Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum ja Museokortti.

Taidemuseo on avattu osittain yleisölle tulipalon jäljiltä!
Noormarkun Käsityöt -näyttely avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-18, vapaa pääsy.
Poriginal galleria on avoinna normaalisti.

Tulostettu taidekokemus
– Robotiikka Akatemia yhteistyökumppanina
PEDAseinä 1.6.–26.9.2021

Porin taidemuseon, Satakunnan ammattikorkeakoulun Robotiikka Akatemian ja Satakunnan Näkövammaiset ry:n yhteistyönä toteutetussa projektissa tutkittiin uudenlaisia taiteen saavutettavuuden ulottuvuuksia 3D-tekniikkaa hyödyntämällä. Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmaan kuuluva Carl-Gustaf Liliuksen pronssiveistos Sarjasta “Linnunsiipinen nainen” (1966) sai kosketeltavan muodon 3D-tulosteena. Tuloste valmistettiin Robotiikka Akatemian opiskelijatyönä.

Eri menetelmillä skannatuista 3D-malleista tulostettiin ensin koevedoksia. Projektin konsultteina toimineet näkövammaiset tunnustelivat alkuperäistä veistosta hansikkain ja vertasivat sen tuntua koevedoksiin. Tulostuksen tavoitteena oli pyrkiä toistamaan veistoksen muodon lisäksi sen yksityiskohtaista pintastruktuuria ja tuntumaa.

PLA-muovista valmistettu 3D-tuloste on alkuperäistä veistosta hieman pienempi. Se kestää koskettelua ja tarjoaa mahdollisuuden taiteen moniaistiseen kokemiseen. Veistoksen tulostamiseen pyydettiin lupa Kuvastolta ja taiteilijan perikunnalta. Tuloste jää osaksi Porin taidemuseon pedagogista käyttökokoelmaa.

Projektin työryhmä / Project team:
Markus Virtanen, Atte Ali-Hokka, Toni Seessalo | Robotiikka Akatemia, Satakunnan ammattikorkeakoulu /
Robotics Academy, Satakunta University of Applied Sciences
Tinni Koli, Tuija Niittyranta-Heurlin, Pauli Viertonen | Satakunnan Näkövammaiset ry
(Satakunta association for the visually impaired)
Jasmin Lehtiniemi | Porin taidemuseo / Pori Art Museum

Video: Satakunnan ammattikorkeakoulu, Robotiikka Akatemia, 2021

TUTUSTU NÄYTTELYYN:
Carl-Gustaf Lilius, Lau Nau & Antti Tolvi – Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle

23.10.2020 – 21.02.202 Porin taidemuseon Projektihuoneessa

Kuvat:

Satakunnan näkövammaiset ry:n jäsenet Tuija Niittyranta-Heurlin ja Tinni Koli konsultoimassa opiskelijoita

Robotiikka Akatemian opiskelijat Markus Virtanen, Toni Seessalo ja Atte Ali-Hokka

Carl-Gustaf Lilius, Sarjasta "Linnunsiipinen nainen", 1966, pronssi / Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma, Porin taidemuseo

3D-tulostusta Robotiikka Akatemiassa

Aikataulumuutokset mahdollisia!

Kuuntele näyttelyteksti

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuusohjeet koronaviruksen aikana
Saavutettavuusseloste