuoto on mustepulloon kastetulla mustekynällä piirtäminen pohjustetulle vanerilevylle. Lisäksi hän käyttää myös muita tekniikoita, kuten pintojen maalaamista laimennetulla musteella tai akryylillä sekä pastelliliitua ja akvarellia. Toisinaan hän tekee myös taidegrafiikkaa eri menetelmillä.

Näyttelyssä on esillä teoksia Stalking- ja Runner’s hallucinations -teossarjoista. Osa teoksista kuuluu Porin kaupungin taidekokoelmaan. Uusimmat teokset ovat taiteilijan ja yksityisten henkilöiden kokoelmista.

Juuso Leppälä (s. 1981 Viljakkala, Ylöjärvi) on opiskellut Satakunnan ammattikorkeakoulussa, Kankaanpään kuvataiteen yksikössä 2001–2005. Leppälä toimii porilaisissa taideyhdistyksissä: Porin Taidegraafikot ry, Nyte ry ja T.E.H.D.A.S. ry. Hän pitää kestävyysurheilulajeista kuten hiihdosta ja juoksusta.

Kuvat:

Sarjasta Runner’s hallucinations, 2013-2017, 2019-2021
muste, hiili, akryyli, kuivapastelliliitu ja vernissa pohjustetulle vanerille tai happovapaalle kevytlevylle

Sarjasta Stalking, 2019-2021
muste, tee, kuivapastelliliitu, akvarelli ja vernissa pohjustetulle vanerilevylle

Aikataulumuutokset mahdollisia!

cv Juuso Leppälä

p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuusohjeet koronaviruksen aikana
Saavutettavuusseloste